REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fermier constănțean, felicitat de ministrul Petre Daea

Fermier constănțean, felicitat de ministrul Petre Daea

Replica API 5 august 2022 | 12:43 4265

Fermierul Stoian Florin, care cultivă într-un asolament de cereale și legume, în cultură de bază și succesivă, 650 ha de legume, a fost felicitat personal de Ministrul Agriculturii Petre Daea.

,,Am plecat spre Constanța să vedem unul din sistemele de irigații finalizate, din cele prezentate în cadrul conferinței de astăzi, pentru a vedea la fața locului ce se întâmplă efectiv.

Împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am intrat în perimetrul irigabil al amenajării Carasu Galeșu, urmărind traseul apei pe canalele impermeabilizate în 2019.

Bucuria existenţei apei la plante a fost dublată de dialogul cu fermierul Stoian Florin, care cultivă într-un asolament de cereale și legume, în cultură de bază și succesivă, 650 ha de legume.

Lucrările bine conduse în teren se regăsesc în produsele obținute, al căror nivel de realizare nu este cu nimic mai prejos decât în orice altă exploatație din țările fanion ale agriculturii europene.

La cultura grâului a obținut 10.800 kg/ha, la ceapa recoltată deja, peste 70 de tone/ha, iar cultura de morcovi în ogor propriu sau cultură succesivă va fi tot atât de productivă, pentru că iscusitul fermier are peste 50.000 aspersoare - atenție, nu este o greșeală- care funcționează alternativ în funcție de nevoile culturii, iar ANIF furnizează apa pe un sistem repus în funcțiune în anul 2019.

Impresionant pentru toți, dar merituos pentru fiecare, atât pentru furnizorul de apă, dar și pentru valorosul fermier! Felicitări, Florine!”, spune ministrul Petre Daea.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
auzi gigi..cand iti iese anu si produci de rupi si iti iei lambo..te doare in cur de stat..cand e naspa anu si vrei subvenctii de la stat..te plangi si asteoti la mana intinsa nu
1
0
Cu comunistii eu am trait bine cu democratia o sa s**i p**a ...
2
0
De ce este CATASTROFA in agricultura Romaniei ? ? ? DAIA !!! Acest BOLSEVIC PESEDIST daea, se pricepe la agricultura precum SATANA putin la DEMOCRATIE !!! Ce a realizat daea in 5 ani de ministeriat ? ? ? O agricultura CATASTROFALA !!!
0
1
Bravo. Omul muncitor se cunoaste.
0
0
Bravo, se trage din parinti campioni, un om cu caracter, un om saritor la tot, de aici a ventit si castigul, din munca de peste 40 de ani a parintilor, lea implememtat acest dar de a face bani din pamant, din munca si sudoare. Mult succes fam Stoian
0
0
Daia e un gakaragiu si mincinos omu lui Dragnea.
1
0
Treaba e stiuta de ani de zile. Omul se pricepe si are ternurile langa canale de irigatii.A dat spaga si s-au reparat ale inaintea altora.Asa a facut bani si mai multi. Baga marfa la hipermarket ca a dat si acolo ca sa-i ia marfa. Acum problema lui Daea este de ce nu sunt canale si langa terenurile altora? ca daca se reparau si alea o sa fie marfa mai multa pe piata si nu mai castiga asta atata.Deaia.
1
0
Ministrul asta comunist este doar cu garagara si vrajeli. Cu ce ma ajuta ministrul pe mine un mic fermier care am ajuns la faliment din cauza secetei si a scumpirilor combustibilului, echipamentelor si materialelor? Ma scoate garagara lui din faliment sau imi da banii pierduti inapoi?
2
0
Deci cu munca se poate si la noi,dar nu avem loc de mafioti care aduc gunoaiele chimice de afara!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108