REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

EXCLUSIV! 45 de milioane de lei, PREJUDICIU la Confort Urban. ANAF a sesizat PROCURORII

EXCLUSIV! 45 de milioane de lei, PREJUDICIU la Confort Urban. ANAF a sesizat PROCURORII

Replica API 26 ianuarie 2021 | 00:02 10719

Este jale la SC Confort Urban, firma Consiliului Local Constanța. În urma unei inspecții realizată de ANAF la Confort Urban, în anul 2019, organul de control a reținut obligații suplimentare totale de zeci de milioane de lei. ANAF a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, organele de inspecție fiscală stabilind înregistrări de documente care nu au la bază operațiuni reale și ascunderii bazei impozabile, cu scopul creării de avantaje fiscale. A fost provocat, astfel, un prejudiciu la bugetul de stat în sumă totală de 45.010.346 lei reprezentând impozit pe profit și TVA la care se adaugă suma de 212.163 lei cu care s-a modificat baza de impozitare.

Ce a constatat organul fiscal

În fapt, organele de inspecție fiscală au constatat că reclamanta a procedat la deducerea TVA pentru achizițiile efectuate atât pentru reparații și întreținere la bunurile publice, cât și pentru reabilitări și modernizări la bunurile publice, acestea fiind înregistrate în evidența sa contabilă ca imobilizări corporale proprii. Totodată, s-a constatat că societatea nu a procedat la deducerea TVA pentru achizițiile efectuate pentru reabilitări și modernizări la bunurile publice, aceasta fiind inclusă în valoarea de înregistrare a mijloacelor fixe. Organele de inspecție fiscală au constatat că societatea nu a întocmit facturi fiscale către Primăria Municipiului Constanța, deși lucrările au fost executate pentru acest beneficiar, în baza contractului de delegare a gestiunii și au fost încasate de la acesta prin majorări de capital social (aporturi în numerar).

Având în vedere aceste constatări, organele de inspecție fiscală au considerat că diminuarea capitalului social reprezintă operațiune impozabilă din punct de vedere al TVA, S.C. Confort Urban având obligația colectării TVA, dacă TVA aferentă acestor bunuri a fost dedusă.

ANAF a sesizat organele de cercetare penală

În urma celor constatate, organele de inspecție fiscală din cadrul AJFP Constanța au transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța o sesizare, însoțită de procesul verbal având aceleași constatări cu cele din Raportul de inspecție fiscală în baza căruia a fost emisă decizia de impunere, în vederea constatării existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunilor privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Sesizarea formulată de organul de inspecție ar viza sancționarea societății și a reprezentanților săi pentru săvârșirea unei presupuse fapte ilicite de evaziune.

Între timp, până când procurorii se vor pronunța, Confort Urban se chinuie să obțină în instanță anularea deciziei de impunere. Societatea a formulat contestație, la Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul ANAF, invocând prescripția organului fiscal de a stabili creanțele aferente anilor 2008-2017, însă aceasta a fost respinsă ca neîntemeiată. Confort Urban a contestat soluția la Curtea de Apel și a câștigat. ANAF a formulat recurs, Dosarul se află la Curtea Supremă, fiind înregistrat pe 19 ianuarie. Instanța a apreciat că tocmai pentru a evita sancționarea atât penală, cât și administrativ-fiscală, s-a procedat la suspendarea contestației administrative până la soluționarea sesizării penale și nu se poate dispune, așa cum solicită societatea anularea obligațiilor fiscale având în vedere că eventuala obligație de plată a acestora se va stabili în cauza penală.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt multi dobitoci in oras
1
0
Pe prostu ala de nepotu lu Racu nu l da nimeni afara??? Cere spaga pe la toata lumea ca un nenorocit
11
0
La puscarie cu mafia de la DRDP Constanta.
7
0
Vine hira si il face 100 de mil. Ca la raedpp.
10
3
arestati cat mai repede si averile confiscate , dati cate 10 ani k in chinaa
12
1
Acolo este gaura de cind era hotul de Farcas.Trebuie scuturat si banditu asta.
20
1
ca muistii de marius si titi manca-mi-ati cacatul de pesedei hoti !!! Va dati seama cati au supt de acolo ? La parnaie cu toti !!!
12
6
Dezinformati asa cum stiti voi mai bine. Este o suma impusa abuziv de catre ANAF, ce rezulta din adunare facturilor stornate emise cu titlu de avans, cu facturile finale. Cu siguranta instanta va da castig de cauza pentru Confort Urban. Cat despre titlul stirii EXCLUSIV, sunteti de-a dreptul penibili. Stirea este de 2 ani. Cum voi aveti jurnalisti de mare valoare, pentru voi chiar este EXCLUSIV o minciuna.
17
10
Sunteti un ziar de doi bani, cu jurnalisti de tot cacatul. Stire este de 2 ani. Pentru voi este EXCLUSIV.
13
12
la toti judecatorii si procurorii si au spate asigurat.Reteaua evazionista din Primaria Fagadau-Mazare a functionat cu protectia Justitiei la toate nivelurile. Toti astia au furat de la constanteni.
16
4
Toti la puscarie!
11
2
Raportul de la ANAF e intocmit aiurea de prostii care au fost in control... in instanta va castiga Confort Urban... daca erau competenti aia de la ANAF treceau doar perioada care nu e prescrisa... asa tot actul de control va fi respins.
16
14
Hotii din PZD
12
5
Fatalau si Babu cu toti makidonii sa faca puscarie si sa le ia toti banii inapoi.
21
8
pana la adanci batraneti!
12
0
Voi nu citit ma articolul ? Scrie clar perioada 2008-2017, deci ce legatura are Babu ? Sunteti de ras, in plus, Confort Urban a castigat ultimul proces
12
16
Pai cum sa mearga o societate daca inchiriaza utilaje si masini de la terti si pe ale lui le tine in curte. Poate ne explica farcash viorel, aka gimi.
22
1
Nelegiuirile lui Babu trebuie scoase la iveala! Probabil asta e doar inceputul!
20
6
Pacat ca domnul primar nu dispune un control si la CT BUS
13
6
Si Babu se aproprie de Mazare.Mult succes!
21
4
Farcas viorel a furat
23
2
Banii trebuie recuperati de la fatalau si machidonul de babu.
22
7
Mai copii,la cat de prosti sunt fagabou si babu astia au distrus tot. Eu cred ca astia primesc bonetica pe cap si pleaca din civilie.
23
4
Este a voastra babuinule si fagaboule!
23
8
Cu Raedpp?? Sa puteti spala banii mai usor
25
0
De euro poate. Astia ar trebui aruncati la inchisoare.
21
2
un mare abces ce sta sa se sparga
29
0
Trebuia sa se sparga buba acolo...este de pe vremea lui mazare si continuata de machidonii care au venit lla primarie....mai multe detalii vin de la anaf...
34
3
Babu era boss acolo
38
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367