REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Eliminarea avizului Poliţiei rutiere în cazul amenajărilor rutiere, proiect adoptat de Senat

Eliminarea avizului Poliţiei rutiere în cazul amenajărilor rutiere, proiect adoptat de Senat

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 1017

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect legislativ care uşurează, potrivit deputaţilor UDMR, procedura de autorizare a lucrărilor pentru realizarea pistelor de biciclete şi a trotuarelor, prin eliminarea avizului dat de Poliţia rutieră.

Proiectul a fost adoptat cu 90 de voturi "pentru", 27 "împotrivă" şi 13 abţineri.

"Propunerea are ca obiect debirocratizarea procedurilor de autorizare a lucrărilor pentru realizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor. Aceste proceduri se derulează greoi, autorităţile locale pierzând şi fonduri europene pentru realizarea acestor investiţii. S-a găsit soluţia adecvată uşurând procedura de autorizare, dar, totodată, autorităţile publice locale sunt obligate să respecte reglementările tehnice", a precizat senatorul Csaszar Karoly Zsolt, scrie Agerpres.

Proiectul legislativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 53 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul eliminării necesităţii avizului Poliţiei rutiere în cazul realizării de către autorităţile publice locale a amenajărilor rutiere destinate circulaţiei pietonilor, bicicliştilor, vehiculelor cu tracţiune animală şi calmării traficului.

Potrivit unui amendament propus de Csaszar Karoly Zsolt, Poliţia rutieră poate formula în termen de 15 zile de la informare obiecţii referitoare la siguranţa din punct de vedere tehnic a circulaţiei pe amenajările rutiere menţionate.

Senatoarea Florina Presadă a declarat că USR se va abţine la vot, întrucât reglementarea "nu ajută foarte mult şi nici nu creşte siguranţa pietonilor sau a celor care trebuie să se folosească de aceste lucrări, pentru faptul că face inutilă intervenţia Poliţiei".

Senatul este prima Cameră sesizată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
veniti la constanta sa vedeti cum nu se mai poate circula strazi inchise giratorii lipsite de vizibilitate borduriada si mai ales bani cheltuiti inutil asta nu mai oras turistic ci labirint
0
0
lumea cu amenzi NELEGALE oamenii au ajuns sa se sinucida din cauza voastra....RUSINE.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212