REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

EŞEC la REFERENDUMUL pentru redefinirea familiei. PSD Constanţa are, neoficial, o explicaţie: Uniunea Europeană!

EŞEC la REFERENDUMUL pentru redefinirea familiei. PSD Constanţa are, neoficial, o explicaţie: Uniunea Europeană!

Replica API 8 octombrie 2018 | 14:06 474

Prezenţă sub 30%

Prezenţă sub 30%

Sâmbătă, 6 octombrie, și duminică, 7 octombrie, românii au ieșit la vot, să răspundă cu DA sau NU pentru modificarea Constituției. În județul Constanța au fost peste 500 de secții de votare, dintre care, în municipiu au fost pregătite peste 200 secții de votare, la Techirghiol 28 secții de votare, la Mangalia 33, la Cernavodă-13, la Năvodari-9, Murfatlar-21, Medgidia-43, Ovidiu-6. Alegătorii cu drept de vot, însă, nu s-au deranjat să meargă la urne. Poate, pentru că n-au înțeles mesajul ori, poate au fost sceptici din pricina întrebării „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Prezența la vot pentru redefirea familiei a fost foarte scăzută, la nivel central. La nivel central, prezența la vot, până la orele 13.00 a fost de 11,67%, iar la nivelul județului Constanța s-au prezentat la secțiile de votare 9,61%. La Saraiu a fost cea mai mare prezență, de 31,35%, iar Hârșova este una dintre localitățile unde cetățenii au ales să nu iasă la vot.

În județul Constanța, cu o noapte înainte de referendum, autoritățile au constatat că au probleme în 2 secții: la școală 43 din municipiu și la Ghindăreşti. Aici, lacătele nu puteau fi descuiate. Așa că, în noaptea de 5 octombrie au fost aduși lăcătuși pentru a rezolva problema. În prima zi de vot, la Constanţa, prezenţa a fost de 4,88%. Nici a doua zi nu a fost mai bine. Până la orele 13, prezența la vot, la nivel central, a fost de 11,67%.

La nivelul județului Constanța a fost de 9,61%, iar în municipiul Constanța, 10,76%. Astfel, din cei 264.330 alegători cu drept de vot, doar 28.447 s-au prezentat la urne pentru redefinirea familiei. În străinătate, 63.241 români au votat până la orele 13.00. La nivel central, au fost 16 sesizări în legătură cu procesul de vot. Una nu a fost confirmată de polițiștii, restul fiind în curs de soluționare.

Cea mai mare prezență la urne, la Saraiu

De precizat că, în județul Constanța, cea mai mare prezență la vot a fost la Saraiu. Din cei 1059 alegători, s-au prezentat, până la orele 13.00, 332 de cetățeni. Primarul spune că locuitorii din Saraiu susțin cu tărie familia tradițională și au ieșit la vot să-și susțină cauza.

”În familia Saraiu, lumea este credinciosă. Ținând cont că susținem familia tradițională și căsătoria așa cum este firesc, între un bărbat și o femeie, oamenii au înțeles exact mesajul. Nu vorbim despre alegeri politice, ci despre această susținere a familiei tradiționale. Sunt convinsă că oamenii susțin această cauză pentru că așa este de când lumea și pământul, așa este și în Biblie. Cei care m-au întrebat, le-am explicat oamenilor despre ce este vorba, pentru că, din modul în care a fost expus, unii înțeleg, alții nu”, a declarat Dorinela Irimia.

În schimb, Hârșova se numără printre localitățile din județul Constanța unde prezența la vot este destul de scăzută. 7,18% dintre alegători au ieșit la urne. Șeful administrației locale spune că, cel mai probabil, întrebarea de pe buletinele de vot a trezit suspiciuni în rândul cetățenilor. ”În toată țara prezența este scăzută, nu numai la Hârșova. Probabil din cauza lipsei de informare din partea autorităților de al nivel național.

Lipsa această de informare generează, probabil, o suspiciune a cetățenilor, vizavi de faptul că, în fața unei întrebări care este destul de interpretabilă. S-ar putea ascunde și alte lucruri pe care cetățenii nu și le doresc, în ceea ce-i privește pe aleși, la nivel național. Oamenii n-au fost convinși să iasă la urne, iar acest referendum este o lecție pentru noi, ca și societate. Modificarea Constituției e un lucru important pentru societate, dar trebuie făcută cu mare grijă, cu mare responsabilitate”, a spus primarul Viorel Ionescu.

