REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fața nevăzută a litoralului românesc: turiștii își fac ciorbă în camera de hotel și mănâncă din portbagaj

Fața nevăzută a litoralului românesc: turiștii își fac ciorbă în camera de hotel și mănâncă din portbagaj

Replica API 19 august 2022 | 23:27 13881

Nemulțumirile turiștilor cu privire la condițiile de pe litoral au tot fost aduse în prim plan. S-a derulat, recent, o reală campanie de scoatere în evidență a hibelor din stațiunile de la malul mării, cu plecare de la prețuri și până la situația spațiilor de cazare. Iar multe dintre reclamații sunt fondate. Însă, iată că există și o altă față a litoralului românesc, nevăzută - am putea spune. Iar aici, potrivit hotelierilor și agenților economici, este vorba despre turiștii care împing totul la extrem, nepăsându-le de faptul că provoacă neplăceri hotelierilor și celorlalte persoane cazate și chiar pagube. Cum? Au ajuns chiar să facă ciorbă în camera unde stau cazați.

După perioada în care litoralul românesc a fost gol, fiind derulat atunci un real maraton de scoatere în evidență a problemelor legate de prețuri și condiții (situații fondate, de altfel), iată că acum turiștii au dat iama la malul mării. Există categoria celor care aleg sejururi scumpe, dar și a celor cu un buget mai modest. Fiecare după posibilități, nimic greșit până aici. Însă, cum nu se poate mereu să umbli cu decența după tine, poate din lipsa spațiului din bagaj, iată că s-a născut și o a treia categorie de turiști, reprezentată de cei care nu dau doi bani pe cei din jur. Astfel, unii agenții economici susțin că sunt mulți care vin și creaază ”pagube”.

Replica a mai adus în atenția opiniei publice situații în care turiștii au plecat cu bunuri din cadrul spațiilor de cazare sau au lăsat în urmă dezastru.

Citește și: Mihai Trăistariu și-a recuperat bunurile furate de turiști, din apartamentul din Mamaia

Citește și: DEZASTRU la o PENSIUNE din sudul LITORALULUI, lăsat de TURIȘTI!

"Vin cu mini butelia după ei și gătesc ciorbă în cameră”

Un reprezentant al unei pensiuni din Eforie Nord ne-a relatat că a fost nevoit să se gândească la soluții după ce a întâmpinat situații ce l-au lăsat mască. Astfel, după ce a tot găsit mizerie în camere și a dat peste turiști care, efectiv, găteau ciorbă în camera pensiunii, a decis să deschidă un mic restaurant, unde să le pună la dispoziție un mic dejun la prețul de 20 de lei.

foto: mesajul.ro

”Restaurantul pentru asta l-am deschis, pentru a putea evita mâncatul pe lenjeria albă și a evita sacoșele de mâncare din camere. Am pus un mic dejun, la un preț decent, la 20 de lei, în felul acesta îi încurajăm să vină să mănânce la restaurant, la masă ca oamenii, și am rezolvat o problemă, să nu mai facă mizerie prin cameră, să mănânce prin parcare sau prin portbagaje. Pe lângă mâncarea adusă din exterior, aceștia vin și cu băuturi, cu toate că îi atenționez că este interzis acest lucru. Sunt momente în care, dacă mergeți la super-marketul din oraș (Eforie - n.r.), nu mai găsești marfă deloc, e gol. Au venit cu o butelie mică, să-și facă un ou, un mic dejun, și de acolo s-a ajuns la oala de ciorbă. Da, găteau ciorbă în cameră...”, a declarat administratorul pensiunii din Eforie Nord, pentru Replica.

Iar astfel de situații au tot fost întâlnite, mai ales în sudul litoralului, hotelierii precizând că nu este problema de a servi un snack în cameră, ci de situațiile prezentate mai sus, în sensul că turiștii ajunseseră să gătească feluri de mâncare principală. În 2021, astfel de "turiști bucătari" au fost prezenți și în Mamaia Nord, proprietarii de apartamente scoase la închiriere în regim hotelier spunându-și atunci of-ul: mobilier distrus de plita la care găteau.

foto: Facebook/Visit Mamaia

"Mănâncă din portbagaj”

Revenind la vacanțele cu buget redus, se pare că un alt fenomen este legat de turiștii care aleg să servească masa chiar din portbagajul mașinilor.

Părerile oamenilor sunt împărțite în ceea ce privește acest obicei, unii dintre ei declarând: ”Atât își permit. Nu toată lumea își permite să mănânce la restaurant. Eu mi-aș dori ca toți șă-și permită să mănânce la restaurant, dar unii au vile, alții garsoniere, alții chirie și tot așa”. Alții au spus că, dacă fiecare își strânge gunoiul după el, nu văd o problemă în asta, pot mânca unde vor ei”.

