rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală și despre care am vorbit cu city managerul municipiului Constanța. Revenim, astfel, cu partea a doua a interviului acordat de Felicia Ovanesian ziarului Replica, în cadrul căruia aceasta explică de ce nu mai scăpăm de șantierele din oraș, care creează un adevărat haos în tot municipiul. Și tot astăzi aflați cum comentează city managerul acuzațiile aduse de viceprimarul PNL, Ionuț Rusu, la adresa sa.

În ediția de mâine, 9 aprilie, vom reveni cu PARTEA a TREIA a interviului, în cadrul căreia Felicia Ovanesian vorbește despre o nouă candidatură a lui Vergil Chițac la Primăria Constanța și șansele de câștig, dar și dacă este interesată să intre în politică.

Încă de când a preluat funcția de manager a fost ținta unor atacuri venite din partea unor persoane cărora Primăria Constanța le-a închis robinetul, dar și din partea adversarilor politici. Însă, datele problemei s-au schimbat, Felicia Ovanesian devenind, mai nou, și ținta oamenilor din primărie. Și nu ținta oricui, ci chiar a viceprimarului PNL, Ionuț Rusu. Cum comentează city managerul:

Ovanesian: Nu am ajuns în primărie ca să-mi favorizez prietenii sau să-mi pedepsesc dușmanii

Mi s-a părut total neinspirat interviul, total neavenit, agresiv și cred că și puțin nepoliticos. Neinspirat pentru că nu cred că există cetățean în municipiul Constanța care să fie mulțumit, aflând că există contre între două persoane din top management din primărie, între viceprimar și administratorul public. Nu cred că mesajul transmis către cetățeni la adresa mea este unul potrivit sau pe care aceștia doreau să-l audă. La fel de nepotrivit este mesajul transmis către funcționarii din primărie. Aș vrea să precizez că domnul viceprimar nu mi-a reproșat nimic anterior”, a spus Felicia Ovanesian. Aceasta comentează și reproșurile care s-au făcut la adresa ei. Unele vizează faptul că a făcut plângeri funcționarilor la Comisia de Disciplină sau că ar fi spus lucrări care nu trebuiau spuse. ”Mi se reproșează că am formulat plângeri la Comisia de Disciplină, aspect pe care îl confirm, face parte din obligațiile mele. La fel de nepotrivit este să spui că am fost avocat de succes. Avocatul de succes nu înseamnă neapărat avocat bun, este total nepotrivit. Înțeleg că mi se reproșează faptul că aș afecta relația dintre primar și partidul din care acesta face parte. Nu știu în ce sens. Aș fi spus consilierilor primarului că primarul ar fi zis ceva, iar acest lucru nu fusese de fapt spus. Eu nu fac așa ceva, eu nu mint. În general nu mint și nici nu evit subiectele. Nu există o situație ca domnul primar să-mi spus ceva sau să nu-mi fi spus și eu să fi transmis în exterior contrariul. Treaba mea în Primăria Constanța nu este nici să facilitez relațiile dintre primar și terți sau să încurc relațiile dintre primar și terți. Eu nu am ajuns în primărie ca să-mi favorizez prietenii sau să-mi pedepsesc dușmanii. Am ajuns în primărie ca să ne comportăm exact cum trebuie, în limitele legale, și îmi doresc ca în primărie să satisfac interesul public, interesul constănțenilor, asta fac în fiecare zi. Nu știu ce mi se reproșează. Probabil voi greși în continuare, mă gândesc, pentru că, subliniez din nou, sunt în primărie ca să satisfac interesul public”, a completat city managerul.

”Eu nu aș putea să fac asemenea declarații și să mă duc a doua zi să spun ”La mulți ani!”

Totodată, a ținut să precizeze faptul că în spatele acuzațiilor lui Rusu s-ar afla cineva. ”Înțeleg că nemulțumirea principală este legată de ceva care are legătură cu Regulamentul din Peninsulă, nu știu de ce a fost reînviat brusc și dintr-o dată acest subiect care era latent oarecum în ultima perioadă. A dispus instanța suspendarea, primăria a respectat hotărârea judecătorească, că nici nu se putea altfel. (…) Suspectez că este cineva în spatele acuzațiilor, suspectez că a fost încurajat să spună aceste acuzații. Altfel nu înțeleg de unde brusc acest interes sporit și aceste reproșuri destul de agresive și destul de jignitoare la adresa mea. Nu știu care va fi relația mea cu domnul viceprimar în perioada următoare. Eu nu aș putea să fac asemenea declarații și să mă duc a doua zi să spun ”La mulți ani!” persoanei respective. Domnul viceprimar a făcut-o. Nu ne-am pupat cu această ocazie, dar a doua zi s-a comportat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a lămurit Ovanesian. ”Atacurile vin la pachet cu poziția, e inevitabil. Nu este nici o problemă dacă ies din Primăria Constanța, nu pentru mine, dar chiar cred că aș putea contribui să fie orașul mai bine. Cam acestea sunt planurile mele în primărie”, a continuat administratorul public.