Rezultat final: lipsă cvorum! Cum comentează, NEOFICIAL, PSD Constanţa

Biroul Electoral Central a anunțat duminică prezența la vot pentru ora 21.00, la închiderea secţiilor de vot pentru referendumu, aceasta fiind de 20,41%. Din totalul de 18.278.496 de alegători înscriși pe liste permanente, în cele două zile, au votat 3.731.704, reprezentând 20,41% din totalul de alegători. În Diaspora și-au exercitat dreptul la vot 121.118 persoane. Într-un singur judeţ s-a atins pragul de 30% - Suceava. Topul 10 judeţe cu cea mai mare prezenţă: Suceava - 30,67%, Dâmboviţa - 28,98%, Bihor - 28,92%, Olt - 27,19%, Bistriţa-Năsăud - 26,95%, Botoşani - 26,82%, Neamţ - 26,63%, Mehedinţi - 26,28%, Giurgiu - 25,43%, Dolj - 24,77%. La Constanţa, prezenţa la vot a fost de 14,47%.

Liderii PSD Constanţa au refuzat să comenteze. Neoficial însă, comentariile au fost: „Nici nu s-a dorit... de la centru nu ni s-a dat semnalul mobilizării. Oricum, dacă se ieşea masiv la vot şi se vota DA, ar fi fost un vot masiv împotriva politicii Uniunii Europene, care promovează drepturi egale pentru toată lumea şi protecţie pentru minorităţi...”.

Iată şi la ce anume se referă social-democratul care a comentat: „În temeiul art.8 coroborat cu art.14 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, astfel cum a fost interpretat în jurisprudența CEDO, pentru obținerea reunificării familiale, discriminarea dintre cupluri necăsătorite de același sex și cupluri necăsătorite de sex diferit, bazată doar pe orientarea sexuală, constituie o discriminare INTERZISĂ potrivit Convenției”.

M.S.P., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL si PSD ACEIASI MIZERIE! P-LEA O SA VA MAI VOTEZE! SA VAD MACOVEI SAU KOVESI CARE SE BAT PENTRU ROMANIA, NU OASTE DE STRANSURA PSD & PNL
0
2
Deci sa facem putin analiza pe text la ce spune cetateanul psd-ist. PSD propune un referendum pe care tot PSD nu il sustine, ca -nu li s-a dat semnalul mobilizarii-. Deci ei au propus sa cheltuie 40 mil euro pe ceva ce nu vroiau de fapt. Ca daca vroiau........
2
1
Poa sa fie 100 de Dragnea sau de Barna, Orban, you name it. Si daca ar fi fost vorba despre scos sau nu carnea din sarmale, tot ma duceam si votam noimele strabune. Deci, de vina nu e Uniunea Europeana. Aia doar au primit inca o confirmare despre cat suntem de usor de prostit. De vina e prostia si putoarea Romaneana.
4
2
pai in conditiile astea dragnea ajunge presedinte, e santajabil si poate sa articuleze mai mult de 2 cuvinte deci net superior plavanului, marioneta perfecta
2
0
In tot judetul Constanta mai traiesc vreo 90 de mii de oameni. Restul sunt zombi, la fel ca Egal bye de mai jos.
4
0
Lumea nu a vrut sa vina la vot din cauza lui Dragnea
4
2
In Romania mai traiesc 3 461 682 de romani adica 3 778 716 x 91.61 la suta.
4
0
nu vi s-a dat semnalul ptr ca dragnea a facut pact cu diavolul ue ca sa scape de inchisoare - neimplicare la referendum egal achitare la judecatorie si cum dragnea e trecator dar legile raman, degeneratii occidentali au tot interesul sa evite o lege ce le-ar fi blocat ideologia depravata si distructiva
7
4
Da ti demisia jigodie ca am stat fara apa calda din cauza ta si ai mintit ca e vina altora. Pleaca cu tot cu jigodiile din primarie pe care le ai adus
22
2
Stroie tot o sluga libidinoasa ramane, nu au avut ordin de la centru sa se mobilizeze. Si daca avea?
17
2
Intrebarea este: ce se puteau face cu aproximativ 40 de milioane de euro? Altfel nu sunt bani! Un spital petru copii costa maxim 15 mil. Dar , cand interesele personale sunt mai arzatoare de cat ale majoritatii....
21
5
la anul psd nu ia nici 10% in formula asta. ionescu felicitari
20
5
Ce sa votez? De ce nu ati specificat concret ce trebuie revizuit? Umblati cu fofarlica si credeti ca ne pacaliti din nou. Psd, sunteti jalnici! Si apropo, de ce sa votez daca votul meu si al altor multi nu a fost luat in seama referendumul trecut? De ce de ce, de ce? Nu ati inteles mesajul? Romanii nu va mai vor ! Nici cu lamaie!
25
7
Conducerea Psd a orasul fagadau , rasauteanu si babuinul, sunt praf, ei nu inteleg asta. O sa tot afle de acum , o sa vada. Babu face afaceri prin firmele lui fratisu cu investitorii care au de luat acte de la primarie si apoi spaga trece pe la babu, apoi la fagadau. 2. Conducerea judetului nu a avut interes, si a vazut de treburile ei, a discutat doar cu un cerc restrans de persoane si cu bucurestiul. Nu asa se conduce, o sa vada peste 8 luni la alegeri rezultatele si o sa planga. Doar vrea ministru de restul nu il Intereseaza, atunci sanatate.
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108