REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Făgădău despre managementul Teatrului de Stat Constanța: De ani de zile nu i-a oprit nimeni să facă vreo reparație, îmbunătățire; clădirea este în administrația lor

Făgădău despre managementul Teatrului de Stat Constanța: De ani de zile nu i-a oprit nimeni să facă vreo reparație, îmbunătățire; clădirea este în administrația lor

Replica API 1 noiembrie 2019 | 01:03 314

În cadrul ședinței de consiliu local municipal de joi, 31 octombrie a.c., a fost votat de către toți cei 26 consilierii locali prezenți, proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța” și a cheltuielilor aferente, inițiator primarul Decebal Făgădău.

După ședința respectivă edilul orașului Constanța a susținut o conferință de presă vorbim despre această investiție:

”Acest proiect implică o reparație capitală a Teatrului de Stat, implică o schimbare a tuturor instalațiilor pentru că știți foarte bine cât de frig este iarna și cât de cald este vara în teatru, implică eficiența energetică și implică de asemenea dotarea: mobilier, ceea ce este necesar într-un teatru, dar vorbim aici strict de clădirea de bază, nu vorbim de magaziile din spate unde am avut discuție cu consiliul județean, cu domnul vicepreședinte Palaz pentru că ați văzut că am modernizat tronsonul din strada Mihai Viteazu cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Traian și dintr-o dată trotuarele, stâlpii, totul arată impecabil și se vede magazia teatrului mai rău ca altă dată, tocmai de aceea ne-am împărțit atribuțiile așa cum am mai făcut și la Spitalul de Boli Infecțioase, Policlinica 2 și noi ne ocupăm de clădire și dânsii se ocupă de curățenia în zonă. Evident că suntem într-o situație ciudată pentru că imobilul aparține orașului și structura teatrului aparține județului. La un moment dat am avut o discuție să vedem cum putem să unificăm, fie că dăm clădire către județ dar fără a strica proiectul de fonduri structurale sau să preluăm structura dar cu alocare bugetară. Încă nu săa ajuns la un consens politic pentru că este o decizie care trebuie asumată politic iar astăzi nici măcar nu este momentul oportum pentru că ne aflăm în campanie electorală, ați văzut și pe la ședințe de consiliu județean au început să-și flexeze musculatura și mai mult cred că s-a speriat lumea de turbulențele care au fost la teatru. În momentul de față am văzut că lucrurile s-au mai așezat la teatru și mă bucură acest lucru.

Constanța are nevoie nu de un teatru ci de cât mai multe teatre, fie ele și independente. Acest proiect este ultimul pas. Noi am făcut astăzi ceea ce ni s-a cerut de către organismul intermediar, am făcut și am actualizat, am pus absolut toate cerințele dânșilor iar de aici mai departe așteptăm semnarea contractului de finanțare și licitația. Nu pot anticipa un termen pentru că licitație deja pentru mine înseamnă traumă. Dar nu îi oprește nimeni să se administreze, mă refer la managamentul teatrului, în momentul în care noi le-am transferat în administrare clădirea care este proprietatea orașului au absolut toate drepturile și toate obligațiile pe care le are un proprietar cu excepția celui de a le înstrăina. Deci ani de zile nu i-a oprit nimeni să facă vreo reparație, îmbunătățire”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Astfel se aprobă valoarea totală a proiectului ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța” și a cheltuielilor aferente”, în cuantum de 4.863.953,22 lei (inclus TVA), din care valoarea totală eligibilă 3.154.451,84 lei și valoarea neeligibilă de 1.709.501,38 lei.

Se probă și contribuția proprie în proiect a sumei de 1.709.501,38 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 25 din valoarea eligibilă a proiectului, în cuanttum de 97.279,07 lei, reprezentând cofinanțarea proiectui ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța” și a cheltuielilor aferente.”

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar cred ca ar fi meritat si primaria constantei un pic interes. La fiecare spectacol oamenii parcheaza in zona contra cost. Ar fi trebuit ca parcarea in timpul spectacolelor de teatru sa fie gratuita. Jigodiile din conducere nu stiu ca trebuie sa vi prin noroaie la spectacol iar CT-busul are opriri doar la asfalt. Nu mai bine asteptati sa se autodarame ca si Cazinoul ... mai castigati ceva la vreo atribuire directa ...
2
0
nu mai dati bani la puturosi ,,sa iau cultura in pooooooola.
3
4
da-ti-as cacatul la lins de manipulator. Ia schimba numele in Fantasio si schimba lagile facute de tatucul tau hotul mazare in tandem cu porcul betiv ! Sa vezi ce simplu este totul. Sper din tot sufletul sa ajungi langa mentorii tai !
5
1
Fagadau esti un penibil si Josnic primar... tot ce gandesti si faci este cum sa i prostesc pe constanteni si sa le iau banii ! Or sa te alunge din Constanta cu pietre ! Doar minciuni si smecherii marca Mazare ai in cap ! Nu ne crede idioti Fagadau ! O sa ajungi in puscarie iar Parandaratul confiscat ... din spagile tale se vor da elevilor 200 de lei.... tragi cu dinti poate, poate i mai pacalesti odata constantenii ! Rusine...
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272