REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 28 Nov. 2023
Anul XX Nr. 6561
10.4° Constanța Marți, 28 Noiembrie 2023 Anul XX Nr. 6561

Firma fostului președinte al Agenției pentru Pescuit, Valentin Buksz, a intrat în insolvență!

Firma fostului președinte al Agenției pentru Pescuit, Valentin Buksz, a intrat în insolvență!

Andreea VREJOIU 21 martie 2023 | 00:00 2693

Una dintre societățile deținute de Valentin Buksz, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a intrat în insolvență. Este vorba despre societatea Păstrăvăria Arinul SRL, localizată în Schitu, strada Catedrala Tineretului, numărul 20. Astfel, în cursul zilei de 20 martie 2023, lichidatorul judiciar al societății a anunțat deschiderea procedurii insolvenței.

Firma fostului presedinte al Agentiei pentru Pescuit, Valentin Buksz, a intrat in insolventa!sursa foto: Agerpres.ro

Societatea Păstrăvăria Arinul SRL, deținută de Valentin Buksz, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a intrat în insolvență. Astfel, în cursul zilei de 16 februarie 2023, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța a admis cererea formulată de societate și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței. Administratorul judiciar al societății este Dăscălescu & CO SRPL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege, cu o retribuție fixă de 7000 de lei la care se adaugă TVA şi o componentă variabilă de 10% la care se adaugă TVA, din fondurile obținute în cursul procedurii.

Firma fostului presedinte al Agentiei pentru Pescuit, Valentin Buksz, a intrat in insolventa!

,,Termenul de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la hotărârea de deschidere a procedurii generale este de 10 zile de la primirea notificării. Fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor la 03.04.2023. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea și publicare în BPI a tabelului preliminar al creanţelor la 24.04.2023. Termenul pentru formularea eventualelor contestaţii este 7 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar, conform art.111 alin.2) din Legea nr. 85/2014. Fixează termenul pentru definitivarea tabelului de creanţe la 18.05.2023. Stabileşte data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 28.04.2023, ora 12:00 la sediul administratorului judiciar şi dispune convocarea creditorilor. Dispune deschiderea de către debitoare a unui cont distinct la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 5 zile de la notificarea deschiderii procedurii. În caz de neîndeplinire a măsurii, dispune deschiderea contului de către administratorul judiciar.”, se arată în minuta judecătorească.

Firma fostului presedinte al Agentiei pentru Pescuit, Valentin Buksz, a intrat in insolventa!

Fostul șef al Agenției de Pescuit și-a amenajat o piață de pește în București

Fostul șef al Agenției de Pescuit și-a amenajat, în 2014, cu fonduri de la stat, o piață de pește în București. Ulterior obținerii finanțării, Valentin Buksz s-a trezit cu un control Direcției Generală Control, Antifraudă și Inspecții, inspectorii constatând că firma lui Buksz, SC Păstrăvăria Arinul SRL, cu sediul în Schitu nu a îndeplinit condițiile asumate în contractul de finanțare. Direcția Generală de Control a sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, în vederea demarării procedurii de verificare specifice de investigare a celor prezentate în raport, existând suspiciuni de posibilă fraudă privind eligibilitatea cheltuielilor solicitate de beneficiar. Inspectorii au reținut în sarcina firmei lui Buksz o creanță bugetară de plată peste 1 milion de lei, de care fostul președinte al Agenției de Pescuit încearcă să scape. Păstrăvăria Arinul SRL are unic asociat SC Conceta Silva SRL, din Schitu, și are ca domeniu de activitate acvacultura în ape dulci.

SC Conceta Silva SRL, ce se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, are acționari pe familia lui Valentin Bucksz, după cum urmează: Buksz Silvia Catalina, deține 61 %, iar Buksz Melaniea și Valentin Buksz dețin câte 20 %.

Firma fostului presedinte al Agentiei pentru Pescuit, Valentin Buksz, a intrat in insolventa!

Cine este Valentin Buksz

Valentin Buksz a fost președintele Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP) în perioada 2003-2005, plecând de la conducerea companiei după ce a fost demis de ministrul Agriculturii de la acea dată, Gheorghe Flutur. În ianuarie 2009, a fost numit la șefia ANPA, în timpul guvernării Boc, rămânând aproape doi ani în funcție. Valentin Buksz a fost în centrul unui scandal legat de numirea sa în funcția de șef al ANPA fiind cercetat într-un dosar penal. A fost acuzat că, în perioada în care a ocupat funcţia de șef al CNAFP, a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de panouri metalice necesare delimitării zonelor de pescuit, în urma căreia statul român a fost prejudiciat. Un control a scos la iveală faptul că licitaţia a fost câştigată de o firmă controlată de unul dintre nepoţii lui Valentin Buksz. De asemenea, deşi au fost achitate toate panourile, doar un sfert din acestea au fost livrate, efectiv, şi instalate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca un articol fabricat + comentarii ‘anonime’ marca Replica, cel mai compromis brand din presa romana. Lumea va stie deja stilul si nu va mai da importanta.
26
0
Banditul asta imperial a vindut Pestomul,pesede ului!!!!!Balta Oltina si Dunareni lui Bombonel( administrator Rusan Dan Lucian), Balta Bugeac banditilor frati Stan, Lacul Tasaul, Uzun Nicolae,care e asociat si la Pepiniera Bugeac cu Raftu Hristu, Balta Iortmac si Ceamurlia lui Miron Mitrea( administrator Hertea Bogdan),Balta Baciu gay ului de la Cernavoda, Balta Mica Bugeac lui Datcu Matei si Topor samd...,pe se de...mwie!!! Sa mori in cancer si buba neagra jegule,ca ai lasat o gramada de lume fara servici!!
2
30
Ce ai facut Oparitule ? De a început sa îl dea pe Tactu la ziar. Bine tu oricum ești un gunoi de om
4
30
Felicitări domnul Buksz ,este tatăl celui mai de succes haker pe care la avut Constanța și anume Buksz Rareș alias Rareș Oparitul care de altfel este și cel care a cautat sa spele bani prin firmele tatălui
3
30
Biografia d-lui Buksz ar trebui inceputa cu mult inaintea lui 2003-2005. Ar iesi multe la iveala si ar explica, in parte, evolutia ulterioara a lucrurilor.
2
29
Nu e singurul conducator de institutie de stat care nu este in stare să țină o amărâtă de firmă. Oare de ce?
3
29

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633