REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Faristul Muzaca, neîmpăcat după NENOROCIRE! Mama sa, ucisă într-un accident rutier: ‘Ancheta a fost făcută pe genunchi’

Faristul Muzaca, neîmpăcat după NENOROCIRE! Mama sa, ucisă într-un accident rutier: ‘Ancheta a fost făcută pe genunchi’

Replica API 15 decembrie 2017 | 19:13 984

ACUZAŢII GRAVE! Anchetă măsluită de ‘experţi’?!

ACUZAŢII GRAVE! Anchetă măsluită de ‘experţi’?!

Georges Muzaca

Tragedie în familia preşedintelui Consiliului Director al SC Farul Constanţa, Georges Muzaca. Familia acestuia a fost lovită de o dublă tragedie, fiind vorba despre două decese. Însă, trecând peste situaţia dramatică, constănţeanul a avut parte şi de unele nedreptăţi din partea organelor de cercetare. Mai exact, bărbatul şi-a pierdut mama într-un cumplit accident, iar experţii au încercat cumvă să minimalizeze întreaga scenă a accidentului, reducând „din pix” unele probe esenţiale.

Prima tragedie a avut loc în 2007, când fratele său mai mic, de numai 27 de ani, a avut un grav accident, în Spania, în urma căruia a stat timp de 4 ani şi jumătate în comă, după care a decedat, în Constanţa. A fost înmormântat în Cimitirul Municipal, situat în zona „Energia”. De atunci, părinţii celor doi fraţi, respectiv Dumitru şi Ecaterina Muzaca, au mers aproape zilnic la cimitir. Numai că, din cauza unei treceri de pietoni în zona cimitirului respectiv, oamenii au traversat prin aşa-zisul „loc nepermis”, într-o zonă fără trotuare, treceri de pietoni.

„Pe 13 iunie 2015, din cauz lipsei trecerii de pietoni, mama, în vârstă de 66 de ani, a fost lovită în plin de un autoturism BMW, cu numărul de înmatriculare CT 21 SML, condus de Solomon Marius Laurenţiu, un tânăr despre care am înţeles atunci că lucrează în Armată. Mama a fost proiectată la circa 20 de metri distanţă, ceea ce indică o mare viteză, iar maşina şi-a continuat drumul fără nici o urmă de frânare, ba a mai lovit şi o altă maşină”, ne-a declarat Georges Muzaca, fiul victimei. Mai departe, la faţa locului au sosit poliţiştii şi un procuror al Parchetului Militar care, potrivit reclamantului, spunea în continuu că şoferul a circulat cu viteză foarte mare dacă maşina a fost avariată în halul acela, având capota aproape distrusă şi ţinând cont de distanţa la care a fost proiectată victima.

Expertiză făcută „pe genunchi”?

„După 2 luni de la accident, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice, care să stabilească viteza cu care rula autoturismul, în momentul accidentului. Procurorul militar respectiv, col. Claudiu Lazăr, nici nu a cercetat dosarul, a spus că merge pe mâna expertului tehnic şi a poliţiştilor. Am avut o întâlnire cu expertul desemnat, Gabriel Cordonescu, înainte de efectuarea aşa-zisei expertize. Expertul a stabilit, nu se ştie cum, că maşina circula cu 47 de km pe oră, ceea ce nu putea fi adevărat şi care contrazicea opiniile procurorului de caz. Probabil dacă aş fi acceptat propunerile expertului, rezltatul ar fi fost altul, în favoarea mea”, ne-a mai precizat constănţeanul. Numai că ancheta nu s-a oprit aici. Fiul victimei, împreună cu avocatul său, Florin Scupra, din Baroul Constanţa, au solicitat efectuarea unei contra-expertize, care a demonstrat faptul că maşina rula cu viteză de peste 60 de km pe oră, spre deosebire de prima expertiză, care indica 47 km pe oră. Doar că aceasta din urmă avea să fie respinsă atât de către procuror, cât şi de judecător.

„Nu am nici o pretenţie de la nimeni. Doar că m-am simţit umilit, mi s-a făcut o nedreptate”

Mai departe, Georges Muzaca şi-a manifestat, într-un fel, dezamăgirea, cu privire la modul în care s-a desfăşurat ancheta. „După cum spuneam, procurorul nici nu a studiat dosarul, iar timp de 7 luni nu a făcut nimic, până în momentul în care am fost la el în audienţă. Tot timpul a spus că şoferul a avut viteză mare, cu argumente, având în vedere starea maşinii, leziunile mamei şi distanţa la care a fost aruncată, ca să apară o expertiză dubioasă care să indică 47 de km pe oră. Nici nu e posibil.

După ultima audienţă, ne-am trezit cu dosarul clasat”, a completat Muzaca. Potrivit acestuia, împreună cu avocatul său, a făcut o plângere la Tribunalul Militar Bucureşti, care a admis-o şi a dispus refacerea urmăririi penale, inclusiv expertiza tehnică asupra maşinii. „Prima veste pe care am primit-o după refacerea urmăririi a fost că viteza depăşea 60 de km pe oră. Atunci am făcut plângere împotriva expertului tehnic Gabriel Cordonescu, cel care a stabilit, în mod fals, că viteza era de 47 de km. Poliţiştii aşteaptă acum rezultatul în dosarul aflat la Parchetul Militar Bucureşti, pentru a demara cercetările în cazul expertului”, susţine Muzaca.

Tot el a afirmat că nu urmăreşte nici un fel de despăgubire, doar să se facă dreptate. „Nu am nici o pretenţie de la nimeni. Şoferul chiar a venit la mine acasă şi mi-a zis să mă ajute. Nu am vrut, i-am zis că nu am nici o pretenţie. Doar că m-am simţit umilit, mi s-a făcut o nedreptate”, a menţionat Georges Muzaca, fiul victimei. De remarcat că, la nici 2 săptămâni de la teribilul accident, autorităţile locale au făcut curăţenie în zona în care acesta s-a produs, au trasat o trecere de pietoni şi au tăiat toată iarba, astfel încât să se poată circula „ca pe trotuar”.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DA CORDUNESCU,intre timp sa ales cu dosar penal,o noua expertiza facuta de un expert ales de Parchetul militar bucuresti ,expertiza care a dus la rezultatul ca soferul conducea cu 80 km pe ora
0
0
Cine e Gabi Cordonescu ? E cumva fostul director de la lic 7 ?
4
0
directorul de la aeroport a umblat beat si a fost filmat. A venit politia cica si la amendat. Pai nu e mangla ?? Asa si aici. Nu e facuta expertiza pe genunchi ci e facuta pe bani....
5
1
O tara de curve....
6
0
Asta e romanica,
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108