REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Explicația Guvernului pentru creșterea cu 15% a salariilor din cancelaria premierului

Explicația Guvernului pentru creșterea cu 15% a salariilor din cancelaria premierului

A.F. 4 noiembrie 2022 | 00:00 892

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat miercuri, după ce în ședința Comisiei pentru Administrație din Camera Deputaților a fost depus un amendament pentru creșterea salariilor angajaților din cancelaria prim-ministrului cu 15%, că funcționarii din cancelaria Guvernului pierduseră un spor și astfel doar se reîntregesc veniturile, potrivit Mediafax.

Dan Cărbunaru

„Este vorba doar de o armonizare a nivelului de venituri, deci nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o angajații care s-au mutat de la Secretariatul General la cancelaria premierului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat mai departe despre acuzațiile unui deputat USR, potrivit căruia această majorare cu 15% este propus în contextul în care era vorba despre creșterea salariilor celor de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică, respectiv propunerea ar fi fost introdusă pe ascuns, Cărbunaru a spus că nu ar comenta declarațiile unui om politic și nici ceea ce se întâmplă în legislativ. „Am vrut doar să explic foarte clar că nu vorbim despre o majorare salarială, ci de recuperarea unei pierderi pe care mutarea unei structuri din aparatul de lucru al Guvernului în altă structură a suferit-o”, a afirmat aceeași sursă, citează stiripesurse.ro.

Întrebat mai departe despre câte persoane este vorba, Cărbunaru a răspuns: „Putem face o verificare în acest sens. Ceea ce știu este că la nivelul cancelariei sunt 103 persoane, dacă nu mă înșel”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incercati sa nu mai prostiti populatia si sa gasiti solutii pt.cresterea pensiilor si a salariilor ,nu doar unora dintre salariati(guvernanti,primari celor de la cancelaria premierului).
3
0
mutari si permutari salariale ...urgente la cei cu ele destul de unflate, restul s a se descurce cum pot, la pensii sunt negocieri nesimtite de luni de zile iar la energie pretul... nu se mai stie!
3
0
ati perdut sporul de dureri la degete de la utilizarea calculatorului
2
1
Sa va luati lumanari de banii aia, ati pierdut ce? Ati pierdut un spor nelegal imputitilor PNL. PS: e valabil si pentru PSD.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272