REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Dum., 26 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6314
10.2° Constanța Duminică, 26 Martie 2023 Anul XX Nr. 6314

Elena Neagoe cere dizolvarea firmei pe care o deține împreună cu Ionuț Barbu

Elena Neagoe cere dizolvarea firmei pe care o deține împreună cu Ionuț Barbu

Mirela PASCAL 2 februarie 2023 | 00:00 1524

Scandal de proporții între Ionuț Barbu și unul dintre partenerii săi de afaceri! Vorbim despre societatea Seaview Advertising SRL, unde Barbu este acționar majoritar, același Barbu care a avut monopol pe afișajul stradal din Constanța, până au venit liberalii la primărie și au rupt contractul păgubos. Acționarul minoritar al Seaview Advertising SRL, Geraldina-Elena Neagoe, o apropiată a lui Emilian Schwartzenberg, cere dizolvarea firmei, pe motiv că nu se mai înțelege cu Barbu, pe care-l acuză de exercitarea anumitor presiuni și de comportament individualist.

Elena Neagoe cere dizolvarea firmei pe care o detine impreuna cu Ionut Barbu Ionuț Barbu

Elena Neagoe este o apropiată de Emilian Schwartzenberg, dar și fostă asociată cu acesta; de altfel, și Schwartzenberg a fost asociat în Seaview Advertising SRL până în 2018, atunci când și-a cedat acțiunile în favoarea lui Ionuț Barbu. Neagoe a rămas pe poziții, având și în prezent calitatea de asociat minoritar în cadrul societăţii, cu o pondere de 7 % din capitalul social, în timp ce Barbu deţine 90  %, iar Antoanela Carmen Stăncescu 3%. Pe lângă calitatea de asociat, mai este și director vânzări, din 2004, însă, după ce Schwartzenberg și-a vândut acțiunile, soarta lui Neagoe în firmă nu a mai fost ușoară. Relațiile cu acționarul majoritar, respectiv Ionuț Barbu, cât și cealaltă asociată, s-au deteriorat în mod constant, culminând cu dispariţia intenţiei asociaţilor societăţii de a mai conlucra împreună.

Elena Neagoe cere dizolvarea firmei pe care o detine impreuna cu Ionut Barbu Emilian Schwartzenberg și Ionuț Barbu

Asociata invocă presiuni exercitate de Barbu și comportamentul individualist al acestuia

Astăzi, Elena Neagoe cere dizolvarea societății, fiind depusă o acțiune în instanță în acest sens, motivând, pe lângă degradarea relațiilor, și faptul că deși aera director de vânzări, fiind responsabilă de vânzarea spaţiilor şi suporturilor publicitare deţinute în proprietate de societate, din dispoziţia lui Barbu a fost nevoită să desfăşoare constant activităţi ce depăşeau cu mult atribuţiile stabilite prin fişa postului, respectiv: subînchirierea spaţiilor şi suporturilor publicitare ce aparţin terţilor şi diverşilor furnizori ai societăţii, activitatea departamentului de media, contabilitatea societăţii etc. e fondul prestării acestor activităţi suplimentare, neremunerate, ca urmare a presiunilor exercitate de Barbu, a comportamentului individualist al acestuia din urmă, relaţia dintre asociaţi a început să se degradeze.

Neagoe, acuzații grave la adresa lui Barbu

Neagoe a mai spus că, de-a lungul existenţei societăţii, Barbu a dispus angajarea anumitor persoane care nu prestau nici un fel de muncă pentru societate, împovorând situaţia financiară a acesteia, precum şi că a interpus în relaţiile dintre societate şi clienţii acesteia alte societăţi în care Barbu este asociat, doar pentru a deturna veniturile Seaview Advertising SRL. către aceste societăţi, potrivit portalului național de jurisprudență al Consiliului Superior al Magistraturii.  Potrivit portalului invocat, Neagoe a indicat maniera complet neserioasă şi batjocoritoare în care sunt convocate şi se desfăşoară Adunările Generale ale Asociaţilor, în sensul în care, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, din cele 5 A.G.A. convocate, acestea fie nu s-au putut ţine, din cauza lipsei de cvorum, situaţie generată chiar de absenţa lui Barbu, fie, dacă s-au ţinut, nu s-a putut dezbate ordinea de zi şi adopta nici o hotărâre, din cauza necomunicării a documentelor şi informaţiilor necesare.

Chemați la bară, pârâții au arătat că activitatea lui Neagoe, ca asociat şi ca director de vânzări, s-a desfăşurat de la domiciliu, fără efort, context în care avea şi acces permanent la documentele societăţii aflate la punctul de lucru din Bucureşti, cu sediul în imobilul în care reclamanta îşi are locuinţa permanentă. Atitudinea asociatei a denotat, contrar celor susţinute de aceasta, lipsa oricărui interes şi a oricărei manifestări de voinţă, constructivă sau de orice natură, faţă de viaţa societăţii, chiar dintr-o poziţie minoritară,  bucurându-se numai de privilegiile conferite în mod scriptic de calitatea de asociat.

În septembrie 2022, acțiunea lui Neagoe a fost respinsă, însă aceasta a formulat apel, pe 15 decembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
B0schetar nespalat care zilnic l1ngea c****a lu' Babu?
0
0
in-fractori. Sterg urmele.Mazre il asteapta in celula pe Barbu ca vrea sa-i spuna ceva pentru prietenul isra-elianul cel cinstit Emilian Schwartzenberg care a facut in-fractiuni de evaziune fiscala si a fost condeamnat dar a fugit in Is-rael la h-otii lui care nu il ex-tradeaza ca el bine a facut ca a fu-rat statul Roman. Asa e la Is-rael.
1
0
daca sint liberalii la putere, contractele/ ghisefturile sint la altii, de aceea se cearta.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
352410482840
5/49
21246111913
joker
36197331516