Și așa este. Atât timp cât nu deranjează pe nimeni, pot alege să mănânce unde vor. Numai că, în multe dintre cazuri, resturile ajung aruncate la întâmplare, nicidecum la coșul de gunoi. Și, din câte se pare, aceeași situație poate fi regăsită și pe plajă. ”Vin și mănâncă pe plajă roșii cu brânză, salam... Treaba lor. Doar că resturile ajung să fie aruncate peste tot. Aici este, de fapt, problema”, a spus o persoană.

Victor ROTARU, L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ce ai nevoie de apa plata? Apa de la robinet nu mai e buna? Nu sunt preturi exagerat de mari si sa nu crezi ca se imbogateste cineva cu aia 5 lei ai tai.
1
0
Saracii cu masini scumpe care parcheaza pe 2 locuri nu oamenii simpli care mananca la portbagaj din cauza preturilor exagerat de mari...
1
0
Sunt cazata in eforie. Nu am cumparat suficienta apa plata de acasa ca am zis ca o sa cumpar de aici ca doar tot atat costa...mare prostie. Un bidon de apa plata 5 lei, un sapun dove 7,5 lei. Si eu locuiesc intr-un oras turistic si chiar daca sunt mai multi tutisti iarna, nu se dubleaza preturile la apa, sapun sau altele. Am ramas socata sa vad ca aceeasi apa sau acelasi sapun la mine in oras costa 2,5 respectiv 4 lei. Nu e rau pentru un oras ca Brasovul. Iar poza cu ciorba... se vede ca oamenii si-au adus-o de acasa iar plita era doar pentru a o incalzi.
1
0
articol scris la comanda celor care nu mai pot inchiria apartamente pentru ca s-au dat voucre de vacanta! replica a mai scris mizerii din astea!
2
0
La cel ce are galbenii sa va uitati ca la un zeu ,fie sclav fie rege,iar marfa de nu i o poti vinde si ramai cu ea ,atunci se cheama marfa e stricata sau vanzatorul prost.TALMUD.
2
0
Nu conteaza daca esti sarac sau bogat! Ideea este ca pentru banii pe care ii dai sa primesti serviciile pe care le-ai platit nu bataie de joc! Le doresc faliment crunt si rapid tuturor hotelierilor si machedonilor!
1
0
Vin bucurestenii cu masini scumpe la rude in constanta sa le faca mancare sa stea pe gratis si apoi se afiseaza pe FB ca sunt faraoni pe plaje in mamaia
3
0
Stati acasa daca nu aveti bani boilor.ca cumparaturi va duceti daca nu aveti bani? Intredevar, unii au preturi mari..dar te orientezi dupa buget.va duceti la talente meltenilor cu bani putini.vb lu ala de mai jos..saracu e si fudul
2
2
da asa este.i se pare mult 8o lei...deoarece sunt munciti,sau dl. GUVERN, le da vaucere de putori...adica oameni care nu fac nimic...asa se numesc...putori...iar tu care esti...TARE IN PARCARE ITI PERMITI CEI 80 LEI..dar de unde ???cred ca nici loc de munca n-ai??dar le stii cu mancatul de ...K.....CAT...
2
0
majoritatea pregatesc masa pentru personal separat ,nu cale gateste limbi de fazan ,prietenii stiu de ce ,haideti la o sarma ,chiftea,perisoara sau parjoala machidoneasca
1
0
Citesc mai jos si mor de ras, un sarantoc caruia i se pare mult 80 de lei micul dejun pentru 4 persoane. Cat de rupt in pfund sa fii. In orice hotel decent micul dejun e macar 10 euro de persoana.
1
0
da, e bine sa manance din masina, ce vreti sa faca?sa cumpere de la voi mancare stricata si carne imputita de la terase?cand vine nota de plata zici ca ai mancat la Miami.pana atunci, vrem sa vedem terase inchise, amenzi de zeci de mii de euro, chiar sesizarea autoritatilor statului de drept si pedepse cu inchisoarea.sa vedem, si atunci o sa serviti la fel?
3
0
Astia sunt moloveni suta la suta.
1
0
Auzi la ala. Un mic dejun e mult 20 de lei? Stai acasa daca nu ai un minim de bani de cheltuieli.daca nu an bani stau acasa, nu ma duc in vacanta..nu ma duc la Mall la cumparaturi...ca prostii care nu banii merg la Mall sa caste gura si tipa ca sunt preturile mari..mergi la magazinul de la colt.saracu e si fudul
1
1
p*****a poula a mai fost la curul ma-tii!
1
0
Lucrurile sunt impartite. Pe de o parte,preturile enorme la mancare nu se reflecta nici in cantitate,nici in calitate. Totusi,nici sa fii marlan sa gatesti in camera sau sa arunci aiurea gunoaiele nu este in regula. Concluzia,lacomi si jnapani versus dobitoci nesimtiti. Se completeaza unii pe altii.Comportamentul este praf atat din partea comerciantilor cat si al clientilor. Ioc cultura.
3
0
