REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Elan Schwartzenberg NU se lasă până nu-i ia banii lui GUȘĂ

Elan Schwartzenberg NU se lasă până nu-i ia banii lui GUȘĂ

Replica API 27 ianuarie 2021 | 22:35 3981

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg nu a renunțat la bătălia cu Cozmin Gușă. Acesta nu se lasă până nu va obține daune de la analistul politic, pentru că l-ar fi defăimat public. După un an de zile de la pierderea procesului în dosarul în care afaceristul îi cere daune, Schwartzenberg a formulat recurs. Dosarul a fost înregistrat la finele anului trecut la Curtea de Apel București.

În 2019, Schwartzenberg l-a dat în judecată pe analistul politic Cozmin Guşă, pe motiv că a afirmat, la postul tv pe care îl deține, că „adevăratul triunghi infracțional este Dragnea-Mazăre-șeful Elan Schwartzenberg, care astăzi este fugar”. Schwartzenberg îi cerea lui Guşă daune morale de 100.000 de euro şi publicarea viitoarei hotărâri a instanţei pe patru site-uri de ştiri. Omul de afaceri s-a arătat deranjat de comentariile analistului politic, cu atât mai mult cu cât sustinerile acestuia au fost preluate de mass-media. Schwartzenberg a deschis acțiune în răspundere delictuală, solicitând obligarea lui Gușă la plata sumei de 100.000 euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul nepatrimonial cauzat, obligarea, pe cheltuiala sa, la publicarea dispozitivului hotărârii în 4 cotidiene/site-uri de știri în temen de 10 zile de la rămânerea definitivă a acesteia, și la plata sumei de 100.000 euro. La finele anului trecut, magistrații Tribunalului București i-au respins acțiunea lui Elan Schwartzenberg, însă nu a fost definitivă.

Motivele care au stat la baza respingerii acțiunii!

Tribunalul București i-a respins acțiunea afaceristului, apreciind că Gușă a adus la cunoștința opiniei publice, prin intermediul presei, informații ce se încadrează în noțiunea de “judecăți de valoare”, în contextul dosarelor penale în care a fost cercetat afaceristul. În ceea ce privește afirmația că ar fi fost „condamnat penal”, acesta este o informație inexactă, a constatat instanța, astfel ca afirmația nu are greutatea pentru a produce o vătămare și nu poate produce un efect major în randul publicului, de natură a afecta reputația omului de afaceri. Cât despre afirmația referitoare la faptul ca ar fi acuzat, potrivit „documentelor procurorilor”, „dacă nu de uciderea numitului Codruț Marta, oricum de dispariția acestuia”, tribunalul a reținut că, anterior intervenției lui Gușă din data de din mai 2019, existau informații în presă cu privire la acest subiect încă din luna martie 2016, astfel că nu se poate reține că vătămarea dreptului la imagine s-a produs prin afirmația analistului politic cu privire la acest aspect.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primesti daunele de la Guse dupa executarea pedepsei!
0
0
care muist de judecator spagar ordona prezenta hotului in instanta ??? Pana atunci multa muie cu cacat !!!
4
0
un jidan de doi lei se crede , leu evazionist, de ce nul legati mai repede
5
0
Sa vina Jvaitzerberg sa isi ridice singur banii, ca il asteapta catusele la aeroport.
6
0
@Adevarat suge-o! USR iti da la muie.
5
1
Muie lui Mazare, muie Mihaelei Tiganu.
8
0
A dat boala-n PSD ,se cearta inte ei
7
2
Este corect ce zici.Dan Barna seful USR este evreu.
4
2
Svartincur Emilian asta este un mare excroc.Cu Mazare si Strutinsky evreu de-al lui si Porcul au facut grup infractional organizat si au jefuit Constanta si pe constanteni de i-au adus la saracie.Sta ascuns in Israel si da in judecata in Romania. Sa vina la proces cu Gusa ca are de facut puscarie. Coruptia din Constanta este de natura a pune in pericol siguranta nationala si nimeni nu face nimic. Stelian Ion ministru justitiei este omul lui Mazare. USR este partidul lui Svartincur.
12
3
Cozmin gusa, alt "mare analist'
9
0
Hotu striga hotii
6
0
A vrut el sa faca mall in Tabacarie, l-a facut, a vrut sa-l extinda, l-a extins, s-a pisat cu bolta pe constanteni. A futut-o si pe Mihaela Radulescu, i-a facut si-un plod... Acum cica este fugar, dar are puterea si tupeul sa pretinda si daune. Bravo lui, la asa un popor de maimute, care vand tot si mai au de intretinut si printi si printese de tinichea, ce mai conteaza o dauna????
17
2
Stergeti mucii si mai zi odata. Au venit au furat au plecat.de platit platesti tu eu noi toti.atat te duce pe tine capul sa crezi?si ca sa iti faci cunoscuta gandirea tastezi.de asta e tara asta unde e pt ca oameni ca tine aplauda astfel de gunoaie..... esti demn de toata mila
23
1
Respect pentru evrei ca nu-si tradeaza neamul, Scwartzenberg asta a fugit in Israel si nu conteaza ce facut in alte tari... oricum Bibi N. e cel mai destept conducator, nu ca tradatorii de la noi....
10
29

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218