REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ENORIAȘII i-au sărit în ajutor lui IPS TEODOSIE în conflictul legat de DISCRIMINAREA FEMEII

ENORIAȘII i-au sărit în ajutor lui IPS TEODOSIE în conflictul legat de DISCRIMINAREA FEMEII

Replica API 11 mai 2021 | 00:29 3253

Declarațiile făcute de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, prin care ar discrimina femeia, au stârnit diverse reacții. Atunci când duhovnicul a fost ținta acuzațiilor, credincioșii au simțit să îi ia apărarea și „blestemându-i” pe cei ce l-au vorbit de rău pe acesta.

Enoriașii i-au luat apărarea lui IPS Teodosie, după izbucnirea scandalului în care acesta era acuzat de discriminare. Mai exact, Asociaţia VeDem Just a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei, ulterior acesta fiind acuzat și de Cristian Tudor Popescu de același lucru. „Ați oprit autostrăzi cu ONG-urile. Ați închis mine de cărbune. Ați pus piedici peste piedici cu plângerile și reclamațiile făcute de ONG-uri. (…) Dar pe Înaltpreasfințitul Teodosie nu îl veți putea opri niciodată. Pentru că nu propovăduiește decât pe Dumnezeu cuvântul. Pentru că toți cei care îl contestă nu au făcut bine altor oameni în toată viața lor anostă cât face dânsul într-o oră. O oră, da, da, știu bine ce spun. Asta m-a uluit efectiv când l-am cunoscut: câtă rezervă de iubire are față de oameni, câtă disponibilitate pentru a-i ajuta, câtă râvnă în a le face bine chiar și celor care nu vor să fie ajutați, pentru că nu știu că sunt în nevoie. Depun mărturie cu viața mea, ca și dovadă pentru tot ce afirm. De curajul pe care îl are nu mai zic nimic. (…) Și sunt sigură că nu va păți nimic indiferent câte plângeri și reclamații o să i se facă. Pentru că nimeni nu câștigă dacă se luptă cu Dumnezeu încercând să închidă gura celui care face lucrarea Domnului. Mare slujitor, bun predicator, iscusit duhovnic, uriaș ctitor, profesor universitar și un mare teolog, neostenit rugător și când spun neostenit vreau să spun că nu doarme aproape niciodată, decât ori în goana mașinii ori în avion, filantrop de anvergură, a salvat mii si mii de vieți.

Nu au lipsit nici blestemele

Cum să îți treacă prin cap că te poți lupta cu asa ceva? Cum? Dar vai și amar de acei care îl judecă și îl denigrează, că nu știu ce fac. Mai bine să aibă grijă mare ce greutăți lasă pe umerii propriilor copii când se cred zmei, deși sunt vrednici de multă și bogată milă”, a declarat o enoriașă.

Sursa foto: digi24.ro

Alte reacții ale enoriașilor au mai fost:

„Prea Înaltul Teodosie, vrednic cum altul nu mai este! Plin de dăruire! Iubitor de toți creștinii care iubesc biserica și toate rânduielile ei! Curajos și capabil de a scăpa țara de toată pandemia și lăcomia unora de a vinde chiar pe mama lor! Vrednic este de toată stima și iubirea întregului popor”, „Mare dreptate aveți! Este veșnic străjer al lui Dumnezeu, neobosit, neplictisit, iubitor de oameni săraci și bogați, tineri și bătrâni, mai ales de ucenicii împărăției sale! Deja este un sfânt în viața pe care nu știu să-l fi depășit cineva în faptele bune și dumnezeieștile ctitorii. Îi sărut mâinile, picioarele, sfânta cruce și sufletul minunat! Sa ne trăiască și să biruiască pe toți și toate ce îndrăznesc să-i stea împotrivă! Vrednic este!”, au mai fost doar câteva din spusele constănțenilor.

IPS Teodosie: „Să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

După ce a fost ținta mai multor acuze, IPS nu a rămas nepăsător și a declarat că cei care cred că Biblia ar aduce discriminări ar trebui „să-l dea în judecată pe Dumnezeu”. „Cine crede că Biblia aduce discriminări femeii, să-l dea pe Dumnezeu în judecată. Eu prețuiesc femeia, rolul ei este copleșitor. S-a scos din context ce am spus. Dacă CNCD vrea să se lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte cu Dumnezeu, nu cu mine. Eu propovăduiesc Sfânta Scriptură. Politicienii care vor sancționarea mea să se documenteze”, a spus IPS Teodosie.

Iată reacția Arhiepiscopiei Tomisului

„Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei, după cum urmează:

În cartea Facerea, cap. 3, se relatează căderea strămoșilor Adam și Eva în păcat, textul descriind cum șarpele a amăgit inițial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al grădinii Raiului. Prima Epistolă către Timotei a sf. Ap. Pavel, cap. 2, v,14 spune; „Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.” Aceasta este o constatare a Sf. Pavel și nu o acuză la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere. Astfel, Sf. Pavel expune învățătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii.

