REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DRUMUL DEGRADĂRII, spre litoral: radiografia stațiunilor din sud

DRUMUL DEGRADĂRII, spre litoral: radiografia stațiunilor din sud

Replica API 6 martie 2020 | 23:50 2599

Sudul litoralului pare că nu își mai revine din starea de degradare generală. O simplă plimbare prin Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Olimp sau Neptun îți oferă imaginile neputinței și nesimțirii totale din partea autorităților locale și a celor care administrează hotelurile și restaurantele din zonă. Deși, vacanța de Paște și 1 mai se apropie cu pași repezi, turiștii nu vor fi primiți așa cum se cuvine în stațiunile din sudul litoralului.

„Drumul degradării” începe cu Eforie Nord, stațiunea preferată de familiști și care își va întâmpina turiștii în acest an cu șantier enorm.

Faleza încă nu este gata, la orice pas găsești câte o „gașcă” de maidanezi, iar doar muncitorii se încumetă să se aventureze pe străduțele din stațiune. Chiar la intrarea în stațiune, te lovești de o clădire abandonată. Este vorba despre hotelul Meteor.

Numele nu a fost ales la întâmplare se pare.

Cine a făcut acest lucru, știa că la un moment dat, hotelul va arăta în așa hal, încât zici că a fost lovit de un meteorit.

În urmă cu doi ani, firma care deține hotelul, THR Marea Neagră a organizat licitaţii pentru vânzarea a 50% din hotelul Meteor din Eforie Nord. Tot în anul 2018, THR Marea Neagră a mai organizat licitaţii pentru vânzarea vilei Flora, Complexul Măgura și hotel Gloria din Eforie Sud, Clădirea (parter) Agenției CFR, Complexul Lidia din Venus, Complexul Atena, Cofetărie Saturn, un teren în suprafață de 1055 mp, Restaurantul Pelican, Restaurantul Dunărea, Complexul Siret, Hotelul Mureș și Restaurantul Prahova din Saturn și Grup Gospodăresc Jupiter.

Costinești este o stațiune în care doar maidanezii își mai fac veacul. Locul preferat de tinerii petrecăreți în sezonul estival nu stă rău din punct de vedere al infrastructurii, asta și pentru că aici predomină pensiunile și vilele ce urmează să cazeze viitorii turiști. Străzile sunt asfaltate, însă au fost ocupate de maidanezi.

Olimp este locul în care gunoaiele și drumurile proaste se află la orice pas. Dacă ai tupeul să fii pieton pe aceste meleaguri, riști să fii mușcat de maidanezii înfometați. De asemenea, faleza este un mare șantier.

Neptun este altă stațiune părăsită și aflată în reconstrucție. În aprilie 2018, reprezentanții administrației locale anunțau că prin proiectul ”Dezvoltare turistică în stațiunea Neptun-Olimp”, cu o valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, vor fi reabilitate și modernizate străzile și aleile secundare din zonă, vor fi refăcute trotuarele, sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări și piste de biciclete. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7:

,,Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1 SUERD. Investiția este, de fapt, continuarea unui alt proiect, inaugurat în 2015 și finanțat tot cu fonduri europene, și care a reabilitat zona ”La Steaguri” din apropierea falezei Neptun (aproximativ un milion de euro).

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stire de rahat parca nu se stie ca se lasa totul in paragina sa se vanda pe un pret de tot rahatul ,suntem o tara de prosti pe care o vindem pe nimic daca ne-am putea vinde dar sa ne si cumpere careva ne-am vinde
0
0
Minciuni si propaganda. Dc mintiti in halu asta cand statiunile forfota de muncitori. Numai la olimp anul acesta o sa se deschida hotelurile amfiteatru, belvedere, panoramic total reconditionare, la Neptun hitel apolo, Hotel clabucet, hotel Caraiman, hotel Slatina, toate totalreconditionate, dc mintiti poporul cu onasa nerusinare???
2
4
Costinesti are un foarte mare potential, dar dupa cum se vede , orice prost care ajunge in Costinesti, constata evidenta maidanezilor care isi fac aparitia pe toate strazile din localitate . Sunt persoane care aduc caini din alte localitati cu pui si iidebarca in Costinesti . Primaria trebuie sa elibereze strazile de maidanezi .
4
0
Tovarase CEAUSESCU undeeeee estiiiiiiiiii !!!
5
0
Oare asta sa fie Stirea? Nu cumva sudul litoralului este in plin proces de renovare? Singura tara din lumea asta unde jurnaistii dau cu noroi in loc sa vada partea plina a paharului. In fiecare an in perioada asta a fost la fel. Hotelierii fac curatenie si automat se vede deranj. Turisti de paste pe litoral? Doar la club cu prafu in nas ... sezonul incepe dupa examene ... 10 Iunie cel mai devreme. Stire de 2 bani ... jurnalisti abonati la banii politrucilor... ati scos macar un salariu?
9
2
Sudul litoralului este ca o cocina gospodarita de PSD-iti si Tigani.
11
7
frumoasa tzara . mandru carmaciul
3
2
In loc sa apreciati ca se renoveaza voi nu mai stiti cum sa stricati imaginea litoralului,mai lipsesc controalele sa de amenzi pt o gramajoara de moloz...
4
4
Drumul spre radiografia matiii de jurnalistul vietii,nu mai denigra tu sudul litoralului,'presezi rahat' te-n gura
4
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212