REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Drulă: Măsura privind declaraţiile pe proprie răspundere pentru energie va crea probleme

Drulă: Măsura privind declaraţiile pe proprie răspundere pentru energie va crea probleme

A.F. 16 decembrie 2022 | 00:00 667

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a apreciat miercuri că legea conform căreia clienţii casnici ar trebui să transmită furnizorilor declaraţii pe propria răspundere pentru a beneficia de plafoane de preţ la energie, de la 1 ianuarie, va crea "enorm de multe probleme" în implementare.

Cătălin Drulă

"E o chestiune care va crea enorm de multe probleme în implementare. Am avut patru legiferări până acum: trei ordonanţe de urgenţă şi legea de aprobare, care a modificat semnificativ ordonanţa pe energie în ultimul an. Toate proaste, toate încercând să repare ceva din anterioarele. Eu sunt convins că va mai veni o tură, pentru că este inaplicabil în practică ceea ce au pus acolo. (...) Din momentul în care am văzut această lege - şi am spus-o public, cred că a doua zi - am spus că va fi un haos complet. Plafonarea are nişte probleme deja, dar era făcută pe loc de consum. Acum se introduce şi identitatea persoanei, a proprietarului, calitatea, viză de flotant, dacă are", a declarat liderul USR pentru Prima News.

Drulă a apreciat că Guvernul încearcă să diminueze costurile plafonării,"alegând în mod arbitrat şi selectiv cui se aplică" această măsură. Potrivit liderului USR, "victimele" acestei decizii vor fi chiriaşii, nu proprietarii caselor.

"Eu cred că şocul va veni în februarie, când vor primi facturi neplafonate. (...) O să fie un şoc şi încă o lege făcută strâmb, prost, pe care probabil o vor corecta, pentru că vor primi atâtea plângeri de peste tot, încât cineva îşi va da seama. Abia atunci sunt sensibili, când iese scandalul", a mai precizat el, citează Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă, întrebat miercuri cum se va aplica noua schemă de plafonare care va intra în vigoare anul viitor, în condiţiile în care se estimează că peste 9 milioane de români ar trebui să transmită declaraţii pe proprie răspundere, a precizat că Autoritatea Naţională de Reglementare Energetică urmează să găsească o formulă.

"Este vorba de o procedură tehnică, dacă într-adevăr există acest aspect, atunci, aşa cum s-a făcut de fiecare dată, Autoritatea Naţională de Reglementare Energetică trebuie să găsească formula prin care, o dată legea ce a fost aprobată, normele tehnice să prevadă şi modul în care soluţionează această problemă", a spus premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai drula, daca te interesa soarta romanilor te opuneai liberalizarii haotice a preturilor la energie si gaze care s-a facut cand erati la guvernare, sictir cu usr-istii fatarnici!
0
0
Ca de obicei , în aproprierea sărbătorilor, știu ei cum sa facă haos pentru ca populației sa nu le tihneasca nimic.de la revoluție o țin cei de la guvernare tot intr-un haos.nu este nici o deosebire între ce era înainte și ce este acum.inainte îl serbam pe mos grila, acum nu-l putem serba pe mos crăciun din cauza sărăciei și legilor "bramburite."
4
0
Complica lucrurile ca cetățeanul sa renunțe la tot și sa își bage piciorul ,o anumita firma de energie nici măcar acum nu a reușit sa își pună la punct programul de facturare și altele ,dar când or primi miile de cereri de compensare ,ce dracu despre ce vorbim ,haos total ca omul sa renunțe.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272