rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Iată ce a decis Curtea de Apel Bucureşti – lista completă a celor condamnaţi sau achitaţi!

După 9 ani de proces, Mazăre şi Constantinescu, condamnări cu SUSPENDARE în Dosarul Retrocedărilor

Radu Mazăre/ Nicușor Constantinescu

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunțat luni, 10 iulie a.c., în dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, este judecat alături de alte 36 de persoane în dosarul retrocedării plajelor și unor terenuri din Constanța. Fostul primar, Radu Mazăre, a primit 4 ani cu suspendare, Nicușor Constantinescu 3 ani cu suspendare, iar Cristian Borcea a fost achitat.

Sentinţa a fost amânată de 7 ori Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, în 23 iunie, să amâne din nou pronunţarea în acest dosar, pentru a şaptea oară, pentru 7 iulie. Instanţa a încheiat în 7 aprilie dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa, care se judecă de aproape nouă ani la Curtea de Apel Bucureşti. La ultimul termen al procesului, Radu Mazăre a spus că speră ca "expunerea media" şi "încărcătura publică a procesului maraton" să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi. De precizat că avocaţii lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanţii Consiliului Local Constanţa, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urma votului.

„SP.148/F I.Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul MAZĂRE RADU ŞTEFAN la pedeapsa de 4 ani închisoare (punctele "A","D", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani”, a decis Curtea de Apel București.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

Astfel patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane euro dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi de 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa. În mod legal, a fost revendicată suprafaţa de 309.549 mp, cei îndreptăţiţi beneficiind de restituiri şi atribuiri în suprafaţă cu puţin mai mare decât jumătate din cea revendicată, în vreme ce restituirile şi atribuirile ilegale au afectat terenuri cu o întindere de trei ori mai mare decât cea revendicată - aproape un milion de metri pătraţi.

Au fost restituite porţiuni de plajă şi faleză care, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice, adică nu pot ajunge sub nicio formă în proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice. Persoanele îndreptăţite la restituire au fost determinate, după trecerea unor perioade de timp îndelungate, de 2 până la 3 ani, ori să-şi vândă drepturile succesorale ori să vândă terenurile în cauză, pentru sume de bani ce reprezintă mai puţin de 1% din valoarea terenurilor la care au fost obligate să renunţe. În final, aceste terenuri aveau să ajungă în proprietatea persoanelor cărora le-au fost predestinate, cu mult înainte de soluţionarea cererilor de restituire.

Pentru atingerea scopului infracţional urmărit, majoritatea terenurilor atribuite pe alte amplasamente, în echivalent valoric, au fost subevaluate, unele, la preţuri de 10 ori mai mici decât preţurile reale. Concret, între aceste terenuri figurează: terenul în suprafaţă de 27.000 mp pe care s-a construit Parcul de distracţii acvatice Aqua Magic de către firma Aqualand (la care unul dintre acţionarii principali este Popa Basarab, vărul primarului Mazăre Radu Ştefan), terenul în suprafaţă de 8.307,78 mp, situat în zona Căpităniei Vila Marina, pe malul lacului Siutghiol, care a ajuns în proprietatea familiei Mazăre (primarul, mama şi fratele), terenul în suprafaţă de 52.471 mp, situat în Parcul Tăbăcăriei nu a fost restituit în natura celor îndreptăţiţi, ci firmei cesionare „Holland Development Group” SA (la care acţionar şi administrator este Sandu Bogdan Gabriel, iar acţionar principal prin firma Millenium Global Development este Ionescu Valentin Gheorghe) care a plătit pentru drepturile succesorale un preţ de 100 de ori mai mic decât cel real.

Îndeplinirea defectuoasă, de către membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001, a soluţionării cererilor de restituire a constat în următoarele: încălcarea, în mod repetat a dispoziţiilor Legii 10/2001 şi a acelora care reglementează proprietatea publică a statului; confirmarea în acte a unor fapte nereale; atestarea ca aparţinând municipiului Constanţa a unor bunuri aflate în domeniul public al statului (plaje şi faleze). Concret, inculpaţii au încălcat dispoziţiile Legii 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate, etc.

Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează : Mazăre Radu Ştefan (prin firmele „Nisipuri” SA), mama şi fratele acestuia (prin firma „APV Media Turism”), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma „Habitat şi Ambient” SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele „Pomacost” SA şi „Aqualand” SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC „Holland Develompment Group” SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa „New Home Construct” SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen.