Ovanesian: Sesizez sabotaj în primărie; se plâng că muncesc prea mult

Mai mult, city managerul a precizat că există în primărie lipsă de profesionalism din partea funcționarilor, iar pe unii îi acuză de sabotaj. ”Mă deranjează în cadrul primăriei că există încă lipsă de profesionalism, sesizez sabotaj. Pierdem de patru ori timpul pe care l-am putea pierde o singură dată, în loc să fac un caiet de sarcină valabil pentru patru ani, eu fac un caiet de sarcini în fiecare an, se demarează proceduri de achiziție foarte târziu, în ciuda insistențelor mele repetate, pe care le pot dovedi în fiecare clipă. S-au auzit formule de genul ”lasă, mă, că peste patru ani pleacă și vin alții”. Or fi unii legați de fosta administrație”.

Tot legat de funcționarii din primărie spune Ovanesian că unii se plâng că muncesc prea mult și că erau obișnuiți cu ritmul impus de fosta administrație. „Cred că există o problemă în a munci mult mai mult decât munceam în anii anteriori. Am feedback din două direcții care sunt implicate în procedurile de achiziție, respectiv Direcția Financiară și Direcția de Achiziții Publice, care spun că nu au avut niciodată un asemenea volum de muncă. Volumul de muncă, raportat la anii anteriori, este mult mai mare, dar ei nu stau la serviciu 12 ore, 14, 16, stau 8 ore. Probabil unii dintre ei, în procent foarte mic, erau obișnuiți ca în acestea opt ore să stea sau să facă foarte puțin. Pe de altă parte, există și oameni dedicați total, care vin în weekenduri în primărie, care intră în primărie la ora șase dimineața și pleacă la opt seara. Există și astfel de oameni, dar volumul este într-adevăr enorm, se muncește mult, chiar se muncește, chiar dacă încă nu se vede sau se vede prea puțin”, a precizat Ovanesian.

Ovanesian: Și pe mine mă deranjează lucrările din oraș

Schimbând registrul, Felicia Ovanesian a vorbit și despre circulația din oraș, care dă mari bătăi de cap șoferilor, dar și pietonilor. Aceasta spune că vina aparține, în mare parte, unui operator economic, în speță RAJA, care a fost lăsată baltă de unii subcontractori.

Eu locuiesc în Constanța și mă confrunt cu aceleași probleme cu care se confruntă toți cetățenii. Circul și eu pe Aurel Vlaicu, pe Lăpușneanu și circul și în interes de serviciu pentru că verific șantierele în lucru, chiar dacă Aurel Vlaicu nu are nici o legătură cu primăria. Face parte din obiceiul meu ca în fiecare weekend să mă deplasez pe bulevardul Aurel Vlaicu. Subliniez, pe Aurel Vlaicu lucrează RAJA, nu este Primăria. Dacă avem instrumente să forțăm RAJA să accelereze, da, și le-am folosit. Mă deranjează, dar asta este realitatea, pentru că inclusiv lucrările pe care le efectuează RAJA se realizează ca urmare a achiziției unor lucrări de antrepriză pe care le execută niște terți, deci nu le execută RAJA. Explozia prețurilor i-a făcut pe mulți să plece, pur și simplu și-au dat seama că față de valoarea contractului, ei nu vor reuși să se încadreze în banii respectivi și au plecat. Dacă nu mă înșel, din 10 subcontractori sau 10 antreprenori cu care au lucrat RAJA, patru au plecat. Automat o iei de la capăt cu procedurile de achiziție, care pot să dureze de la 6 luni, la un an”, a specificat city managerul.

Sunt proiecte ale vechii administrații, era corect și legal să le continuăm

Cât despre șantierele de pe marile bulevarde, Ovanesian a declarat: ”Pe Bulevardele Lăpușneanu și Ștefan cel Mare și, mai nou, 1 Mai, la Bulevardul Brătianu lucrăm la proiect, iar cele dintâi sunt proiecte ale vechii administrații. Era corect, normal și legal să le continuăm. Sunt proiecte câștigate de antreprenori diferiți și pe care, dacă nu le demarez la momentul la care procedura de achiziție s-a terminat, pierd banii. Trebuie să dăm ordinul de începere a lucrărilor în 30 de zile după ce s-a semnat contractul și ei trebuie să se apuce să lucreze. Sunt fonduri nerambursabile, dacă le pierd nu mai facem lucrările respective cel puțin 10 ani. Probabil că nu suntem obișnuiți cu aceste tipuri de lucrări și ne deranjează, nu s-a mai întâmplat și acum vin toate peste noi. Evident că este deranjant”, a spus Ovanesian.

