REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

După ce a lovit o mașină cu căruța, a amenințat și un polițist cu toporul

După ce a lovit o mașină cu căruța, a amenințat și un polițist cu toporul

Virgil STOIAN 9 iunie 2023 | 00:00 2059

Din ce în ce mai mulți polițiști, în special cei din mediul rural, sunt victima abuzurilor sau câteodată chiar a agresiunilor fizice din partea localnicilor. Este și cazul lui Adrian C., care, solicitat să intervină după o ciocnire între un automobil și o căruță, a fost amenințat de conducătorul atelajului, Liviu P. cu un topor. Mai mult decât atât, polițistul a fost sechestrat în curtea agresorului, care a vrut să-l ”aresteze”.

Dupa ce a lovit o masina cu caruta, a amenintat si un politist cu toporulFoto cu caracter ilustrativ

Potrivit anchetei, Liviu P., în timp ce se afla în căruță cu alte două persoane, inclusiv un minor, a acroșat un autoturism, avariindu-i acestuia oglinda retrovizoare stânga şi aripa stângă. După accident, căruța și-a continuat drumul, Liviu P., aflat în stare de ebrietate, adresându-i înjurături și jigniri șoferului automobilului. Șoferul automobilului s-a deplasat la adresa lui Liviu P. solicitând și sprijinul poliției. Ajuns la domiciliul inculpatului, Adrian C. a fost invitat de acesta în curte, unde Liviu P. a început să devină agresiv, spunându-i agentului de poliţie că acum o să îl aresteze el pe agent deoarece se află la el în curte și nu are voie acolo. După ce agentul a reușit să iasă din curte, Liviu P. a luat un topor și a început să amenințe pe toată lumea că le taie capetele. Din această cauză, agentul de poliție a fost nevoit să-l someze cu arma din dotare pe acesta, Liviu P. fugind înapoi în curte, de unde a continuat injuriile.

Dupa ce a lovit o masina cu caruta, a amenintat si un politist cu toporulMinuta judecătorească

Instanța a constatat că afirmaţiile proferate de inculpat, completate de gestul ce trădează intenţia de a folosi obiectul contondent (de a lovi persoana vătămată cu toporul), acestea şi în contextul limitării libertăţii de mişcare a acesteia, a posibilităţii de a scăpa, prin închiderea porţii de ieşire, întrunesc doar prin ele însele elementele constitutive ale infracțiunii de amenințare (componentă a infracțiunii complexe de ultraj) în contextul în care au fost adresate în mod serios, în contextul neechivoc al exercitării de către organul de poliție a atribuțiilor de serviciu. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Liviu P. la 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Sentința a fost dată pe 31 mai 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e viața. Eu fac transport cu trăsura toata vara pe Mangalia statiuni fara autorizatii fara casa de marcat desi nu am voie sa circul in municipii. Dar legea e pentru p****i daca ma fac odata cu biciul dispare si locală si nationala si jandarmi si ANAF și protectia consumatorului, si protectia animalelor si tot de langa mine. Anul trecut am omorat 2 cai cu bataia ca voiau sa bea apă ai dracu cand eu faceam bani mai multi ducand lumea de la saturn la neptun sau invers in loc sa ia microbuzul sau taxiul care platesc taxe si jdemii de altele ii luam eu cu 100 de lei. Bineinteles la capat le ziceam ca e de persoana 100 adica 300 ptr toti ca nu aveau curaj sa zica ceva saream toti carutasii pe ei. Asta e viata de smecher, hai ca aveti multe balegi de adunat de pe carosabil spor la treaba.
1
0
PUSCARIASULE CIOCU MIC
4
1
nu mai prezentati cazuri de politisti-mironosita. trebuie dati afara din militie.
1
7
Cu astfel de pedepse ''suspendate'' , pur si simplu incurajezi infractionalitatea ! Vorba lui ION , daca era un judecator , cel agresat , betivanul era in puscarie acum....pentru cel putin 2 ani !
6
0
puscaria e o ...pensiune, se sta pe bani publici, se recicleazacomportamentul si cand ies sunt avannsati!
7
0
Daca ameninta un judecător, ii dădea 9 ani...
12
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436