Iată Minuta Curţii de Apel Bucureşti, LISTA COMPLETĂ CU CEI CONDAMNAŢI SAU ACHITAŢI:

Radu Mazăre, fost primar al oraşului Constaţa: 4 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Constantin Racu, director al Direcţiei Administraţie Publică: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Patrimoniu: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Ion Marica, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Cristian Talpău, consilier juridic: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Nora Alina Chircă, consilier juridic: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Dan Miron, fost consilier municipal: achitat; Bogdan Ghiţulescu, consilier juridic: achitat;

Răsvan Mircea Tudorache, mandatar: achitat;

Paraschiva Barbu, interpus cumpărători de terenuri: achitat;

Basarab Popa, interpus cumpărători de terenuri: încetat procesul penal ca urmare a decesului;

Laura Maria Leşe, moştenitor: încetat procesul penal ca urmare a decesului;

Şerban Alexandru Octavian, interpus cumpărători de terenuri: achitat;

Nejloveanu Nicula, mandatar: achitat;

Ceacîreanu Mihai Sergiu, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Sandu Bogdan Gabriel, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Ene Daniel, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Georgică Giurcanu, mandatar: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Dragoş Săvulescu, mandatar: 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani;

Jean Aurel Andrei, notar: achitat;

Cristina Budei, notar: achitat;

Viorel Pană, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Mihai Camboianu, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Cristi Borcea, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Valentin Gheorghe Ionescu, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Darie Ruxandra-Luminiţa, notar: achitat;

Elena Ştefănescu, moştenitor: încetat procesul penal ca urmare a decesului;

Puşcaşi Marius, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Puşcaşi Carmen, cesionar cumpărător de drepturi succesorale: achitat;

Sozanski Andrei, funcţionar Primăria Constanţa: achitat;

Graţiela Rusu, funcţionar Primăria Constanţa: achitat; Gabiela Radu, funcţionar Primăria Constanţa: achitat;

Claudia Cealara, funcţionar Primăria Constanţa: achitat;

Luminiţa Călătoru, funcţionar la OCPI Constanţa: achitat;

Silvia Stanciu, funcţionar la OCPI Constanţa: achitat;

Dima Alin Horaţiu, evaluator agreat de primăria Constanţa: achitat.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsurile asiguratorii dispuse de procurori în acest dosar şi au decis desfiinţarea mai multor înscrisuri. „Respinge acţiunea civilă a oraşului Năvodari, prin reprezentant legal, ca nefondată”, se mai arată în sentinţă. Decizia poate fi contestată cu apel la Curtea Supremă.

C.C., R.C.

marţi, 11 iulie 2017216
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Bombă despre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni!
Comentarii

01maria(11 iul 22:19)
Constanta este nenorocita de clanul mazare , psd si cu binecuvintarea prea cinstitului mai marele bisericii constantene. Ce va fi si el achitat
01gogu(11 iul 22:05)
O simulare de proces
03cetatean(11 iul 21:42)
avem justitie de tot rahatul uni isi iau banii degeaba tara da cacat am ajuns
039 ani, 9 vieti, 9 minuni(11 iul 21:41)
Judecat 9 ani????.....pisica cu 9 vieti....9 minuni.....mi.e rau...
01Balalau(11 iul 21:13)
E asocist cu Dracnea la furaciuni in brasilia daia nu l baga la bulau pe mascarici ii toarna pe tonti
12Mazare & Co(11 iul 21:02)
ha ha ha , la munca cu voi pe 1060 lei , sclavilor ! Eu plec in Brazilia cu fiicele voastre k sunt ieftine !
06liniste!(11 iul 18:25)
nu este definitiv,kovesy intra in acctiune nu cred ca-i lasa in pace
04Ion(11 iul 17:43)
Normal trebuia sa intervina si repunerea in situatia anterioara a terenurilor.
09observator(11 iul 17:32)
increderea in justitia romana este zero, salariile voastre sa fie tot zero.
110CONTESTATIE!(11 iul 17:23)
VREM CONTESTATIE LA COMISIA DE LA VENETIA!NU AVEM INCREDERE IN CCR;
05adolph h(11 iul 16:52)
traiasca ,partidul comunist roman !
017cta(11 iul 15:52)
Nu este bine sa doresti raul cuiva, dar Mazare, Constantinescu si gasca lor de penali au ruinat Constanta si merita multi ani de puscarie. Traim insa intro tara in care milioane de idioti voteaza pt ca.....lasa-i mama ca uite, se mai gandesc si la noi, ne-au marit pensiile si alte asemenea cretinisme. Babe si mosi indroctinati ai pcr si acum, ai psd, tineri aroganti dar prosti facuti gramada, astia au facut posibil raul absolut care ne conduce, ne sfideaza si ne ruineaza generariile viitoare. Rusine si prostimii si nemernicilor care profita de ei. Sa speram ca macar Dumnezeu nu doarme....
112Alo(11 iul 15:41)
Vreau sa i vad pe cei care strigau in piata victoriei in iarna sau in fata primariei acum acum jos coruptia !!! Unde sunt acum sau unde este strada acum !!! Sau atunci unii agitatori au fost platiti ? Acum sa vedem strada , cati vin in fata primariei sa strige ca nu e corecta decizia sa pagubesti orasul Constanta cu 100 mil euro .
218Rusine(11 iul 14:19)
Popor de cacat,justitie de cacat,tara mafiota,asa ne trebuie! Acest popor isi merita soarta,ca stie numai sa plece capul,si nu are nici o pretentie de la viata!!!!!
07Dumnezeu nu doarme!(11 iul 13:53)
NNedreptatea si complicitatea la nnerespectarea poruncii lui Dumnezeu;SA NU FURI!o data si odata ,tot va fi pedeppsita.Pinaatunci mincati beti si,,.banii nostri si ai parintilor nostri care cu sudoare ne am cistigat existenta!bucurati va si sfidati ne daca asta va satisface....pina intr o zi!
014omul strazii(11 iul 12:59)
cativa aurolaci vor trebui saintre la puscarie - aia au facut retrocedari. primarul si consilierii au fost cinstiti. HUAAAAAAAA JUSTITIAAA ROMANA
161tete(11 iul 12:44)
LUATILE PENISURILE IN GURA VOI ASTIA DE SUB MINE TOATE SLUGILE.
018Exclus din magistratura(11 iul 12:44)
Judecatori corupti, Justitie de kkt.Adika toti sunt nevinovati?Deci asa ceva nu se poate.
017zek(11 iul 12:43)
notarul jean aurel andrei se pare ca este sotul presedintei tribunalului Bucuresti . Neclaritati, intrebari ? Nu, atunci decizia e corecta....va dati seama citi au mincat ?????
012Cetatean.(11 iul 11:21)
Le-a "rupt chilotii" , raportat la pedepsele aplicate . Urmeaza pana la iccj sa se prescrie faptele.
123Andrei(11 iul 10:41)
Cica sa avem incredere in justitie.unu care fura fier ia cu executare.bravo domnilor judecatori.cate milioane ati primit?
215Anca(11 iul 10:38)
O paiatza fericita.
217Nea Caisa(11 iul 10:35)
Mazare se costuma in mascarici la tot felul de ocazii. Noi purtam costumul asta 24 din 24. Mascaricii propriilor noastre vieti si fraierii fraierilor.
020Fraier(11 iul 10:08)
Nu cred ,ce a fost asta?CIRC
019Asa e romanul(11 iul 09:33)
Ce mai conteaza? Pana duminica Constanta a dansat la Neversea!
325cetatean(11 iul 09:29)
rusine justitiei acesti hoti au ajuns sa conduca tot, dat de pedeapsa lui Dumnezeu nu vor scapa.
123judecatorii(11 iul 08:47)
Cu asa judecatori obedienti asa rezultate.In paralel vin cu o propunere.Sa fie contestate deciziile Curtii Constitutionale pesediste la Curtea de la Venetia.Ati inteles Ministerul Public?
118John(11 iul 08:46)
Lepadaturile si criminalii trebuie impuscati imediat impreuna cu familiile averea confiscata in totalitate! Judecatorii deportati in Siberia impreuna cu familiile sau executati in piata publica ! Crima impotriva Romaniei si tradarea trebuie pedepsita exemplar ca in China !
019Usturoi(11 iul 08:44)
Este ca nici nu au mancat usturoi ? Eu ca simplu cetatean care imi este teama chiar sa tranversez prin loc nepermis, am o singura multumire : bine ca nu se cumpara NEMURIREA, ca altfel ma ofticam maxim. In rest ce sa zic , asa au hotarat judecatorii , care nu sunt acuzati de malpraxis , asa sa fie . Darrrrrr ... D-zeu dragutzu , nu doarme !
122Natie fara viitor(11 iul 08:43)
Suntem un popor de slugi si de oameni de nimic daca o mana de oameni au ajuns iarasi sa ne conduca dupa bunul lor plac si dupa propriile nevoi. Prostia acestui popor este infinita. BRAVO MAZARE, BRAVO JUDECATORI SI BRAVO PARLAMENT!!!! Da-i in pwla noastra pe ocnasi!
017Justitiei romane(11 iul 08:41)
Slugarnicia politica dauneaza grav principiilor democratice ale unei tari. O lectie de moralitate prezentata tinerei generatii: furati milioane ca nu patiti nimic!!!
121uiop(11 iul 08:25)
Justitie de tot rahatul!!!!
232nea gheorghe ,(11 iul 07:50)
iar te iei de evrei , iar iei pula in gura . Cred ca iti place , ca sa ai umor , sugi pula lui nicusor .
09un constantean(11 iul 07:37)
Ma refer la salariatii din subordine, mai exact la oficiul juridic, cu mesajul: prostitutia profesionala dauneaza grav carierei. De luat, mira-m-as, dar avand incasat, un cazier, dracu ii mai ia.
331Ctean(11 iul 06:25)
Nu se poate asa ceva , super tare bravo tuturor judecatorilor pardon marionetelor sau circari , asistam la inca o mare bataie de joc pe bani publici si asa a ramas constanta fara multe terenuri nimic nu se intimpla in tara asta.
424pensionar(11 iul 06:13)
iata o decizie interesanta, foarta grea pentru ilustri nostri avocati ce sunt platiti cu salarii exorbitante din banii nostri, pensii pe masura spagilor si a deciziilor date in cazul hotilor, borfasilor, penalilor si pe deasupra raman si cu banii pe care, conform intelegerilor cu judecatorii, ca doar acestia isi pun pielea in saramura, ii fac fifti, fifti. In schim judecatorii se pot lauda ca si-au indeplinit norma bagand o batrana la puscarie pentru ca a vandut o legatura de verdeata la colt de strada, RUSINE JUSTITIEI DIN ROMANIA, ACESTIA TREBUIESC INLOCUITI DE URGENTA
357Nick(11 iul 01:29)
Ma bucur pr radu!! Cum am mai zis nu face parnaie! Om mare pr constanta.
338Hacker Fost Condamnat(11 iul 01:11)
Asta este Romania in care traim, cei cu coaie sunt liberi.. care au furat din Romania, oamenii simpli bagati la parnaie.. sa va iau rasa in pula .. si toti judecatori plini de cacat.... muie ROMANIA, MUIE MAGISTRATI DE CACAT CUMPARATI .
mai mult...Replica
29 ian 00:30ReplicaCT BUS vrea să demoleze halele în care se reparau tramvaiele