Pe Ștefan cel Mare, unul din subcontractorii RAJA a reziliat contractul

Legat de lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, city managerul a precizat că tot RAJA este de vină pentru că lucrurile se mișcă încet. ” Sâmbătă sau duminică am stat pe bulevardul Aurel Vlaicu cred că jumătate de oră. Dacă nu schimbă RAJA conductele ne trezim în veșnicele avarii, în prețul foarte mare pe care-l plătim pentru apă și așa mai departe. Pe Ștefan cel Mare, RAJA are una dintre cele mai mari probleme. S-a reziliat contractul cu antreprenorul care câștigase licitația, din câte știu, din inițiativa antreprenorului. Nu putem să ne apucăm să punem granit, înainte să schimbe RAJA conductele. Acesta este singurul motiv pentru care primăria Constanța nu se apucă să pună granitul. Noi am terminat tot ce ține de electric pentru respectiva zonă am terminat tot ce ține de irigații pentru respectiva zonă, am terminat tot ce ține de fântânile arteziene, noi suntem pregătiți de mâine să începem să punem granitul”, a mai spus oficialul din primărie.

Directorul de la Fonduri Europene s-a întâlnit cu conducerea RAJA și au stabilit că, fără doar și poate, 1 iunie este data limită la care noi vom începe să punem granitul. Eu zic ca până la 1 octombrie, 1 septembrie terminăm de pus granitul. RAJA ne-a asigurat de tot suportul, n-am nici un motiv să mă îndoiesc că vor proceda de această manieră, vor termina foarte curând, poate în maximum două săptămâni vor ieși de pe porțiunea Iancu – I.G. Duca”, a mai completat Ovanesian.

Și pe AL. Lăpușneanu sunt probleme…

Cât despre lucrările de pe bulevardul Al. Lăpușneanu… ”Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-a întârziat puțin pentru că nu sunt cu siguranță în grafic, dar contractual se poate prelungi durata contractului, pentru că apucându-ne să decopertăm s-a constatat că tot ce înseamnă trotuar pe partea din spre parc se prăbușește și a fost nevoie să facem un zid de sprijin, lucrare deloc ușoară și deloc ieftină, pe toată porțiunea Hotel Dobrogea și până la City. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Rețelele de utilități nu sunt acolo unde ar fi trebuit să fie, sunt la înălțimi mai joase sau mai mari decât cele care apar în proiecte”, a spus Ovanesian.

În cadrul interviului, Felicia Ovanesian a fost întrebată de ce ședințele de Consiliu Local nu se țin fizic, ci online, în contextul în care pandemia s-a încheiat. ”Pentru că legea permite să le facem online, pentru că suntem în epoca digitalizării, pentru că mulți dintre consilieri sunt la munca lor de bază de zi cu zi. Atât presa, cât și orice cetățean poate să intre în ședințele online și să pună ce întrebări le trece prin cap. Condițiile de desfășurare sunt fix aceleași ca anterior, oricine are acces, în orice moment, ele se transmit live, oricinepoate solicita anterior ședinței să ia cuvântul”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Vom reveni în ediția de mâine, 9 aprilie, cu PARTEA a TREIA a interviului, în cadrul căreia Felicia Ovanesian vorbește despre o nouă candidatură a lui Vergil Chițac la Primăria Constanța și șansele de câștig, dar ne dezvăluie și dacă este interesată să intre în politică. Și tot mâine, 9 aprilie, aflați cât de pregătită este Mamaia pentru sezonul estival, dar și despre operatorii din Portul Tomis și din Satul de Vacanță.

Mirela PASCAL

vineri, 8 aprilie 202211438
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
mai mult...Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2699

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video1318
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video3721
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1879
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video3126
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4130

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3349
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video3500
9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2363

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6133
24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5085
Vremea
10.4°10.4° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...92

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...82

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...84

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...94

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...487

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...350

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

487

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2894

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...492

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...332

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...286

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...339

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

384

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...93

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...89

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

89

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...309

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...289

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

449

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4130

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3349

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1879

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2363

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6133

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11439

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...100

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...89

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

93

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...95

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...93

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...97

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...96

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...91

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

89

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...102

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...86

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

95

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...323

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...92

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...88

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...94

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...638

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

449

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...94

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...88

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

98

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...99

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...92

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...86

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...405

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...455

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

574

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT