REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

EXECUTORIE! Universitatea Ovidius, obligată de instanță să plătească profesorilor un spor de 15 % din salariu

EXECUTORIE! Universitatea Ovidius, obligată de instanță să plătească profesorilor un spor de 15 % din salariu

Replica API 10 septembrie 2018 | 00:00 824

Profesorii Facultății de Drept din cadrul Universității Ovidius Constanța au câștigat în instanță dreptul unui spor de 15 % din salariu! Este vorba despre profesorii: Cristinel Iftteme, Mihaela Rus, Raluca Andreea Trandafir, Adrian Stoica-Constantin, Marin Marilena și Alper Ramazan. În luna mai a.c., alți 66 de profesori și-au câștigat drepturile! Așa că, unitatea de învățământ superior este bună de plată.

Bugetarii care au obținut titlul de doctor vor beneficia de un spor de 15% la salariu, potrivit unei legi recent publicate în Monitorul Oficial, în 2016. Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor, indiferent de data obţinerii acestuia, beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază/solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază/indemnizaţia de încadrare, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul ştiinţific sau conducătorul instituţiei apreciază că pregătirea doctorală este utilă compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea persoana respectivă; nu a beneficiat de acordarea acestui spor sau nu i-a fost introdus în salariul de bază, potrivit reglementărilor legale anterioare, ca sumă compensatorie. Conducerea Universității Ovidius nu a ținut cont de aceste prevederi așa că, la începutul anului, mai multe cadre didactice din cadrul Departamentului de Drept și ai Departamentului Științe Administrative s-au văzut nevoite să acționeze universitatea în instanță. Este vorba despre: conf. univ. dr. Cristinel Iftteme, director Departamentul Științe Administrative, Mihaela Rus - Prodecan Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Raluca Andreea Trandafir - lector universitar doctor Departamentul de Ştiinţe Administrative, Economice şi ale Comunicării din Facultatea de Drept, conf. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, conf. univ. dr. Marilena Marin și asist. univ. dr. Alper Ramazan. La jumătatea lunii trecute, Tribunalul Constanța le-a dat câștig de cauză, obligând Universitatea Ovidius la plata drepturilor salariale. ”Admite acţiunea precizată formulată de reclamanţi prin Sindicatul Universitatii Ovidius, în contradictoriu cu pârâţii Universitatea Ovidius din Constanţa şi Ministerul Educației Naționale. Obligă pârâţii la calculul şi plata către reclamanţi a sumelor compensatorii reprezentând echivalentul sporului de 15% din salariul de bază lunar pentru titlul științific de doctor, începând de la data obţinerii titlului de către fiecare reclamant, dar nu mai înainte de data de 12.03.2015, până la data de 09.04.2015, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Obligă pârâţii la calculul şi plata către reclamanţi a sporului de 15% din salariul de bază lunar pentru titlul științific de doctor începând de la data de 09.04.2015, dar nu mai înainte de data obţinerii titlului de către fiecare reclamant, până la data de 01.08.2016, actualizat cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanţi a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare (onorariu avocat)”, se arată în minuta Tribunalului. Procizăm că decizia este executorie. Deși pârâtă a avut drept de recurs, până la această dată nu s-a înregistrat apelul.

Precizăm că nu este singurul dosar de acest gen înregistrat la Tribunalul Constanța. De exemplu, la finele anului trecut, aceeași instanță a obligat Universiutatea Ovidius la plata drepturile salariale, respectiv acordarea sporului de 15% din salariul de bază lunar pentru titlul științific de doctor, către 66 de cadre didactice. Instituția de învățământ a efectuat recurs, însă, în luna mai a.c., Curtea de Apel a respins apelul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mariana merita 15 la suta de mai multe ori,fiind mai pregatita ca toti. Am ancredere in ea. Experta,frumoasa, presenta fizica,humor, are toate ingredientele.
1
1
Astia toti sunt de la drept? Amarati. ...
3
1
Eu am doar 4 clase asa ca nu ma bag la.subiectul asta
0
1
Aveti de comentat pentru salariile profesorilor. Dar pentru trantorii din parlament, tineti gura inchisa!
3
0
Conf dr! nu! Conf univ dr
2
0
Profesorii Universitatii Ovidius sa fie mai decenti ! Sunt persoane care subzista cu salarii de mizerie iar ei vor peste 10.000 lei noi pe luna !
5
6
Vor urma probabil si alte sentinte. Oricum este pe langa toate problemele conducerea asta
5
0
Bine ca vreti sporuri, ca la cursuri mai rarut, iar in sesiuni aveti mari pretentii.......
11
4
Niste spagari
14
4
Nu va mai ajunge. Mai vreti 15%! Nu mai sunt studenti ca odinioara, spaga nu va mai este suficienta. Doctori pe banda...asta scoate invatamantul romanesc. Cotizati si acum acum vreti sa va amortizati ...investitia. Tot cu "copy-paste" ati luat titlul de doctor. RUSINE!
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218