REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ECOGRAFIILE de la Constanța, comparabile cu ce au pacienții din Grecia și Turcia!

ECOGRAFIILE de la Constanța, comparabile cu ce au pacienții din Grecia și Turcia!

Replica API 14 iunie 2019 | 00:00 920

Țara noastră, dar și Constanța se poate mândri cu aparatură de top, dar și cu specialiști bine pregătiți când vine vorba despre ecografii. Aceasta este părerea prof. univ. dr. Ioan Tofolean, medic primar medicină internă și gastroenterologie, unul dintre specialiștii de renume ai municipiului de la malul mării.

„Consider că școala ecografică românească este situată foarte bine, ne putem compara cu Grecia și Turcia. De exemplu, substanța de contrast pe care noi o folosim, tehnica, nu se regăsește în niciuna din țările din jur. Cursurile noastre sunt acreditate de Societatea Europeană de Ecografie și avem aprecierea acestora”, a afirmat prof. univ. dr. Ioan Tofolean.

De altfel, prof. univ. dr. Tofolean a arătat că ecografia este atât de evoluată, în acest moment, încât permite diagnosticarea unor afecțiuni fără să mai fie necesară puncțiile sau alte tehnici invazive. Este cazul, de exemplu, al afecțiunilor grave hepatice care pot fi depistate la o banală ecografie, iar Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța se numără printre puținele spitale din lume care deține un aparat atât de performant. O investiție de zeci de mii de euro care a fost realizată atât pentru beneficiul pacienților, pentru a beneficia de servicii de top, dar și al viitorilor ecografiști, Spitalul Județean Constanța fiind una dintre unitățile în care viitorii medici cu specializare în ecografie vin vară de vară să învețe tehnici noi.

Tot în scopul instruirii viitoarelor generații, cât și al schimbului de experiență, săptămâna viitoare, la Constanța se vor reuni ecografiști de top din Grecia, Georgia, Ucraina, Bulgaria și România. „Formăm o asociație a țărilor riverane Mării Negre, prin care care să dezvoltăm învățământul ecografic în această zonă. Este un proiect la început, vom vedea ce posibilități de dezvoltare sunt”, a afirmat prof. univ. dr. Ioan Tofolean.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baa, sa dati de pomana in fiec luna pt mos Smarandache, ca el si ILF ul v-au facut doctori !
0
0
bai, nu mai terminati odata cu expiratii astia de tofoleni care au uitat sa fie oameni ? avem atatia medici foarte buni, tineri, si tot pe astia mi-i aratati, e satula lumea de ei, ce nu intelegeti ???
5
0
Gunoiuleeeee...iesi la pensie putoare. Nu te gaseste nimeni niciodata si cand esti dai buleala. Pana ajungi tu la nivelul turcilor sau grecilor trebe sa mori si sa te nasti iar de vreo 2 ori
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272