REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firma care a semănat HAOS pe străzile din Cernavodă mai face o VICTIMĂ în judeţ!

Firma care a semănat HAOS pe străzile din Cernavodă mai face o VICTIMĂ în judeţ!

Replica API 29 noiembrie 2017 | 10:14 334

Dorel a lăsat o stradă neterminată, inundată în pragul iernii, la Murfatlar

Dorel a lăsat o stradă neterminată, inundată în pragul iernii, la Murfatlar

După fiecare ploaie mai ”generoasă”, o stradă din orașul Murfatlar se transformă într-o baltă, la propriu, din cauza lucrărilor marca ”Dorel”, începute și neterminate de către o firmă ”specializată” în așa ceva. S-ar părea că, peste tot pe unde a început lucrări, Telor Invest SRL, căci despre ea este vorba, a vut probleme și nu le-a mai terminat.

De această dată vorbim despre o stradă din Murfatlar, Strada Frasinului (FOTO), pe care cei de la firma Telor Invest trebuiau să o asfalteze încă din vară. Un localnic ne-a explicat ce anume s-a întâmplat de s-a ajuns în situația de față. Potrivit acestuia, la începutul lunii octombrie au început lucrările de reabilitare a străzii, însă au fost sistate brusc și nimeni nu a mai mișcat un pai. Orice ploaie mai însemnată cantitativ transforma zona într-un mare lac, astfel încât nici cu mașinile nu se poate circula.

”Au săpat, pentru că trebuia bagată piatră, apoi urmau să asfalteze. De săpat au săpat-o, dar pe urmă nu a mai venit nimeni. Nu am mai văzut nici un muncitor pe aici. Acum nu putem nici cu mașinile să circulăm, ne intră apă în mașini. Parcăm pe unde apucăm și ne e frică să nu ni le spargă hoții noaptea”, a declarat, pentru ”Replica”, Vasile Burada - localnic.

Vlădoi a desființat singurul mijloc de scurgere a apei

Tot el a mai precizat că, demult, exista și un canal care prelua apa și o dirija spre pădure, dar care a fost desființat de un investitor.

”În urmă cu mai mulți ani, exista o țeavă care prelua întreg volumul de apă și îl dirija către pădure. Când a fost construit restaurantul Popasul Murfatlar, țeava respectivă a fost desființată. Probabil a fost astupată, iar acum, toată apa care se scurge de pe străzile Nicolae Iorga și Calea Dobrogei, se acumulează pe strada noastră, pe Frasinului, care le intersectează pe ambele, la capete”, a mai declarat localnicul. De remarcat că restaurantul menționat, ”Popasul Murfatlar”, aparține consilierului local Ion Vlădoi, veșnic candidat la primărie.

Firmă specializată în lucrări neterminate

Revenind la SC Telor Invest SRL, reprezentanții Primăriei Murfatlar au confirmat că, întradevăr, firma a început lucrările de reabilitare a străzilor, dar nu le-au mai dus la bun sfârșit, din cauza unor probleme financiare. Administrația publică locală va face demersuri, însă, pentru a obliga firma, în instanță, să precizeze un termen limită de finalizare a lucrărilor începute.

Între timp, oamenii din zonă se tem că apa acumulată nu va dispărea prea curând, iar odată cu venirea înghețului, pot apărea și alte probleme.

Cotidianul „Replica” a mai dezvăluit, în urmă cu câteva luni, o situație similară, de la Cernavodă, unde aceeași firmă a semnat contractul cu primăria, a început să răzuie străzile, dar nu a reușit decât să pună câteva pavele prin centru, asta după ce a încasat banii pe lucrările respetcive, de asfaltare și refacere a tramei stradale.

Telor Invest SRL nu este o firma nouă în domeniul achiziţiilor publice, nici a lucrărilor marca ”Dorel”. Firma are sediul social în Bucureşti, Sector 6 şi a luat fiinţă în 2015. Unic asociat al societății la înfiinţare era George Oliviu Catană, din judeţul Cluj, care a venit cu un aport social de 200 de lei, iar administrator era atunci Adrian Josan. Obiectul principal de activitate al firmei este „Lucrări de construcţie a drumurilor şi a cailor ferate“.

Surse neoficiale susțin că, după ce au lăsat baltă și lucrările din ”Murfatlar”, cei de la Telor Invest urmează să se mute în altă localitate constănțeană, pentru a începe lucrări.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai , de fapt vladoi asta e un mare zero barat , numele nu i se potriveste , ar trebui sa il cheme Vladutz . ca idee , va informez ca nu este vreun mare smecher , de fapt este un mare sifon al dna si diicot , are dosare pe rol cu prejudicii foarte mari de cativa ani si inca nu a ajuns la puscarie . Nici daca o da pe nevasta-sa si pe fi-sa la produs 10 ani de-acum inainte nu achita prejudiciul . sfatul meu pentru presa e sa nu ii mai dea atata importanta unui cacat .
0
0
Cu firme de cacat trebuie sa facem noi hotii.De la ei ne putem lua spaga.De la firmele din Cernavoda nu ne luam spaga.
1
0
..bre nea Vladoi de ce dau oamenii vina pe matale? L-eai dat si mata un spritz, ca tot ai ditamai carciuma?ia convoaca-i mata la o masa, asa, din partea casei, ca intre vecini, sa vezi ce bine o sa fie...
0
0
Eu nu stiu de ce trebuie sa dati vina mereu pe Vladoi, cum e o problema, cum....imediat vine un Vasile si zice ca Valdoi e de vina.
1
1
la cernavoda in primarie este laura ,creata, pe care am pus ochii demult, este a mea , pe diana o tin de paravan sa stiti si voi saracilor ce sunteti
5
1
Ba, esti prost? Tu nu vezi ca oamenii din localitate spun de Vladoi? Sau esti chiar el?
4
4
Bai, voi sunteti normali? Vreti ceva bani de la Vladoi?!? Restaurantul ala este construit de 25 de ani!!! Vladoi este vinovatul de serviciu pentru toate nenorocirile din localitate sau vin sarbatorile si vreti si voi niste vin pentru redactie?
5
4
Firmele din oras unde sunt?Su angajati din oras.Platesc taxe si impozite si . domn primar vine cu firme ........Mai avem rabdare timpul rezolva multe.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102