REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

FEMEIE AMENINȚATĂ DE SOȚ: 'Îți tai capul cu flexul, te toc și te arunc în canal!'

FEMEIE AMENINȚATĂ DE SOȚ: 'Îți tai capul cu flexul, te toc și te arunc în canal!'

Replica API 18 iunie 2019 | 00:00 300

Oamenii legii au declanșat cercetările după ce, la finele lunii mai, au intervenit la Năvodari, acolo unde o femeie sunase la 112 pe motiv că este agresată de soț. Însă, ea a cerut în instanță și ordin de protecție, dar instanța a decis că nu a adus probe care să dovedească faptul că se află în pericol.

În motivare, reclamanta a arătat că de-a lungul timpului a fost amenințată și lovită de pârât de multe ori. Ultima dată a fost lovită și amenințată la data de 28.05.2019, când a chemat și Poliția. Ca exemplu de amenințări, reclamanta a arătat că pârâtul îi spunea că îi taie capul cu flexul, că o toacă prin mașina de tocat și o aruncă în canal. Aceasta a anexat la dosar și certificatul medico-legal, fiind vorba de o zi de îngrijiri medicale. Apărătorul pârâtului, având cuvântul asupra fondului a arătat că din probele administrate nu rezultă care sunt violențele exercitate de pârât asupra reclamantei,că nu a rezultat starea de pericol. Astfel, instanța a stabilit, în privința actelor de violență fizică exercitate de pârât împotriva reclamantei, din ansamblul materialului probator, respectiv declarațiile părților, ale martorilor și certificatul medico-legal), ”că rezultă cu suficientă certitudine că la data de 28.05.2019 a existat între părți un conflict ce a implicat acte de violență fizică. Având în vedere că aceste violențe fizice pot constitui chiar infracțiune, și întrucât pârâtul beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare în cadrul unui proces penal, pentru scopurile prezentei cauze instanța reține doar că există suspiciunea rezonabilă că pârâtul a provocat reclamantei vătămarea la care face referire certificatul medico-legal. Nu este exclus însă ca susținerea pârâtului, conform căreia reclamanta s-a lovit de stâlpul porții în încăierarea din data de 28 mai, să fie adevărată. Pentru stabilirea dincolo de orice îndoială rezonabilă a adevărului referitor la incidentul din data de 28 mai, reclamanta se poate adresa organelor judiciare penale”, potrivit rolii.ro. Totodată, judecătorii au precizat că, potrivit declarațiilor martorilor, ambii soți sunt violenți și certăreți, plus că reclamanta a relatat în mod vag, fără exemple concrete și fără probe că a fost agresată de mai multe ori. Ori, potrivit instanței, starea de pericol nu se justifică, mai ales că femeia a precizat că starea aceasta e din 1992 și totuși a stat cu el. Astfel, i-a fost respinsă cererea legată de ordinul de protecție, fiind îndrumată să se adreseze organelor penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand indvidul abuzat dezvolta afectiune fata de abuzator si se complace intr-o stare de fapt care-i pune viata in pericol. Judecatorii si porcurorii sunt cam ignoranti in ale profesiei daca se bazeaza pe observatii superficiale si deductii destul de ilogice.
0
0
Ce faci mai polo tu ataci popa si primarul adica ce are mai bun orasul Cernavoda,unul numit de innaltpreasfintitul Teodosie Spagoveanu celalalt alesul urbei a mai ramas sa spui ceva si de seful politiei Cernavoda si ai fi reusit sa faci un tablou de neinvidiat orasului atomic.
4
1
Bazat omul , are si flex si reflex ,femeia nef... si batuta la timp are prea mult timp liber si iti face necazuri peste tot !!
5
2
fosta nevasta a popii o cheama cumva DIANA ? daca da este o stricaciune ca si masa !
7
2
Ce se asteapta ca femeia chiar sa fie tocata marunt ? Asa s-a intamplat in multe cazuri de agresiune si nu s-a intervenit iar la scurt timp a urmat crima. Ce inseamna fara exemple concrete:mana rupta, capul spart, vanatai pe corp, ochi tumefiati?? Dupa voi femeia nu trebuie sa se mai ridice de jos ca sa fie caz concret.De aceea violenta domestica e la ordinea zilei si nimanui nu-i pasa.
6
2
Femeia aia din poza ia bataie mereu de la sot. Vad poza a 50 a oara.
8
0
Cred ca este parintele barbulescu din cernavoda care s a incaierat cu fosta sotie o parasuta notorie care freaca cosorul primarului , pentru noua amanta Fana care era jarteaua mea !
8
1
Tupeu de bulangiu
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108