REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Elevii constănțeni sărbătoresc prin proiectul județean „Unitate în diversitate pe pământ românesc”

Elevii constănțeni sărbătoresc prin proiectul județean „Unitate în diversitate pe pământ românesc”

Replica API 27 noiembrie 2019 | 04:29 670

Sărbătorile naționale sunt un prilej de mare bucurie pentru elevii constănțeni, motiv pentru care, în fiecare an, se desfășoară activități deosebite în care sunt implicați atât elevi, profesori, cât și părinți. Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța au inițiat Proiectul Județean „UNITATE ÎN DIVERSITATE PE PĂMÂNT ROMÂNESC”, care se va desfășura în anul școlar 2019- 2020.

Proiectul propune cunoaşterea şi promovarea valorilor, a simbolurilor naţionale, a culturii şi a civilizaţiei româneşti, prin desfăşurarea unor activităţi atractive care să le ofere elevilor şi cadrelor didactice posibilitatea de a se exprima liber, de a emite judecăţi de valoare bazate pe baza unor argumente puternice, de a confrunta date, evenimente din surse diferite şi de a identifica aspecte nedescoperite sau slab reprezentate ale istoriei locale și naţionale, care să permită conturarea unor noi orizonturi de viziune corectă şi clară asupra culturii şi a spiritualităţii româneşti.

Activitățile acestui proiect vizează antrenarea elevilor într-o gamă diversă de activităţi practice, abordarea fenomenelor/ proceselor istorice din perspectivă inter- şi pluridisciplinară, sensibilizarea elevilor cu privire la activităţile de comemorare a unor evenimente importante din istoria românilor, încurajarea creativității şi a spiritului competitiv în rândul participanţilor, precum și dezvoltarea comportamentului etic al elevilor, cultivarea preţuirii şi a dragostei de țară.

Momentele istorice aniversate sunt: 14 Noiembrie - Ziua Dobrogei, 1 Decembrie - Ziua Națională a României, 24 Ianuarie - Unirea Principatelor Române, 9 Mai – Ziua Independenței.

Proiectul a debutat în ziua de 14 noiembrie 2019, cu organizarea la Liceul cu Program Sportiv „N. Rotaru” Constanța a Simpozionului Județean „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, dedicat profesorilor de istorie. Elevi din întreg județul Constanța au sărbătorit Ziua Dobrogei în perioada 14-22 noiembrie 2019, prin activități interactive care au ilustrat obiceiurile și tradițiile dobrogene: Istorie, obiceiuri și tradiții dobrogene, Elevi dobrogeni în roluri istorice; Dobrogea - mozaic etnic; Dobrogea interetnică; Interferențe culturale dobrogene; Dobroge, plai de cânt și dor; Dobrogea la ceas aniversar; Dobrogea, pământ străbun; Dobrogea, influenţe culturale; Suntem români într-o Dobroge diversă; Legende dobrogene; Poveștile Dobrogei; Dobrogea multiculturală; Dobrogea - istorie, tradiții și toleranță interetnică; Armonie între etniile dobrogene; Dobrogea - pământ românesc; Sărbători naționale prin ochi de copil.

Ziua Națională a României va fi marcată prin manifestări cultural-artistice, concursuri, târguri tradiționale românești, expoziții, flashmoburi prin care elevii își pot exprima trăirile față de acest moment deosebit din istoria țării. Activitățile din săptămâna, 25- 29 noiembrie 2019, se desfășoară în toate școlile din județul Constanța (Uniți în cuget și simțire; Sărbătorim românește; Pași spre Marea Unire; Mândru de a fi român; Români în cuget și-n simțiri; Suflet românesc; Dobrogea permanentă prin tradiții; România, țara mea!; România în istoria Europei; Gândim, simțim, trăim românește). Elevii, cadrele didactice și părinții vor sărbători „fila miraculoasă a istoriei poporului român- MAREA UNIRE”, fiind momentul în care rostim din tot sufletul „LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!”

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ori unitate ori diversitate, hotarati-va! Dupa comunism alt experiment nereusit! Voi chiar nu vreti sa pricepeti ca cin se aseamana se aduna! Faptul ca unele persoane sunt cosmopolite nu insemana ca asta e regula ci din contra exceptia!
0
0
Sa sleram ca nu se va promova homosexualitatea ! Desi poponarii sunt la conducere , in prezent .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272