REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DUȘU, DRUGĂ și PICOIU, printre PATRONII teraselor ridicate ILEGAL în Constanța și Mamaia

DUȘU, DRUGĂ și PICOIU, printre PATRONII teraselor ridicate ILEGAL în Constanța și Mamaia

Replica API 24 februarie 2021 | 11:31 21862

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, anunța, în luna noiembrie a acestui an, că a identificat o terasă construită ilegal pe domeniul public şi promitea, în mod public, că va face toate demersurile necesare pentru ca aceasta să fie demolată. Ceea ce s-a și întâmplat, astfel că, de la începutul acestui an 20 de operatori economici au fost somați să intre în legalitate și să desființeze construcțiile de pe domeniul public. Nu toate s-a conformat. Șase terase sunt în curs de desființare, în timp ce altele sunt în curs de autorizare. Multe dintre acestea sunt deținute de apropiați ai fostei conduceri PSD.

Prima terasă care a fost desființată este cea frecventată de fostul viceprimar, Dumitru Babu. Vorbim de Mio Caffe. Ulterior, de la începutul anului, alți 20 de agenți economici au fost somați să-și desființeze construcțiile ridicate ilegal pe domeniul public.

Ce terase s-au demolat, de la începutul anului!

Până în acest moment, din ianuarie, au fost demolate : Terasa Bistro Caffe ( piața Ovidiu ), terasa Ring - Capitol, terasa Culture Pub ( zona Casa de Cultură) , terasa Ankora, terasa Arabica Caffe (piața Ovidiu ), terasa Green Pub (piața Ovidiu), terasa La Mama ( zona Capitol - Institutul de Proiectări ), terasa Bar la Costică ( Poarta 6), terasa Laguna ( stațiunea Mamaia ), terasa Do Brasil.

Lista continuă cu terasa Scapino, terasa Pizzico, Terasa Cafe Ventura (parc Tomis 2), terasa Arres (zona Dorally Mall)- au fost desființate.

Unele dintre terase sunt deținute de afaceriști consacrați la malul mării

Terasa Pizico este deținută de Andrei-George Dușu, cunoscut ca fiind un amic al vechii conduceri PSD, în special al fostului viceprimar Dumitru Babu.

Andrei George Dușu-sursa foto: constanta.ro

Terasa Scapino funcționează pe Scapino SRL al cărei asociat unic și administrator este Costică Samara.

Terasa Arres funcționează pe societatea Ares Ballroom SRL, deținută de Bogdan Drugă, bun prieten cu fostul soț al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi.

.

Bogdan Drugă

Totodată, se află în curs de desființare: terasa Madame Margo, terasa La strada, terasa Roma Cafe (parc gara), terasa Entorurage. Totodată, Terasa Barrels și terasa Zorile sunt în curs de autorizare, acestea nu vor fi desființate, pe motiv că structura existentă poate fi autorizată.

Și familia Picoiu a fost somată să-și demoleze terasa

Roma Cafe funcționează pe societatea Balmar Chill Caffe SRL, deţinută de Marius Balaban.

Terasa Entourage Caffe funcționează pe SC Gambino Business SRL, deținută de Atanasie Spau

Terasa Barrels, din Mamaia, funcționează pe SC Oxfix Market SRL al cărei acționar unic și administrator pe Valentin Picoiu.

Soția acestuia, Cristiana, bună prietenă cu soția fostului șef de la Confort Urban, Viorel Farcaș. Firma soților Picoiu, Pico Rent SRL a obținut, din 2013, mai multe contracte cu Primaria Constanța pentru amenajarea de parcări și borduri, afacere tranzacționată în perioada fostului primar Mazăre și al secundului său, Făgădău.

Cristiana Picoiu

Restaurantul Zorile funcționează pe SC Zorile Mării SRL deținută de Stelcar Team SRL (66,8%), Alexandru Stelian Sichim (26,8%) și Carmen Sichim (7,99%). Societatea e administrată de Stere Caracota.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti mizerie intre unghii si stati sa scrieti comentarii irelevante. Acum va plangeti de pnl, dar la alegeri strigati toti jos psd. Ce jeguri.
0
0
Fratilor m am suparat asa tare Donez auto Honda CRV 2016 diesel tractiune 4 ori 4 160CP. amatorii sa ma astepte in fata la primarie pana ajung eu .
0
0
Sa va fut in gura pe toti care mancati cacat si pe primarul pulii ! Sigur nu ati facut nimic in viata voastra ! Retardati si frustrati ! Huuaaa !
1
1
Muie la sifoabe
0
3
Arogant ul ala de Dusu si o merita
6
0
Vis a vis de Satul de vacanta e un bloc cu doua cafenele la parter, Fashion Cafe, focar de infectie. Este construita ilegal. Cealalta nu stiu sigur.
5
1
Sa va iau tot capitalu' in pula de la maimuta incoace de jartele penale. Astia sunteti, niste penali, va place shpaga la greu de nu va mai saturati futu-va-n gat de rase spurcate. Muie conducere, muie "patroni", muie celor ce nu au iesit la vot cand trebuia! Multa muie sclavilor, o sa va vina vremea la toti. Va dau foc si o sa ardeti in localurile voastre de 2 bani
1
2
o sa fac terasa si in sensul giratoriu .spaga este dulce fraerilor.............
2
3
Rablelor .. bagati va un deget un fundulet si nu mai comentai aiurea
1
7
Un control sa vedeti de unde au bani de ridicat terase ca ei nu au muncit in viata lor .Nu au o zi pe cartea de munca
12
1
Esti prost Ionel...E vb de alt druga..mai cauta pe net si citeste...
3
2
Va bucurati degeaba saraciilor .. doar se micaoreaza putin terasele .. noi tot o sa facem bani voi toti muriti de foame si latrati aiurea hahah
2
9
Felicitari primu primar al Constantei care face ceva pentru Constanta.Sa vad machidonii cum baga unghia in gat.
10
1
Nu mai cenzurati comentarile anti chitac. Iar un ceea ce il priveste pe bogdan druga, mi s-a parut mai strigator la cer faptul ca pnl l-a pus canditat la parlamentare in 2020. Atunci nu era interlop?
4
4
Pt ca Politia nu-si face treaba, ia nastere gruparea EXDR menita sa-i vaneze pe "interlopi", pesti, hoti, etc. Veti fugii singuri la politie bulangiilor. Urmariti FB.
11
1
Tot ce este construit ilegal trebuie demolat si patronii babuini trimisi in judecata .
28
2
Sa se darame tot ce este pe domeniu pub . Care sunt prieteni cu chitac nudarama sa darame tot nu uni da alti nu
13
4
Cum se face ca nimeni nu i-a vazut pana acum? Nu extindea nimeni terasa fara sa vorbeasca cu diversi indivizi cu functii. Locala nu i-a vazut?
23
0
Eu nu am nici o vina ca i-am autorizat pe toti CORECTII astia, BABU m-a obligat. Am auzit ca ar fi fost omul de incredere al lui FAGABOU dar nu cred ca este adevarat. Astia doi nu ar fi facut niciodata asa ceva ptr a nu ii lasa caracterul. Asa ca am scuze ! La cei care solicitau pe domeniu privat nu puteam sa le dau ca nu ma lasa curtea de conturi ! Credeti ca mi-a fost usor ? Numai eu stiu cit de greu e sa cheltui salariul gras pe care il am...... Daa..... gata ! De anul asta intru in legalitate si nici nu mai inventez probleme ca sa mi se dea SHPAGA ! AAAA..... Am scris bine ?
12
0
hotelul sulina din mamaia nu are autorizatie pentru terasa
14
0
Tot 7,62 de cap de vita furajata, platit de familie, se aplica si in cazul lor.
7
0
Politia locala cand o sanctionati. Ei au permis asta, dosar penal in toata regula. Pe aia in piata ii amendeaza ca vand ghiocei dar pe astia ii lasa ani de zile ilegal sa faca milioane. Coruptia ucide, daca tot o tineti sus si tare cu dreptatea bagati si vinovati la puscarie, ca oamenii le-au platit salarii ca sa aiba grija iar ei au fost corupti.
19
0
Se inchid pentru ca trebuie ca statul sa detina tot si sa falimenteze orice este detinut de civili. Nu i pasa nimanui ca sunt ilegal construite.
5
12
si sa va mai fie mila de porcu, clownu si strutzu ! Dea-le-as la muie sa le dau 10-15 ani de acum in colo !!!
16
0
Corupta,primitiva si murdara administratie.Huooo,PSD !
20
4
Retardatu asta demoleaza tot. De la strazi, bulevarde, la baruri si blocuri. Cum te poti dezvolta ca oras cand tu distrugi tot ce se afla in el?
4
42
Baaaa grigorenco vasile vinde droguri si baga minore la treaba.....e sifon la garda si nu-l arestati si va luati de oamenii care muncesc.....bagati leprele de proxeneti la parnaie sa ii viioleze baietii ..
21
4
D.N.A., daca nu sunt complici, sa se autosesizeze urgent si sa verifice cine a autorizat si tolerat aceste obiective. Astept cu deosebit interes...
30
0
locali ! cand se demoleaza terasa ilegala rumen de pe unirii de la parterul bl.g1 ?
20
6
Nu conteaza ce sunt:machidoni,turci,romani,tigani,ect,tot ce este construit ilegal trebuie daramat de proprietar daca el nu vrea atunci darama primaria iar proprietarul plateste demolarea si este amendat iar ala care a dat aprobari ilegale intra in puscarie pentru abuz in functie,aici unde sunt eu asa este din cauza asta primaru nu ii da aprobari ilegale pt.constructii nici lu tasu sau fiisu.
40
1
imputiti!!!
24
5
In tara noastra de cacat daca furi mult esti lasat in pace ptr ca angajatii de la fisc sunt ori corupti ori incompetenti. Deci daca uit sa platesc o taxa de pod la Fetesti si nu am bani sa platesc amenda, ma urmaresc prin fisc su ma executa silit. Machidonii jegosi si interlopii sunt lasati in pace cu toti banii lor pe care i-au obtinut de pe urma acestor terase ilegal construite. Si banii nu sunt putini tinand cont ca de zeci de ani functioneaza la greu. Revin, tara de cacat condusa de oameni de cacat, fie PSD fie PNL. Ciudat dar cred ca ar fi buna Sosoaca si minerii, sa le faca niste vizite.
23
3
Cam astia sunteti toti care comentati pe aici,niste frustrati, impotenti,prosti si rai!De ce sa te bucuri de raul altuia?!Raspunsul este in titlu!
9
36
Luati-le si banii care i au facut timp de 15 ani cu terasele nu ii lasati asa liberi luatile cat au facut in 15 ani bagamis salamu in copii lor. Ala la zorile da si droguri acolo
27
2
Cum au distrus imaginea Salii Sporturilor cu cotetul ala ermetic numit Entourage Caffee..
46
1
Asta in timp ce astia simpli erau purtati cu anii pe la portile lor , chiar de indeplineau conditiile legale.Pt un gard de citiva metri trebuie sa pierzi ani de zile milogind.De ce nu se fac niste proiecte standard de gard pe care sa le poti construi intr o formula simplificata de autorizare?
28
0
Astia sunt escroci, nu afaceristi. Sunt niste profitori care acum se vaita prin targ ca sunt persecutati politic. Numai ca trebuie sa fie anchetati cei care au ermis asa ceva, care i-au " verificat" si care le-au dat autorizatii de functionare: pompieri, primarie, DSV, cei care pt si un rahat primit gratis pun in pericol sanatatea oamenilor si situatii de genul asta. Abuzurile astea nu-s de ieri, de azi, golanii astia incalca legea de ani de zile.
46
2
CE AUTORIZATII VISATI BAH PE VREMEA MASCARICIULUI NU ERA NEVOIE. SE DADEA PLICU SI GATA!
40
1
Fratilor, machedoneala fara bun simt si pusa numai pe capatuiala...nu mai scapam de imputitii astia in veci!
48
9
Deci se vede. Numai machidoni. Si toti cinstiti
45
8
sa stim unde sa nu mai calcam! e vreun roman printre ei? hahahah nici unul!
37
5
ba dar machidonii asti a au fost ajutati de alti machidoni din primarie sa i beleasca si pe aia si amenzi ttrebuie calculate din urma sume pe chiria locului cu majorari...oare exista machidon corect e pleonasm ...oricum nu se merita sa mananci la carciumile lor stiu ei de ce
47
7
SI CAND ERA PE DROBILA EUGENIU SI IN CONTINUARE IN PIAZA OVIDIU, LA EI PIZZA CU PUI INSEAMNA PIZZA CU SUNCA DE PUI.
34
2
Sunt construite de ani de zile golanilor. Ati tacut si v ati luat spaga, gunoaie ce sunteti. Acum va laudati ca le daramati. Pieleapulii ba. Sunteti de cacat .Eu prina data i as lua pe astia care au dat autorzatii, care i au lasat sa functioneze in ilegalitate, apoi pe proprietari... Cancerul trebuie taiat de acolo de unde porneste, adica de sus.
49
5
sami bag pulan terasele lor de interlopi muisti
37
7
Barul lui Doru aita
20
0
Si nimeni nu a stiut atata timp ca sunt amplasate ilegal?Ca nu sunt autorizate? Ce au pazit functionarii statului care trebuiau sa verifice aceste lucruri?Nu au munca de teren in fisa postului,nu a trecut niciunul vreodata pe langa locatiile respective?Sau le-a intrat vreo spaga in ochi si nu au putut vedea? De la cei care si-au indeplinit defectuos sau nu si-au indeplinit atributiunile de serviciu trebuie inceput! DNA mai exista?
58
3
Interlopi, , evazionisti, traficanti si politicieni .... cam astia sunt patronii acestor jeguri de localuri. Locatii insalubre cu preturi de Barcelona si calitate de Bulgaria. Sper sa va inchida de tot. Numeri pe degete localurile decente din CT.
81
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367