REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Două fotografii cu prinţesa Latifa, dispărută de câteva luni, publicate pe o reţea socială

Două fotografii cu prinţesa Latifa, dispărută de câteva luni, publicate pe o reţea socială

Replica API 25 mai 2021 | 00:00 1153

Două fotografii cu prinţesa Latifa au fost postate săptămâna aceasta pe un cont de Instagram neidentificat, la câteva luni după ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o dovadă că fiica şeicului din Dubai este în viaţă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: bcc.com

În februarie, ONU a anunţat că a cerut Emiratelor Arabe Unite o dovadă că prinţesa Latifa trăieşte, ca răspuns la difuzarea de către mass-media din Marea Britanie a unor videoclipuri în care Latifa pretindea că este ţinută "ostatică" şi se teme pentru viaţa ei.

Prinţesa în vârstă de 35 de ani, fiica lui Mohammed ben Rached al-Maktoum, conducătorul Dubaiului şi premierul Emiratelor Arabe Unite, a încercat să evadeze, fără succes, cu barca din Dubai în 2018, înainte de a fi adusă înapoi. Ea nu a mai fost văzută în public după această încercare nereuşită de evadare.

În ceea ce priveşte cele două fotografii publicate pe Instagram, AFP nu a putut verifica autenticitatea acestora şi nici data la care au fost făcute, în timp ce emiratul Dubai nu a făcut până acum niciun comentariu.

Sursa foto: bcc.com

Sâmbătă seara, fotografia postată pe un cont public de Instagram arată o femeie prezentată ca fiind prinţesa Latifa, cu mesajul: "Mâncare bună la Bice Mare cu Latifa, mai devreme".

Bice Mare este un restaurant din centrul Dubaiului.

La începutul acestei săptămâni, o primă fotografie arăta o femeie, din nou prezentată ca fiind Latifa, într-un mall din Dubai, Mall of Emirates (MoE), alături de alte două femei. Imaginea era însoţită de mesajul: "Seară frumoasă la MoE cu prietenele".

Potrivit BBC, prieteni ai prinţesei Latifa au spus că le-au recunoscut pe cele două femei şi au confirmat că sunt cunoştinţe ale prinţesei.

"Dacă această fotografie este autentică şi recentă, ne oferă o dovadă că ea este în viaţă", a declarat Rothna Begum, cercetător la Human Rights Watch (HRW), pentru AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212