Conform celor de mai sus, IPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii. În concluzie, IPS Teodosie nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române.

Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului, într-un comunicat.

Mai multe informații pe acest subiect puteți citi aici:

IPS Teodosie explică de ce femeia nu are roluri importante în Biserică: „Ea are condiţia slăbiciunilor sale“

Calinic Argeșeanul îi dă replica lui Teodosie: „Femeia este un Înger purtător de mir!”

Asociația VeDem Just a sesizat CNCD cu privire la declarațiile lui IPS Teodosie despre femei!

CTP îl ATACĂ pe ÎPS Teodosie: Seamănă a ISIS ce spune ăsta!

IPS Teodosie: „Cei care s-au iritat, nu știu Sfânta Scriptură. Să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credinciosi i au sarit.Hai sa ne kkm pe noi acei sint acei credinciosi pe care ii spala sc ul dumisale in garaj s au viitori.Regurgitie maxima fata de personaj.
1
0
SI UITE ASA CU CREDINCIOSI INOCENTI PREASMECHERITUL I SI FACE .OAIELE PRECUM CAPUL DE PISOI.OAMENI INCASEAZA FARA NICI UN FEL DE DARI LA STAT IMPOZITE DEH.
2
0
Ma minunez mai mult de cei care i-au luat apararea. Dar or fi la fel de dereglati. Sa ia lectii de la IPS Calinic Argesanul care a scris atat de frumos despre femeie incat dupa ce citesti acele randuri, iti dai seama ca acest specimen este Antihristul anuntat de Apocalipsa! Si tot acolo se precizeaza ca pe multi ii va fermeca pentru a nu vedea adevaratul scop al acestuia. Nu ca as fi eu cel mai mare credincios, dar cred ca fiecare a citit cel putin odata Noul Testament su Apocalipsa...
1
0
Teodosie a fost prima conceptie anala. De aici si problemele lui cu femeile, pe care le desconsidera.
6
2
Teodosu este un gunoi
11
3
Este inaltator, sublim modul in care IPS primeste sprijinul credinciosilor, dar eu unul tot nu vad legatura dintre pacatul Evei si lipsa femeilor din aparatul bisericesc. Oricum am incerca sa asamblam bicicleta asta, tot mitraliera iese.
5
6
Bineinteles ca in jurul popii sunt si persoane fare creer sau cu creerul afectat
13
4
Astea-s vorbe? "Sa-l dea in judecata pe Dumnezeu" Asta e satana pe pamant.
17
5
O femeie il apara pe unul care a facut femeile carpe . Inseamna ca se simte cumatra
20
6
daca ju le place femeile sasi faca bisericutza lor
13
4
zece, maxim douazeci de ani si tot putregaiul comunist se duce la tintirim. dupa aceea vom scapa de habotnicii astia ce traiesc degeaba.
22
9
Moarte ereticilor!
9
24
Din nou dam dovada ca noi inca traim in evul mediu. Teodosie sa nu uite ca el exista pt ca o femeie l-a nascut. Toti avem mame, sotii, copii, cum poti sa discriminezi femeile??? Cu ce sunt mai prejos decat barbatii?? Teodosie esti un oligofren.
40
12
Mascariciul asta ,talpa iadului,a alungat adevaratii credinciosi ortodocsi in bratele sectelor si al altor religii E disperat ca scade numarul cotizantilor si nu stie ce smecherii sa mai faca sa mai atraga alti fraeri
36
11
unde sunt blestemele? doar ii avertizeaza
19
10
Mai bine lipsa
32
11
un psihopat, isi cheama babele analfabete sa-l apare, de cand e la Constanta parca sta o forta a raului deasupra orasului. de un diavol am scapat sper sa urmeze cat mai repede si satana in sutana.
57
14
Dianuta, nu prea e frumos ce faci. Ai pretentia ca esti ... jurnalista si ca ai scris un articol?! Te satisfac comentariile de mai jos?
13
27
Este de ajuns sa va uitati in foto. Ce fel de enoriasi au facut zid in jurul lui Spagoveanu, doar babe care pupa microfonul in loc de cruce. Hotii la puscarie.
56
16
Sa-i pupe pooala popii !!!
30
9
E numarul unu. Singurul care a tinut steagul sus, restul popimii a facut ca pe vremea lui ceausescu, pact cu autoritatile pe spinarea credinciosilor. Sus Teodosie, jos masca, jos iohanis, jos arafat
16
87
care cheama babele lui mazare sa-l scoata din rahat.
70
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218