REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Exerciţiu militar româno-american, în largul Mării Negre

Exerciţiu militar româno-american, în largul Mării Negre

Replica API 6 februarie 2021 | 23:11 1849

Militari din Forțele Navale și din Forțele Aeriene ale României au executat vineri, 5 februarie, în bazinul Mării Negre, o misiune de instruire în comun cu militari din Forțele Navale ale SUA.

Fregata „Mărășești” din dotarea Statului Major al Forțelor Navale și cinci mijloace aeriene ale Statului Major al Forțelor Aeriene, respectiv patru aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” şi un elicopter IAR-330 Puma L-RM al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, au acționat alături de distrugătorul USS Porter și tancul petrolier USNS „Laramie” aparținând Marinei militare americane, în scopul demonstrării interoperabilităţii dintre militarii români și americani.

În domeniul naval, exercițiul a constituit prima activitate de instruire comună româno-americană din acest an și a avut ca obiectiv întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței Nord- Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, precum şi creșterea nivelului de interoperabilitate, demonstrând, încă o dată, implicarea SUA în asigurea securității în zona Mării Negre.

Fregata Mărășești, participantă la acțiune, este nava-comandant a pachetului de forțe maritime „Gata de acțiune” al Forțelor Navale Române, structură care asigură capacitatea de reacție imediată a Armatei României și managementul spațiului maritim al țării noastre, prin dislocarea rapidă a navelor, aeronavelor și a altor structuri specializate în raioanele maritime.

Secvența aeriană a exercițiului a fost coordonată de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene și a inclus misiuni de tip ADEX (exerciții de apărare antiaeriană), executate cu aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea.

Parteneriatul strategic cu SUA este unul dintre pilonii apărării și securității României. Într-un mediu de securitate tot mai dinamic, cum este cel din Marea Neagră, cooperarea dintre Armata României și forțele americane dislocate în Europa contribuie la consolidarea abilității de a reacționa, rapid și eficient, la un spectru larg de amenințări la adresa siguranței sociale pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

Prin executarea cu succes a exercițiului de antrenament în comun, forțele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-și execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare și interoperabilitate în contextul provocărilor generate de pandemia COVID -19.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astea nu polueaza?
1
2
gaz ars degeaba, veun Suhoi nu va spus buna ziua tovarasi ? yala
4
13
hai sa ne jucam de-a mama si cu tata,ce poti face cu un crucisator usor din anii 80 alaturi de un distrugator american modern dar cu rachete expirate in fata portavionului crimeia,cand puterea de foc a acestei peninsule poate nimicii nu numai tarile riverane ci si mare parte din europa
3
12
aiurea,iar copii romanilor saraci se culca flamanzi,pramatiilor
11
13
Pentru Murphy. Nu doarme dar nu-l intereseaza ce facem noi si restul tarilor riverane Marii Negre. Cu o Crimee supermilitarizata si flota din zona nimeni nu poate ridica cea mai mica pretentie militara in Marea Neagra.
8
13
Putin doarme ? cum de nu a trimis niciun Suhoi pe acolo ?....A da, nu avea cherosen.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212