REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DRDP a aşteptat să expire garanţia iluminatului de la Podul IPMC, să dea de lucru companiei Luxten!

DRDP a aşteptat să expire garanţia iluminatului de la Podul IPMC, să dea de lucru companiei Luxten!

Replica API 12 ianuarie 2019 | 00:00 476

NEGLIJENŢĂ în SERVICIU! Şoferii au circulat în beznă în timp ce lucrările erau încă în garanţie!

NEGLIJENŢĂ în SERVICIU! Şoferii au circulat în beznă în timp ce lucrările erau încă în garanţie!

Lucrarea privind iluminatul public pe podul IPMC a ieșit din garanție! Nu mai este o noutate faptul că, pe podul de la IPMC, iluminatul este „pe bucăţele”. Iar acest lucru nu se întâmplă de ieri, de azi, ci la scurt timp după montarea ledurilor. Ba se ard becuri, ba sunt stâlpi unde de iluminat cu becuri care pâlpâie! Lucrarea privind iluminatul pe podul IPMC a ieșit din garanție în decembrie 2018, însă Regionala de Drumuri şi Poduri dă asigurări că există o firmă care se ocupă de mentenanța iluminatului. Nimeni alta decât Luxten Lighting Company SA, aceeași care se ocupă, de ani de zile, și de iluminatul de sărbători în municipiul Constanța.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a atribuit contractul pentru întreţinere şi reparaţii la sistemul de iluminat la reţeaua de drumuri aflată în administrarea DRDP Constanţa în iulie 2018. „Termenul de garanție pentru lucrările de înlocuire a corpurilor de iluminat cu led pe podul IPMC a expirat în data de 5 decembrie 2018.

Din iulie 2018, DRDP Constanța are încheiat un acord–cadru de lucrări pe 4 ani, având ca obiect executarea lucrărilor de întreținere și reparații iluminat la rețeaua de drumuri aflată în administrarea DRDP Constanța cu firma SC Luxten Lighting Compnay SA. În baza acestui contract, se vor face toate remedierile, precum și lucrările de mentenanță aferente”, au declarat reprezentanții DRDP Constanța, pentru Replica.

Valoare contractului semnat în iulie 2018 cu SC Luxten Lighting Compnay SA este de 21,17 milioane de lei (cu TVA). Facem precizarea că, anterior datei de decembrie 2018, când garanţia a expirat, cotidianul „Replica” de Constanţa a atenţionat în mai multe rânduri DRDP că sunt probleme la iluminatul acestui pod!

În ciuda faptului că i s-a adus la cunoştinţă faptul că mai multe becuri sunt arse, dar şi în ciuda faptului că directorul DRDP a promis că se va interveni, nu s-a întâmplat nimic! Nici o intervenţie, DRDP aşteptând, cu mâinile în sân, să expire garanţia, pentru a contracta apo o firmă pentru mentenanţă! Cu siguranţă, această neglijenţă poate deveni subiect serios de analiză la nivelul CNAIR, în subordinea căreia se află DRDP!

Luxten a fost fondată în 1993 de către fostul ofiţer al Securităţii Boszormeny Zoltan, care a cumpărat de la stat fabrica de becuri Electrofar Bucureşti. Boszormeny a ieşit din acţionariatul firmei în 2003. În iunie 2017, cei trei acționari principali ai Luxten au decis să le cedeze gratuit directorului general și celui adjunct al companiei acțiuni reprezentând cumulat 15,7248% din capitalul firmei.

Astfel, proprietarii Luxten, Claudiu Rădulescu, Olimpia Moica și Ionel Pepenică, și-au cedat gratuit din acțiunile deținute la companie către Monica Maria Bucur, președintele directoratului Luxten, și Silvian Șerbănescu, vicepreședinte. Anterior cesiunii, Monica Maria Bucur deținea 0,1482% din acțiunile Luxten, iar Silvian Șerbănescu – 0,0132%.

După cesiunile gratuite efectuate de acționarii principali, directorul general Monica Maria Bucur a ajuns la o participație de 9,5106% din Luxten, iar vicele Silvian Șerbănescu – la 6,3756%. În urma cesiunii, principalul acționar al Luxten, Claudiu Rădulescu, a pierdut controlul asupra companiei, participația sa reducându-se de la 50,3137% la 40,3137%. Deținerea Olimpiei Moica s-a diminuat de la 21,1998% la 16,1998%.

Reamintim că lucrările de reabilitare a pasajului rutier Filimon Sârbu din Constanţa, care face legătura dintre varianta municipiului Constanţa şi cartierul CET, au fost finalizate în septembrie 2014. Vega 93 a câştigat licitaţia pentru reabilitarea podului, în asociere cu SC Maşini Hibrid SRL.

Mirela PASCAL

Vezi:

https://www.replicaonline.ro/autoritati-mincinoase-soferii-sunt-pusi-in-pericol-cu-buna-stiinta-pe-mai-multe-drumuri-si-poduri-video-301925/

https://www.replicaonline.ro/in-bezna-podul-ipmc-iluminat-cu-portia-autoritatile-intervin-doar-cand-li-se-bate-obrazul-300073/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca il ingrop pe bagadau succesorul bagabontului de fasole o sa mancati vati cu polonicul. Acolo mi-am rupt piciorul cind pasa mingea de la unul la altul in guvernarea lui chioru.
1
0
Felicitari, Mirela. Tot inainte.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218