REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ETNOBOTANICE și INTELECT LIMITAT! Iată REZULTATELE examenelor PSIHIATRICE în cazul MINORILOR INFRACTORI!

ETNOBOTANICE și INTELECT LIMITAT! Iată REZULTATELE examenelor PSIHIATRICE în cazul MINORILOR INFRACTORI!

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 246

Problemă fără rezolvare!?

Problemă fără rezolvare!?

Problema minorilor care aleg calea penală nu este una nouă. De multe ori sunt băgați la înaintare întrucât nu au răspundere penală deplină, alteori acționează din propria lor inițiativă. Și, de cele mai multe ori, recidivează. Din păcate, reabilitarea acestora este cam imposibilă. De ce? Pentru că, în general, provin din familii dezorganizate, au probleme afective și carențe educaționale, fumează etnobotanice și au abandonat școala. Acestea sunt rezultatele examenelor psihiatrice.

Când infractorii au până în 16 ani, în cazul anumitor fapte penale săvârșite de către aceștia este nevoie să se constate dacă au avut discernământ. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Emin S. și Cătălin P., care au fost trimiși în judecată pentru furt. Emin a declarat că, în jurul orelor 10.30, în timp ce se afla pe strada Călărași din municipiu, a observat un imobil, despre care a crezut că este nelocuit și, prin escalad area gardului, a sărit în curtea acestuia.

Ulterior, prin forțarea sistemului de închidere al unei gratii de la ușa de acces a pătruns în imobil, iar după ce a scotocit prin lucruri, a sustras un laptop, un cablu de conexiune și un stick d e internet pe care și le-a însușit și a plecat din imobil. Acesta ar fi intenționat să vândă laptopul în zona magazinului Grand, dar nu a reușit, astfel că a ascuns laptopul și cablul în niște tufișuri.

Ulterior, în jurul orelor 12.20, s-a întâlnit cu Cătălin pe stradă și au luat hotărârea de a se reîntoarce în același imobil pentru a mai sustrage bunuri. După ce au pătruns în imobil prin escaladarea gardului împrejmuitor au fost surprinși de către proprietarul imobilului care a sesizat organele de poliție. Proprietarul a spus că plecase de acasă, iar când s-a întors a văzut ușa forțată, iar în interior erau cei doi care scotoceau prin lucruri.

Abandon școlar, etnobotanice, intelect de limită, carențe afective

Așa cum este menționat mai sus, întrucât la data săvârșirii faptei, cei doi erau minori și aveau vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani, pentru atragerea răspunderii penale este necesar a se stabili dacă minorii au avut discernământ, astfel că în cauză s-a dispus efectuarea unor expertize medico-legale psihiatrice. Astfel, s-a concluzionat că Emin este diagnosticat cu „Tulburare de conduită, Intelect de limită, Consum de etnobotanice, Abandon școlar, Caz social”. Dar a avur diescernământ.

În ceea ce-l privește pe Cătălin, medicii legiști au stabilit că și el a avut discernământ. Acesta prezintă o dezvoltare psihică la nivel de intelect normal, dar cu carențe educaționale, afective și de instrucție; Nu prezintă tulburări psihice manifestate la data efectuării constatării medico-legale psihiatrice. Amândoi s-au ales cu măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Bd-ul ic Bratianu Nr 12A la un imobil galben casa veche ,situata vis a vis de un hotel de lux in apropierea intersectiei cu strada Theodor Burada in acel imobil locuiesc foarte multi care se drogheaza mai ales copii de 8,9 12 14 15 ani trag la cui ,si mai ales trag la seringa heroina .,ca sasi procure doza zilnica de heroina ei se grupeaza si isi fac veacul in zona gari,parc gara,fantasio,miga, casa de cultura ,platoul gari CFR , autogara Kaufland etc ei in aceste zone isi fac veacul zi si noapte cersind si talharind dand in cap oamenilor bancomat ul Kaufland e una din tint ele lor
0
0
Peste tot se numesc droguri, numai in Romania se numesc etnobotanice, semn ca drogurile sunt consumate si de cetateni cu multa carte.Ar trebui sa ia legatura cu cartelurile columbiene si mexicane ca sa le omologheze inventia "etnobotanice".
1
0
ACESTIA VOTEAZA VIITORUL. NU MUNCESC DAR PRIMESC AJUTOARE
2
1
Un interlop zis Verde din Mangalia vine droguri la copii in scoli, conduce un audi negru CT77WXS !
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218