REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

FĂGĂDĂU a formulat CONTESTAȚIE, după ce JUDECĂTORUL i-a RESPINS CERERILE și EXCEPȚIILE în dosarul de ABUZ în SERVICIU

FĂGĂDĂU a formulat CONTESTAȚIE, după ce JUDECĂTORUL i-a RESPINS CERERILE și EXCEPȚIILE în dosarul de ABUZ în SERVICIU

Replica API 26 martie 2021 | 23:14 5109

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a cerut, înainte să fie trimis în judecată, să-i fie acceptate anumite cereri și excepții invocate în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Toate i-au fost respinse luni, 22 martie, în cameră preliminară, judecătorul constatând legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispunând începerea judecăţii. Făgădău nu acceptă ideea că i-au fost respinse cererile, așa că a formulat, pe marți, 23 martie, contestație cu privire la decizia judecătorului de cameră preliminară.

Pe 22 iunie instanța de recurs, în speță Curtea de Apel Constanța, se va pronunța cu privire la contestația inculpatului.

Reamintim că Făgădău Decebal, este acuzat de abuz în serviciu, iar Enache Marcela, de complicitate la abuz în serviciu. Concret, este vorba despre trei terenuri vândute ilegal, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting. Mai multe detalii din rechizitoriul DNA puteți afla din materialul de mai jos.

În cursul anului 2015, Decebal Făgădău, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța (la data faptelor) și Marcela Enache (în calitate de secretar al municipiului Constanța), care, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. Primăria municipiului Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus.

Făgădău, ajutat de secretarul municipiului

Mai exact, la data de 16.01.2015, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău a vândut, fără licitație publică și la un preț mult sub valoarea reală, către Astera Consulting trei suprafețe de teren aparținând domeniului privat al municipiului. De asemenea, la data de 18.02.2013, în calitate de secretar al municipiului Constanța, Marcela Enache a contrasemnat pentru legalitate Hotărârea Consiliului Local Constanța nr.19 prin care se aprobau vânzările prin negociere directă a unor terenuri aparținând domeniului privat al UAT Constanța, deși acestea contraveneau art.123 alin.2 din Legea nr.215/2001 care interzicea vânzarea de imobile aparținând domeniului privat al unităților administrativ teritoriale altfel decât prin licitație publică, ajutându-l astfel pe suspectul Făgădău Decebal să comită infracțiunea de abuz în serviciu reținută în sarcina sa.

Citește mai multe aici:

Începe JUDECATA în dosarul de ABUZ în SERVICIU al lui Decebal FĂGĂDĂU

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimeni nu a zis ca-l stii pe Fagadau, esti prost din fire, iar Fagadau te-a prostit.
1
1
O sa vina vremea sa regretam acest primar corect din toate punctele de vedere .ATENTIE NICIODATA NU AM STAT E VORVA CU EL,NU AM BENEFICIAT DE NICI UN AVANTAJ DIN PARTEA LUI,un lucru este cert ,a gresit partidul cu care a cochetat,in rest toata stima pentru el si familia lui,multa sanatate domnule,exista un dumnezeu sus!
1
5
Si dupa ce iesi din puscarie cu averea confiscata, sper sa te inrorci in locurile tale natale, adica la Altin Tepe - Tulcea, astfel incat probabilitatea de a te intalni, intamplator pe strada, sa fie cat mai mica spre deloc.
5
0
Sa faci ursuleti..dar nu in cafea.ai slutit orasul,netrebnicule,trebuie sa-ti vina si nota.
3
0
Merita ma pentru ca nu da inapoi tot ce a furat mai ales ca multe furaciuni nu se pot dovedi pentru ca sunt acoperite de acte legale;vorba lui Giovani Becali"ce ma eu sunt prost sa astept pensia ca toti amarati,fur 10 milioane de euro dupa care fac doi ani de puscarie si cand ies de la bulau sunt domnul Giovani",asa sunt machidoni astia laudaosi,curvari si prosti,dar la hotii ii duce capul le dau lectii si tiganilor.
5
1
Ce ai luat pe mere da i pe pere . Si uite asa te intrebi daca se merita .
2
1
Inteleg ca vorbim de decizii ale camerei preliminare nu de condamnari pe fond. Prin urmare nu inteleg frenezia unor giboni care il trimit pe asta la puscarie. Mai este cale lunga, probabil ani de zile pana va fi o decizie definitiva. Pana atunci este treaba lui sa se apere in instanta si a noastra sa ne vedem de propriile probleme. A fost un pupincurist al lui Mazare dar oricum zece clase peste el ca si educatie si calitate umana.
1
7
pregateste-ti costumul Docle Zebrano si niste vaselina calitativa. Fa si tu niste exercitii cu ridicatul sapunului din dus .
5
2
Fagabou,fa-ti gentuza si fugi dupa Strutinski,ca daca nu, la parnaie o sa fie papusica la baietei.
6
4
La Curte. Are fagabou date terenuri la judecatori acolo si il scot.Cum l-au scos pe mazare cu judecatorul iepure.l-a declarat nevinovat pe Mazare.Surpriza.Avea teren luat din alea retrocedate ilegal.Judecator de Constanta.Cinstit ce sa zici.
25
0
la puscarie ani multi. Vreo 15 ani are de facut fagabou. Il sug de bani acum avocatii pe mana cu procurori si la urma il baga la puscarie.Este plevusca lui Mazare si nu este important.Daca ciripeste ceva il accidenteaza de covid si dispare.
11
1
Asa sunt de neam. Sorela are acelasi comportament ABUZIV. @Da?? sa te vad ce faceai in locul nostru. Stiu ca este vina noastra ca am accepat. Macar vedem exemplul altora. Echipa FAGADAU-MIHALCEA nu mai este intangibila.
9
3
Si din 2015 pana acum ce ati pazit? Aaa, v a fost frica sau ati lins si voi oase goale. Javrelor, trebuia sa actionati atunci sau sa preveniti .. acum va luati muie.Banii sunt papati.. Sta ca altii 1-2 ani si scapa.. cu buzunarele pline. Justitie de kkt.
12
3
Concubinajul cu Babu te-a distrus fagadau. Esti terminat din cauza ta si a makidonilor fraiere.
16
2
Fagabou ai dat de drrakku, au pus ochii pe tine procurorii si judecatorii. Mentorul tau banditul Mazare te asteapta. Vezi ca, casalotul balos Constantinescu e inca in puscarie. Poti sa alegi.
11
3
OMUL ii ok acum binenteles daca uni vor sa il muste din divese locuri ii de inteles.Mincatori de maron de sub mine sa spumege linistiti.
5
15
Mai Hotule,Banditule nu mai minti.DNA sa caute bine sa vezi ce gaseste,furaciuni bine ascunse.
11
4
cu subiect si predicat
12
1
sfarsitul e aproape
13
3
Ce tupeu are ordinaru asta.
17
6
MA,PISA-M-AS PE TINE DE CARICATURA..MIZERIE UMANA SI SCURSURA DE OM...DU-TE IN MORTII MA-TII LA PUSCARIE ..SA VEZI CE MUIE SI CUR ITI SERVESC AIA..BULANGIULE PITIC
13
8
Cu ce ma incalzeste pe mine DNA-ul ca-l ia dupa 100 de ani? N-ar trebui mai bine sa lucram la activitatea de prevenire?
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468