REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Elevii de la Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, paşi importanţi spre o viaţă sustenabilă...în Turcia

Elevii de la Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, paşi importanţi spre o viaţă sustenabilă...în Turcia

Mirela PASCAL 7 noiembrie 2022 | 00:00 1147

În perioada 24-29 octombrie a avut loc a treia mobilitate din cadrul proiectului "Act for a Sustainable Life" (Learning Teaching Training) organizată de Liceul Canik Türk Telekom MTAL, Samsun, Turcia. Echipele ţărilor partenere România şi Polonia au fost compuse din 2 profesori, respectiv 4 elevi din fiecare ţară, care, alături de ţara gazdă, au participat la activitătţle propuse de profesorii şi elevii liceului din Samsun. Ţara noastră a fost reprezentată de elevii Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, Bianca Roşu, Antonio Ursei, Robert Bălţatu şi Mădălina Fiofil, însotţiti de doamnele profesoare  Bulgariu Alina (coordonator proiect) şi doamna director Filip Roxana.

Scopul proiectului este sensibilizarea tinerilor cu privire la problemele de mediu şi climatice ce vor putea găsi soluţii pentru planetă noastră unică.

În prima zi, la ceremonia  de deschidere a proiectului au fost invitaţi primarul şi consilierii oraşului, o formaţie de dansuri tradiționale, iar  țările partenere au prezentat şcolile lor. A avut loc inaugurarea camerei în care a fost instalată seră verticală, oferindu-se de asemenea detalii despre construcţia şi utilizarea ei, apoi ţara gazdă ne-a invitat să facem un tur al liceului. O altă activitate a acestei prime zile, a fost vizitarea staţiei meteorologice din Samsun.

În cea de-a două zi, elevii celor trei ţări au făcut un film scurt pe malul Mării Negre, scenariul reprezentȃnd consecinţele negative ale plasticului din apă, trăgȃndu-se astfel un semnal de alarmă despre poluarea excesivă a mării.

Apoi au văzut implementat programul Forest School, unde preşcolarii fac activităti diverse în natură, educaţia în natură fiind una din priorităţile şcolilor din Turcia, apoi profesorii şi elevii fiecărei ţări au confecţionat zmeie unde au scris numele ţărilor înălţȃndu-le cu mȃndrie.

A treia zi a fost dedicată vizitei Marelui Canion  şi colectării deşeurilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti grije ca turci le opreste repede pe romance.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212