Ioane, esti om de milioane! Daca esti atat de bogatan, fa pomana cu sarantocii astia, i-ai la tine la carciuma si da-le o ciorbita , o tocanita! Modul cum te-ai pricopsit e o alta discutie. In niciun caz transpirand!
2
0
Decat sa iau vreo salmonela sau vreo intoxicatie de la uleiul neschimbat si prajit de 1000 de ori, prefer sa mananc ceea ce stiu ca este in regula....Mi-e teama de lacomia japcarilor de pe litoral, in trecut am mancat, dar de cand am facut, toxinfectie din vestita statiune, am spus pas
2
0
De cand s-a deschis restaurant la parterul blocului m-am lamurit cu ce , cum, cine si cu ce se gateste.Important e consumatorul care trebuie sa fie flamand si eventual ,paralel cu bucataria
2
0
Saracii astia care strang bani un an intreg ca sa poata veni cateva zile la mare sustin turimul de garsoniera, de pe bogatul litoral romanesc. Fara banii lor, multi comersanti constanteni ar face foamea la iarna. Cat despre mancatul pe plaja sau prin camera... asta e ceea ce isi pot permite, la cat de accesibile sunt serviciile de pe minunatul litoral romanesc!
1
0
poza aia cu visit mamaia pare mai degraba facuta intr-o parcare la munte, atata lucru nu vedeti si voi? inghititi tot rahatul idiotilor care posteaza aiurea pe fbk!
1
0
imi permit ma dobitocule dar pentru banii pe care ii dau vreau sa primesc servicii pe masura? nu arunc cu banii sa-ti tie korulul mare pricepi?
1
0
Stati acasa saraciilor,numai veniti pe litoral daca nu va permiteti,. Veniti doar sa spuneti ca a-ti fost in concediu,dar voi nu va permiteti sa cumparati o inghetata la copii de 7 lei, stati acasa la voi , sarantocilor, numai umpleti autostrada de masini, parcarile la fel, iar voi nu aveti 5 lei in buzunar. Strangeti 1 an de zile bani de combustibil, si atat, plecati spre litoral,dar voi dormiti in masina,stati pe nisip, mancati din portbagaj, saraciilor ce sunteti,,,,acasa cu voi la camp,
4
5
Ating unii maximul nesimtirii! Nu dau preturile iar la munte nu ai voie sa negociezi nimic! Leprele se simt oameni pe litoral! Jumatate din ei fac numai stricaciuni in camere isi bat joc de case vile sau hoteluri...daca ei nu au bani,de ce sa nu strice ce au facut altii...nu sunt toti asa, dar jumatate asa sunt!
1
0
Decat sa mananci laturile machedonesti servite la pret de caviar mai bine asa!
4
0
Cred si eu, atata timp cat increderea fata de japcarii din statiune este ZERO, atunci mai bine asa, eu personal nu am nicio incredere in mancarea facuta la terasele din statiune.......
6
0
Macar 5 zile din an sa fiu servit, destul un an intreg stau la bucatarie in picioare in fata aragazului.Asta inseamna concediu si recreere
2
0
sa.i vedeti pe aia cortisti din Vama si 2 mai.Stau cite minim o luna,maninca pe nisip,spala vasele in mare,in mare se caka,p isa si se spala.e bine moca la mare cind esti in deplasare...
2
0
Atunci sa stea acasa taranii acasa sa se faca baie la lighean
2
0
Ipocritilor, voi nu asa ati crescut? Cu rosii si branza pe cearceaf la plaja? Acum v-ati ajuns. Ti se pare ieftin mic dejun la 20 de lei? Daca sunt 4 persoane, cu 80 de lei mananci si felul doi plus desert, daca iti gatesti. Sunt curios, astia de se dau hotelieri, cand merg in concediu, daca merg, mananca numai la restaurant?
0
2
cand face ciorba in camera face si mazga prin preajma, aburul ala strica tavanul, zugraveala, sa fie pusi sa plateasca zugraveala.Dar de ce nu s-au dus la un camping? daca vor sa faca ciorba
3
3
dupa tone de carne stricata gasita l cine credeti ca mai are incredere sa manance pe litoral
2
0
...are americanu o vorba: mind your own f u c k i n business. faliment total gastii mascariciului din Mamaia.
1
0
Se mai lauda ca au facut un sejur de vis pe litoralul romanesc.
3
0
Pana si parcarea e o gramada de bani. Mancarea mizerabila, pahare nespalate , carnea in ciorba ci lingurita, mizerabil
1
1
Iar voi redactati articole si stiri intr-un apartament pe post de sediu al unei autointitulate publicatii. Un fel de rade ciob de oala sparta, he he. Voi masa unde o serviti ?
2
0
Mai ales bivolului numit BUCOVALA ! Machidonule , ai facut si anul asta pwla mare cu vaucerele de vacanta ale romanilor sarmani !
1
0
Hahahaha ma unge pe suflet cand vad cum se plang astia de au plaji si hoteluri. la mai mare!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614