REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Durerile menstruale debilitante fac ca una din trei fete să lipsească de la școală

Durerile menstruale debilitante fac ca una din trei fete să lipsească de la școală

A.F. 23 aprilie 2024 | 00:00 91

Un studiu recent realizat pe peste 3.000 de fete și tinere din Marea Britanie a arătat că peste o treime (36%) dintre ele lipsesc de la școală din cauza durerilor menstruale, potrivit mediafax.ro.

Durerile menstruale debilitante fac ca una din trei fete sa lipseasca de la scoala

Sondajul efectuat pe un eÈ™antion de peste 3.000 de fete È™i tinere cu vârste cuprinse între 12 È™i 18 ani - realizat de organizaÈ›ia caritabilă Wellbeing Of Women È™i Censuswide - a dezvăluit măsura în care menstruaÈ›ia le cauzează probleme.

Aproximativ 43% au declarat că menstruaÈ›ia le împiedica să mănânce sau să doarmă, în timp ce 92% au spus că au avut sângerări atât de abundente încât au fost nevoite să-È™i schimbe activitățile zilnice.

Zaynah Ahmed, una dintre respondente, a povestit că durerile menstruale severe au dus la absenÈ›e regulate de la È™coală, iar până la vârsta de 16 ani, acestea o „paralizau”. În cele din urmă, Zaynah a fost diagnosticată atât cu adenomioză, cât È™i cu endometrioză.

"Trebuie să facem din sănătatea menstruală o prioritate reală în întreaga societate", a declarat pentru Sky News Janet Lindsay, directorul executiv al organizaÈ›iei caritabile Wellbeing of Women.

"Este foarte important pentru că trebuie să punem capăt ruÈ™inii, stigmatizării È™i tăcerii care înconjoară atât de multe aspecte ale sănătății femeilor, dar în special menstruaÈ›ia".

ExperÈ›ii cer o mai bună educaÈ›ie, o campanie de sănătate publică privind sănătatea menstruală È™i chestionarea de rutină a femeilor È™i fetelor cu privire la menstruaÈ›ia lor atunci când sunt consultate pentru controale medicale.

„De prea multe ori, femeile È™i fetele trăiesc cu simptome debilitante, aÈ™teptând să primească sprijin sau tratament mult mai mult timp decât ar trebui", a declarat Ranee Thakar, preÈ™edintele Colegiului Regal al Obstetricienilor È™i Ginecologilor. "O este diferită pentru fiecare, dar ceea ce este important este că nu ar trebui să afecteze activitățile de zi cu zi, cum ar fi mersul la serviciu sau la È™coală", citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212