La 15 ani de la masacrarea transportului electric din Constanța, halele în care se reparau tramvaiele vor fi demolate....2110

29 ian 00:12ReplicaDirectorul APIA, trimis în judecată de DNA Constanța pentru mită, e îngropat în datorii2386
29 ian 00:27ReplicaChiar dacă ne apropiem de 20 la mie, Constanța nu intră în carantină1132
29 ian 00:25ReplicaAndrian Mihei își cerșește pensia specială la Curtea Supremă

Și Andrian Sirojea Mihei, membru în Parlamentul României în mandatul 2004-2008 cere judecătorilor anularea...895

29 ian 00:23ReplicaI s-a reținut permisul de conducere în Danemarca, dar a mințit în România că l-a pierdut1031
29 ian 00:20ReplicaUn cunoscut traficant de droguri se lăfăia cu un telefon mobil în pușcărie!1613
29 ian 00:18ReplicaAsistenții personali din Independența cer stimulent de risc pentru Covid

Stimulentul de risc a reprezentat o sumă de bani, mai exact 2500 de lei brut, acordat personalului medical implicat în...418

29 ian 00:15ReplicaApă murdară de la o construcție din Mamaia, deversată în Marea Neagră1029
29 ian 00:14ReplicaUn fost fotbalist, care deține recordul la condamnări, cere modificarea pedepsei1757
29 ian 00:11ReplicaMinistrul Muncii, despre scăderea PSD în sondaje: 'Sunt costurile intrării la guvernare'

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că...349

29 ian 00:09ReplicaDupă ce au agresat un bețiv în fața unui bar, au scăpat cu amendă penală470
29 ian 00:06ReplicaDescoperire alarmantă: Cu ce este înlocuit ficatul din conservele de pate cu ficat de porc2730
Vremea
0.4°0.4° - 3.8° sâmbătă, 29 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 2.67 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4946318164832
5/402030183918
joker102143152011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 ian 00:00SportTenis: Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului Australian Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în...153

29 ian 00:00SportHandbal masculin: Spania şi Suedia vor juca finala EURO 2022

Selecţionatele Spaniei şi Suediei vor juca finala Campionatul European de handbal masculin - EHF EURO 2022 -, găzduit...208

29 ian 00:00SportFotbal: Max Eberl a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Borussia Moenchengladbach

Max Eberl a demisionat vineri din funcţia de director sportiv al clubului german de fotbal Borussia Moenchengladbach,...133

29 ian 00:00SportFotbal: Sergio Ramos speră să mai joace la naţionala Spaniei

Fundaşul Sergio Ramos a dat asigurări că nu a închis uşa naţionalei Spaniei, cu care nu a mai jucat din 31 martie,...139

Local
29 ian 22:53LocalBeat și fără permis, a plecat la plimbare pe moped, prin Ovidiu

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un...374

29 ian 22:54LocalBărbat reținut pentru furt din locuință

Miercuri, 26 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub...845

29 ian 22:54LocalA fost prins băut la volan și condamnat la închisoare

238

29 ian 23:51LocalCondamnat pentru distrugere, escortat și încarcerat la Poarta Albă

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia Judecătoria...302

29 ian 22:45LocalLupu a împărțit banii instituțiilor din subordinea CJ

Consilierii judeţeni s-au reunit vineri, 28 ianuarie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 52...756

29 ian 00:02LocalAfacerile cu deșeuri, sparte de procurorii constănțeni! S-a lăsat cu percheziții! Video

2068

Politică
29 ian 23:19PoliticăVasile Dîncu a discutat la telefon cu șeful Pentagonului despre situația militară tensionată din regiune

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut, joi, o discuție telefonică cu secretarul american al apărării, Lloyd...217

29 ian 23:20PoliticăNicolae Ciucă: E nevoie de corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor dintre categoriile de beneficiari

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”,...259

29 ian 23:21PoliticăDenunțătorul lui Decebal Traian Remeș, trimis în judecată de DNA

400

29 ian 23:22PoliticăSecretarul general al OCDE, în vizită la București

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, speră că procesul de...208

29 ian 23:23PoliticăNicolae Ciucă, semnal pentru posesorii de pensii speciale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”,...697

29 ian 23:25PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui Marcel Boloş ca ministru al Cercetării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al...202

29 ian 23:18PoliticăKlaus Iohannis a semnat: Marcel Boloș este noul ministru al cercetării, inovării şi digitalizării

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al...224

29 ian 23:18PoliticăGeorge Simion SPULBERĂ scandalul anti-Holocaust: În aprilie se întâlnește cu Netanyahu

Liderul AUR George Simion susține că demersurile împotriva partidului său, care a ajuns să fie acuzat că e...345

29 ian 23:17PoliticăAurescu îi invită pe ruși să inspecteze scutul de la Deveselu

421

Interviuri
28 ian 00:03InterviuriCîrjaliu: În Agigea, copiii îşi făceau nevoile în găleată, pe holul şcolii, înainte să ajung eu primar! Video

Cristian Cîrjaliu a fost prezent în studioul Replica, joi, 27 ianuarie, în cadrul emisiunii ”Replica Zilei”. Au...2086

15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2735

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

4444

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3763

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5477

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4311

Monden
29 ian 00:00MondenKim Kardashian, prinsă cu minciuna de fani! Imaginea care a declanșat o adevărată dezbatere pe internet

Kim Kardashian a devenit cea mai recentă Kardashian-Jenner acuzată că și-a editat într-un mod complet neinspirat...202

29 ian 00:00MondenApariție fantastică! Mila Kunis și Demi Moore, împreună: „Avem multe în comun”

Mila Kunis și-a unit forțele cu fosta soție a bărbatului ei, Ashton Kutcher, Demi Moore, pentru a realiza o nouă...165

29 ian 00:00MondenA murit actorul Morgan Stevens din 'Melrose Place'

210

29 ian 00:00MondenArșinel, cu sănătatea în pioneze și umilit: „Nu am mai fost lăsat la teatru. S-a purtat urât!”

