REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Este vizat fostul ABATOR. SC Carmeco SA vrea să DEMOLEZE două imobile

Este vizat fostul ABATOR. SC Carmeco SA vrea să DEMOLEZE două imobile

Replica API 5 martie 2019 | 00:00 406

SC Carmeco SA dorește dezmembrarea imobilului aflat pe terenul unde se va construi proiectul imobiliar integrat dezvoltat de Sammarina View Development.

Zona vizată este situată pe Șoseaua Mangaliei nr. 74, între cartierul Abator și Cartierul KM4, în apropiere de Farul Constanța, la 400 metri de Marea Neagră și Poarta 5 a Portului Constanța. Mai exact, în locul fostului Abatorul de Export din Constanţa, una dintre clădirile simbol ale oraşului. Acesta se va transforma într-un ansamblu rezidențial, cu blocuri de 20 de etaje, cu piscină, club și restaurant. Proiectul va fi realizat de Sammarina View Development, pe o suprafața totală de 68.036 mp.

Răspunsul Primăriei prin Direcția de Urbanism este următorul: ” dezmembrare imobil cu s= 22956 mp deoarece conform prevederilor PUG sunt prevăzute conditii de amplasare, echipare si configurare a clădirilor.

Articolul 4 - caracteristici ale parcelelor (suprafete, forme, dimensiuni) ZRCB 3- conform P.U.Z cu următoarele recomandări in vederea elaborarii acestuia se vor rezerva terenuri pentru instituții și servicii publice, circulații și spatii plantate publice (conform temei PUZ aprobate de CLM Constanţa), în condițiile normelor existente; se vor menține rezerve de teren având suprafața minimă de 1000 mp. și un front la strada de minim 30.0 metri; pentru servicii de interes general terenul va fi divizat in parcele având minim 800 mp. și un front la strada de minim 18.0 metri în cazul fronturilor continue și de minim 24.0 metri în cazul fronturilor discontinue”. De asemenea, Carmeco a mai solicitat certificatul de urbanism și pentru dezmembrarea unui teren în suprafață de 34.340. A primit același răspuns.

Concret, se propune construirea unei zone mixte de birouri P+20, galerii comerciale. O ată zonă va fi destinată ansmblurilor de locuințe cu 900 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, regim înălțime P+15, dar parcări subterane.

O altă zonă va fi destinată unor funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje și restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară. Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de loisir dotate cu mobilier urban.

Piatra de temelie a Abatorului de Export fost pusă în anul 1933, iar finalizarea lucrărilor s-a făcut după 3 ani, în 1936. La momentul festiv a participat şi Regele Carol al II-lea.Carmeco SA privind emiterea avizului de oportunitate elaborare PUZ - proiect imobiliar integrat dezvoltat de Sammarina View Development.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru iorgu mare tembel hi, si retardat
5
2
daca si machindonii sunt greci, inseamna ca tiganii sunt americani stramutati. Machidonii sunt albanezi si macedoneni izgoniti din tarile lor.
11
3
oare voi rmanii fara o si voi romanii cu o realizati ca machidonii sunt tot romani veniti din teritoriul ocupat de greci si denumit in greceste Machidonia ptr ca in limba greaca nu exista ce ci - doar che chi? Cat despre practicile unor rmani intr-adevar lasa de dorit dar nici cu romanii nu mi-e rusine!
6
3
Sa ne sugeti bai mucanilor, ne lafaim in bani si masini scumpe si voi mancati colturi de paine, in plus va mai babardim si femeile care doar sa presteze stiu. Noi muncim si facem din piatra bani, fu-tu-va neamu in gura de ghifti.
5
13
faceti ditamai blocurile, acolo la intersectia cu caraiman stai sa traversezi mangaliei ca berila, puneti 900 de apartamente x 1 masina, pe unde pleaca ele in oras ca oricum de la billa inspre gara se merge bara la bara?
12
5
Decat o ruina de Carmeco care va cadea la primul cutremur ,preferabil ansamblul rezidential care va schimba in frumos zona si va mari pretul apartamentelor-caselor din zona.
8
9
e mai mult decat o asemanare fonetica.
8
8
in completare, noi facem blocuri cu bani din evaziune, blocuri din bca chinezesc de rahat, cu beton cipanesc fara aditiv si indoit cu apa, cu cele mai ieftine si proaste materiale. Prosti sunteti voi care faceti credit pe 25-30 ani ca sa le cumparati.
24
3
ma speriasem ca fac parcare
21
4
Bai cipane, voi chiar daca ati facut bani, tot degeaba, ca tot va pute gura si mirositi a hoit. Nici aurul pe care il vrea dracnea, nu va emancipeaza. Totusi aveti o bila alba, aveti cipancele calde-n gura si arzoaice!
17
4
Daca se face, de ce se face? daca nu se face, de ce se face doar la altii? nici voi nu stiti ce vreti comentatori idioti
10
13
Spalati banii cipanezilor.
19
3
Tu comentezi, dar important este ca si fac treaba mafiotii ! Ce conteaza daca muncesti sa platesti dari si altii prospera !
12
1
Pentru boul de la 04.22, ba mucane daca nu faceam noi blocuri in constanta tu stateai acum la tine la padure in bordei de pamant. Esti invidios ca facem noi blocuri, fa ma si tu. Aaaaaa nu poti sa faci ca nu ai bani. Iti zic eu de ce nu ai bani, pentru ca la 4 dimineata tu pui comentarii pe internet si ziua dormi, asteptand sa iti dea statul ajutorul social si alocatia la copii.ARMANLU NU CHIARI!!!
5
34
... atat !
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102