REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

După ce a pierdut, definitiv, procesul cu ANAF, Rudi Stănescu rămâne fără... aparatele de cafea

După ce a pierdut, definitiv, procesul cu ANAF, Rudi Stănescu rămâne fără... aparatele de cafea

Andreea CONDURACHE 6 martie 2024 | 00:00 6222

După o luptă crâncenă în instanță, cu ANAF, scandalul a fost tranșat, definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Firma Land Giorgio Sport, deținută de Rudi Stănescu, este în faliment din 2020, iar în 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în valoare de 674.839 lei. Recent, lichidatorul judiciar al societății a lansat un anunț pentru organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării mai multor bunuri ce au aparținut societății, fiind vorba despre 5 espressoare de cafea, având prețul de pornire de 438 de lei/ bucata.

Dupa ce a pierdut, definitiv, procesul cu ANAF, Rudi Stanescu ramane fara... aparatele de cafea Rudi Stănescu

Lichidatorul judiciar al societății Land Giorgio Sport SRL, deținută de fostul handbalist român care a jucat pentru HC Dobrogea Sud Constanța și echipa națională a României pe postul de portar, anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării mai multor bunuri ale firmei falimentare.

Astfel, în cursul zilei de 11 martie a.c., la sediul lichidatorului judiciar va avea loc licitație publică pentru vânzarea a 5 espressoare de cafea Philips Saeco 200. Prețul de pornire este de 438 de lei, exclusiv TVA/bucata. În caz de neadjudecare, licitație de va relua în fiecare zi de luni a săptămânii, în aceleași condiții.

Dupa ce a pierdut, definitiv, procesul cu ANAF, Rudi Stanescu ramane fara... aparatele de cafeasituația financiară a societății

S-a judecat cu ANAF și a pierdut

Rudi Stănescu este asociat, împreună cu soția sa, în SC Land Giorgio Sport, cu sediul în Năvodari, având domeniu de activitate - jocuri de noroc și slot machines. În anul 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în sumă de 674.839 lei, și s-a dispus măsura indisponibilizării pentru 200 mijloace de tip slot machines, în sensul că societatea nu le poate înstrăina, dar le poate exploata până la achitarea sumelor restanțe.

Totodată, s-a mai constatat faptul că taxele anuale pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc în sumă de 579.067 lei pentru perioada de raportare 02/2019 precum și taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot machines aferente perioadei 08/2019 în sumă de 91.812 lei, nu au fost achitate. Legea spune că, în cazul în care o societate care are ca domeniu de activitatea-jocuri de noroc și slot machines - nu achită taxa de autorizare de jocuri de noroc pe un singur trimestru - îi este retrasă licența.

Ceea ce s-a și întâmplat, în luna septembrie 2019 licența i-a fost retrasă de către ONJN, astfel încât societatea nu a mai putut desfășura activitatea aferentă. ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o. Rudi Stănescu a arătat magistraților că nu a achitat taxele către bugetul de stat din cauza situației financiare precare în care se află societatea și că luarea acestor măsuri este abuzivă întrucât nu a avut cunoștință de aceasta. Mai mult, Stănescu se afla într-o țară îndepărtată, cu familia, și nu putea folosi cardul bancar, fiindu-i poprite conturile bancare. După o luptă crâncenă în instanță, cu ANAF, scandalul a fost tranșat, definitiv, de Înalta Curte, care i-a respins, în octombrie 2023, cererea de revizuire. Așa că sportivul trebuie să pregătească banii în favoarea ANAF.

Este cetățean de onoare al Constanței

În 2010, pentru serviciile aduse echipei și orașului, precum și pentru comportamentul sportiv exemplar, Stănescu a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Constanța. Rudi Stănescu a debutat la naționala de seniori în 1996. Până pe 15 ianuarie 2012, el a jucat pentru România în 129 de meciuri, în care a înscris și 3 goluri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un bolnav psihic acest portar de mâna a sasea. Un gerontofil ce f**e o baba trecuta de 70 de ani din sărăcia aia de Republica Moldova
3
1
Cred ca DICOOT -ul si Crima organizata ar trebui sa cerceteze evaziunea si SPALAREA bani de sute de mii de euro facuta de Liuba Stanescu si cei doi fii ai sai Demit , cu salile de jocuri de noroc !
5
0
Cum a cunoscut-o pe sugătoarea de Liuba,la distrus pe acest băiat...și psihic, și financiar ..și tot.. Femeia aia este satana pentru acest om...cum dracului nu a găsit alta de vârstă lui...a găsit baba asta cu 15 ani mai mare ca el...la mai distrus și ca om...păcat.. a luat șuetă asta.
17
0
Și care este lichidatorul?? Unde are sediu...dacă vrei sa participi la licitație???...adresa..nume..
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515