REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Făgădău vrea să ‘disciplineze’ Polaris cu amenzi aplicate de Poliţia Locală !

Făgădău vrea să ‘disciplineze’ Polaris cu amenzi aplicate de Poliţia Locală !

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 322

Băieţii lui Dogaru, atribuţii sporite

Băieţii lui Dogaru, atribuţii sporite

Poliţia Locală din Constanţa urmează să primească şi mai multe sarcini pe linia verificării, respectiv sancţionării celor care nu respectă normele de convieţuire socială. Un aspect interesant, prins într-un proiect de hotărâre care momentan se află în analiza comisiilor de specialitate de la nivelul Consiliului Local Municipal Constanţa, se referă la „operatorii de servicii publice”.

Se doreşte „responsabilizarea” acestora în sensul igienizării corespunzătoare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa. Pentru ca acest lucru să se şi întâmple, iniţiatorul vine cu o serie de completări la HCL nr.184/2013 privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa.

Astfel, ar urma ca poliţiştii locali să poată aplica amenzi şi în ceea ce priveşte „neefectuarea de către operator a salubrizării stradale, neridicarea şi netrasportarea imediată de pe străzi sau spaţiile publice, de către operatori, a deşeurilor provenite din curăţarea acestira, din curăţarea căminelor şi reţelelor de canal, inclusiv golirea coşurilor de gunoi amplasate pe străzi cu nerespectarea strictă a graficelor stabilite de comun acord cu primăria (...)”; „neîştiinţarea de către operator a serviciului de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Constanţa şi a direcţiei generale Poliţia Locală Constanţa asupra modificărilor ce intervin în graficele de colectare a deşeurilor menajere (...)”; „neasigurarea de către operator a unui număr suficienţi de recipienţi pentru precolectare deşeuri municipale şi neînlocuirea imediată a celor deteriorate”; „neprecizarea în contractul încheiat între utilizator şi opertorul de salubritate a zilelor şi intervalelor orare în care se va face colectarea”; „neridicarea gunoiului, de către operatorul de salubritate, direct de la agenţii economici sau instituţii publice, în conformitate cu graficele stabilite prin contract”.

Lista nu se încheie aici, dar, după cum se poate observa, administraţia locală a lucrat la introducerea unor puncte în HCL-ul menţionat mai sus, prin care să dea posibilitatea poliţiştilor locali să amendeze, printre alţii, şi firma de salubritate Polaris.

Amezile pot ajunge şi la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Pe de altă parte, poliţiştii locali vor avea mai clar definite şi alte nerespectări ale legii, precum şi măsurile pe care le pot lua. În iniţiativa de modificare a HCL 184 se mai face referire la parcări, la ocuparea abuzivă a unor imobile, dar şi la „neasigurarea prezenţei minorului cu vârsta mai mică de 18 anu la cursurile şcolare obligatorii”.

Cu siguranţă modificările vor spori sfera de acţiune a Poliţiei Locale, mai rămâne ca proiectul să ajungă şi pe ordinea de zi a şedinţei CLM din această lună, respectiv să treacă de votul consilierilor locali municipali. Mai precizăm că la baza iniţiativei stă şi un referat semnat de şeful Poliţiei Locale, Tudorel Dogaru, urmare a sesizărilor colectate de la cetăţeni pe parcursul anului 2018.

Tot în şedinţa din această lună, pe ordinea de zi urmează să fie introdus şi un punct referitor la o rectificare bugetară.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mu!3 PSD! Mu!3 primaria Constanta!
1
0
Pol locala amendeaza pt parcari,dar mai bine ati asigura suficiente locuri de parcare!bani din amenzi de ce nu ii folositi pt amenajarea de parcari?
2
0
Mergeti la containere dimineata..Polaris muncesc ca prostii..mizerie..de la cetateni..Alupigus mereu.
4
2
Cata vreme Fagabou si PSD vor fi la conducerea acestui oras Constanta va ramane in jeg si saracie..la urmatoarele alegeri vor cumpara votul pulimii cu o punga de zahar si un litru de ulei..nu ne mai facem bine!!!
10
1
daca hotul fagadau tinea cu cetatenii orasului rezilia contractul facut intre infractorii mazare si martin. Dar e si el o rotita in mecanismul de saracire a populatiei Constantei. Multa muie cu cacat famiglia martin,mazare si fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
16
1
In urbe lucreaza numai firme de casa pt detinatorii de utilitati, apa, gaz, energie el., Polaris este firma de casa. Acestea nu primesc amenzi, si dk din greseala a primit, este una mica ,ce poate fi contestata!
13
0
Adevarul ca in tigania din poze nu poti face curatenie nici daca stau masinile de gunoi 24 din 24.
11
1
Fagabou nu poate s-o disciplineze nici pe ma-sa!
20
0
Le platim degeaba!Cel mai murdar oras!Nu trebuie sa vedem masinile de gunoi dimineata pe strazi!Doar trebuie sa fie curat.Si fara maturat pe ploaie si sa dea drmul la praf in atmosfera.AMENZIIIIII
18
2
poate asigura mai multe containere pentru colectarea selectiva a deseurilor
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102