REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.5° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Dumitru Buzatu a scăpat de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciar

Dumitru Buzatu a scăpat de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciar

A.F. 20 iunie 2024 | 18:20 3436

Tribunalul Vaslui a decis că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, poate fi cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, înlocuind măsura arestului la domiciliu. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Dumitru Buzatu a scapat de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciarDumitru Buzatu

Tribunalul Vaslui a hotărât, joi, să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, conform news.ro.

”(...) înlocuieşte măsura arestului la domiciliu a inculpatului Buzatu Dumitru cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta Tribunalului Vaslui.

Dumitru Buzatu va avea mai multe obligaţii pe timpul controlului judiciar, printre care să nu plece din judeţ fără încuviinţarea instanţei şi să nu comunice cu martorii din dosar şi cu celălalt inculpat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus ”trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dumitru Buzatu, la data faptei preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, pentru luare de mită”.

Un alt inculpat, expert, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată în acelaşi dosar, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în anul 2019, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri europene, între Consiliul Judeţean Vaslui şi o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziţie publică având ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui.

Dumitru Buzatu a scapat de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciarDumitru Buzatu, prins în flagrant

În cursul anului 2021, în condiţiile în care lucrările erau finalizate în proporţie de 80%, între reprezentantul societăţii comerciale respective, martor în cauză, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliul judeţean Vaslui, ar fi apărut neînţelegeri referitoare la plata facturilor - aproximativ 3.000.000 euro şi implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă.

În acest context, expertul a primit, în 2 martie 2023 şi 27 aprilie 2023, suma totală de 714.000 de lei.

După remiterea sumei, inculpatul ar fi înaintat Consiliului Judeţean Vaslui documentaţia tehnică privind adaptarea concluziilor expertizei tehnice pentru lucrările efectuate de către societatea martorului care a fost primită şi acceptată de către factorii decidenţi din cadrul instituţiei publice, printre care şi Buzatu.

În perioada 8 mai - 7 septembrie 2023, Buzatu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, ar fi pretins, indirect, de la acelaşi om de afaceri, sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea de aproximativ 3.000.000 euro menţionată, care reprezenta contravaloarea lucrărilor executate de firma omului de afaceri.

În 22 septembrie 2023, ”inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, susţinea DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L-au scapat oameni lui Coldea si pe asta ca pe majoritatea politicenilor sau oamenilor de afaceri care au furat miloane de euro si au luat cu suspendare,pentru ca si afaceristul asta care l-a reclamat pe Coldea dasta la reclamat pentru ca el a furat milioane de euro dupa care ia dat shpaga lui Coldea sau omului sau si asta nu l-a scapat de pushcarie cum ii promisese pentru ca nu a dat cat trebuia,dasta Coldea si judecatori lui nu intra la pushcarie caci ashtia au facut scapatzi mii de mari hotzi oameni cu nume in Romani care luau pedepse ca gainari iar dupa ce majoritatea parlamentarilor"altzi penali si ashtia"au dat legea cu prescrierea faptelor dupa 10 ani acum scapa o gramada de infractori pe baza acestei legi,nu se recunoashte oficial dar faptele asta arata,ca in Romania legea nu se aplica la fel pentru toata lumea.
4
0
De 30 de ani,a săräcit Vasluiu,Buzatu a furat cat pt.7 vieti,e o sărăcie lucie-n Vaslui
6
0
Sa ma su ga toți judecatoarele!! și judecătorii sa îmi facă o la ba și o felatie
6
0
Rusine , haliti pensii din banii din taxe si incasati spagi de la talhari tradatori de tara. Aia din Vaslui sunt saraci lipiti si tot fura
17
0
Toți hoții ordinari sunt eliberați. Degeaba DNA ii prinde la furat,ca judecătorii ii eliberează. Justiție corupta la maximum!
22
0
O prescriem și pe asta, nea mitică, stai liniștit. Doar nu o sa te lăsăm la greu.
21
1
Scapa si asta , LIBER la FURAT !
22
0
Ati votat pcr acum se pise pe voi impreuna cu justitia de speciali
17
2
dati-le domne drumul la toti ce o mai scaldati
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510