Alexandru Arșinel iese din casă strict pentru medic sau pentru a merge la teatru, unde a rămas colaborator. A devenit...217

29 ian 21:38MondenDe la superbele Angelina Jolie și Jennifer Aniston, Brad Pitt s-a cuplat cu vecina!

Brad Pitt și-a ”tras” o iubită secretă. Starul s-a îndrăgostit de cântăreața suedeză Lykke Li, care...278

29 ian 00:00MondenVerdict în cazul artistei Céline Dion. Boala gravă de care suferă vedeta

Céline Dion a anunțat nu demult că anulează turneul său nord-american din cauză că suferă de o boală...235

29 ian 00:00MondenCatherine Deneuve, Bertrand Bonello şi Isabelle Huppert au asistat la funeraliile actorului Gaspard Ulliel

Reprezentanţi de marcă ai industriei cinematografice franceze - precum Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Bertrand...152

29 ian 17:46MondenBianca Drăgușanu o desființează pe Iulia Albu: „A păstrat stilul de naftalină”

Bianca Drăgușanu a fost deranjată că Iulia Albu a pus-o într-o lumină negativă în rubrica „Poliția Modei”,...590

29 ian 17:47MondenUcis de indiferenţă: Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris

613

Mapamond
29 ian 17:47MapamondNegocieri NATO-Rusia: Ultimele cereri ale Kremlinului vizează iar România

Administraţia Vladimir Putin a cerut joi după-amiază, în cadrul negocierilor privind arhitectura de securitate, ca...828

29 ian 17:47MapamondCoronavirus: Suedia nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinurile anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunţat joi...409

29 ian 17:47MapamondCertificatul verde devine istorie în Catalonia

328

29 ian 17:43MapamondReuters explică cum va fi folosită România în conflictul Ucraina - Rusia

Aliaţii din cadrul NATO pun forţe în standby şi trimit întăriri în estul Europei ca răspuns la comasarea de...670

29 ian 17:44MapamondRusia acuză că revendicările au rămas fără răspuns

Moscova apreciază joi că Statele Unite nu au luat în calcul revendicările ruse în domeniul securităţii şi nu au...390

29 ian 17:42MapamondIncident SÂNGEROS în Ucraina, în pline tensiuni cu Rusia: Un soldat și-a împușcat cinci colegi

454

Sănătate
29 ian 17:42SănătateRafila, nemulțumit de implicarea medicilor de familie în procesul de testare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși numărul testelor Covid-19...326

29 ian 17:43SănătateAlexandru Rafila: E posibil să fie nevoie, începând de săptămâna viitoare, de transferul pacienților între județe

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși situația din valul 5 nu...278

29 ian 17:43SănătateRafila: Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19

369

29 ian 00:00SănătateBolile de piele, prezente la jumătate din populația Europei

Date colectate de la 44.689 de adulți din 27 de țări europene arată că 47,9% dintre persoanele cu vârste de 18 ani...123

29 ian 00:00SănătatePotențial tratament nou pentru bolile inflamatorii intestinale

Un opioid artificial testat într-un studiu pe șoareci a demonstrat o reducere a severității bolilor inflamatorii...117

29 ian 17:46SănătateCoronavirus: Valeriu Gheorghiţă dă asigurări că doza a treia de vaccin este ultima

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că, la momentul...436

29 ian 17:43SănătateValeriu Gheorghiță, anunț despre campania de vaccinare

Autoritățile anunță că vor face mai multe campanii de vaccinare și informare în mediul rural, acolo unde se...493

29 ian 17:40SănătateDupă Pfizer, şi Moderna a anunţat că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron

Compania americană Moderna a anunţat că a început testele clinice pentru o doză de rapel a unui vaccin conceput...276

29 ian 17:40SănătateValeriu Gheorghiță: Risc dublu de diabet la cei sub 18 ani care au COVID

666

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT