REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Dumitru Buzatu a făcut un denunț la DNA, privind o posibilă fraudă cu fonduri europene

Dumitru Buzatu a făcut un denunț la DNA, privind o posibilă fraudă cu fonduri europene

A.F. 10 aprilie 2024 | 22:15 1074

Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, trimis în judecată pentru luare mită, a făcut un denunț la DNA, anunță avocatul său. Denunțul nu privește fapte de corupție, ci o posibilă fraudă cu fonduri europene, a precizat apărătorul lui Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a facut un denunt la DNA, privind o posibila frauda cu fonduri europeneDumitru Buzatu

Avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul preşedinte CJ Vaslui, a precizat miercuri că Dumitru Buzatu a fost prezent pe 9 aprilie la DNA Iaşi ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

„Domnul Buzatu a fost audiat pe data de 9 aprilie în calitate de martor denunţător (...) într-o lucrare aflată la acest moment pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - ST Iaşi, care vizează în esenţă o infracţiune de folosire/prezentare de documente/declaraţii false dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri/active din bugetul UE sau bugetele administrate de aceasta ori în numele acesteia, cu consecinţe deosebit de grave”, a scris avocatul pe pagina sa de Facebook.

Apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din Consiliul Judeţean Vaslui, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, „săvârşită exclusiv de către o entitate privată şi de către reprezentanţii în drept şi în fapt ai acesteia”.

Winzer a mai precizat că Dumitru Buzatu are calitatea de inculpat într-un singur dosar instrumentat de DNA, aflat în prezent în procedura camerei preliminare la Tribunalul Vaslui.

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată în decembrie 2023 pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant primind 1,25 milioane de lei pentru a favoriza o firmă de construcții să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, în timp ce era pe baltă, la pescuit, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se fac controale dar din afara județului în ceea ce privește DGSAP,CURTEA DE CONTURI, SPITAL,CONSILIU unde sunt mulți angajați de către Buzatu și totodată vizat pe ce s-au cheltuit banii în aceste firme și cu ce firme au lucrat!
0
0
Exact t***n. Da i buzatule pe goarna.
1
0
Pai acum daca a declarat public lucrul asta,Buzatu trebuie sa declare infractziunea despre care ce shtie,altfel este acuzat de shantaj si tainuirea infractorului deci i se mai adauga inca ceva la faptul ca o firma privata din Buzau"a uitat" 1,25 milioane de lei in portbagajul mashini Buzatului.
2
0
Ce caracter de kk si el si navasta-sa
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272