REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Drumul GROAZEI Năvodari - Corbu va fi reabilitat din fonduri structurale

Drumul GROAZEI Năvodari - Corbu va fi reabilitat din fonduri structurale

Replica API 16 februarie 2018 | 00:00 345

Consilierii, convocaţi de Chelaru să aprobe proiectul

Consilierii, convocaţi de Chelaru să aprobe proiectul

În urmă cu 4 ani, şoferii se revoltau se situaţia drumului dintre Năvodari şi Corbu, mai cu seamă în zona Petromidia: craterele le puneau în pericol vieţile şi le distrugeau maşinile. La acea vreme, Regia Judeţeană de Drumuri „se spăla pe mâini”, spunând că tronsonul este al Primăriei Năvodari, în timp ce reprezentanţii primăriei susţineau că este parţial al lor şi promiteau că se vor apuca de treabă „când vor începe staţiile de asfalt să lucreze” (fiind iarnă la momentul declaraţiei). Şi-au reluat activitatea şi staţiile de asfalt, au trecut anii, dar drumul este tot vai de el, cu „plombe” ici-colo. De anul trecut însă, Primăria Năvodari a început să spere că vor fi alocate fonduri în baza unui proiect transfrontalier.

Proiectul „Silistra-Ecofriendly-Viable-Electrical-Navodari Transport” a fost depus în parteneriat cu Primăria orașului Silistra (Bulgaria), în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A, orașul Năvodari fiind lider de proiect. Prin implementarea acestui proiect se are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu, o cale de acces foarte importantă pentru toți năvodărenii, cu precădere pentru cei care lucrează pe Platforma Industrială Midia – Năvodari.

Drumul este important și pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării. Întregul traseu va beneficia de un covor asfaltic nou, pe o lungime de 3,8 km. Drumul se va moderniza pe 4 benzi – fiind prevăzut cu piste de bicicliști pe ambele sensuri, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu stații de autobuz moderne.

Totodată, în orașul Năvodari se vor monta alte 36 de stații de autobuz multimodale, inclusiv pentru biciclete, cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.

Valoarea finală a proiectului, aprobată la finanțare din fonduri structurale este de 7.74 de milioane de euro, în acest buget fiind incluse și investițiile pe care orașul Silistra urmează a le realiza în cadrul proiectului, în speță, fiind vorba de reabilitarea infrastructurii existente in oraş – strada Nikola Nikolai Y.Vaptsarov și construirea unei parcări ,,solare” folosind surse fotovoltaice. Contribuția orașului Năvodari la realizarea proiectului va fi de 2 %. Proiectul a primit undă verde, iar având în vedere acest aspect, primarul Năvodariului, Florin Chelaru, a convocat consilierii locali în şedinţă extraordinară, în data de 16 februarie 2018, pentru aprobarea lui şi a cheltuielilor aferente acestuia.

Tot în şedinţa extraordinară de azi, consilierii vor vota un proiect privind îndreptarea unei erori strecurate în hotărârea referitoare la preţul gigacaloriei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca se face ca si cel dintre navodari-lumina mai bine il lasa asa dar saracul mai are de terminat niste blocuri prin mamaia sat si are nevoie de niste bani din spaga
0
0
Dati lucrarea la Tel Drum
0
0
navodari-sibioara e dezastru o rusine pt oras bine ca pe partea cu constanta avem statui iar pe la dos gropi cu putin asfalt pe drum. cand si acest drum???
3
0
DACA SE FACE ,ESTE UN LUCRU FOARTE BINE
1
0
Da ce rasa mati ai robaciule cu ciorile daca lu fita ia placut ciocanu de cioara ?
1
0
Familiei mele ii prinde bn pt ca fimea a nascut o cioara .
4
1
Situatie similara pe Dj 27 Murfatlar -Medgidia!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102