REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Firma lui Pocora, subiect de dispută între consilierii de la Năvodari: ‘Şi-a bătut joc de noi; am pierdut fonduri europene’

Firma lui Pocora, subiect de dispută între consilierii de la Năvodari: ‘Şi-a bătut joc de noi; am pierdut fonduri europene’

Replica API 27 august 2018 | 00:20 2198

Firma care a lăsat Năvodariul cu ochii în soare la capitolul drum modernizat cu bani europeni, PG Delta Electron SRL revine în atenţia publică. La finele săptămânii trecute, societatea care aparţine soţilor Elena şi Florin Pocora a stârnit vii dezbateri în rândul consilierilor locali convocaţi în şedinţă. Pe ordinea de zi a figurat un proiect privind aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru perimetrul cuprins între „strada D10, bulevardul Mamaia Nord, strada D 7, strada D9 şi drum proiectat”. Beneficiarul proiectului: PG Delta Electron.

Ca treziţi de amintiri neplăcute din cauza drumului lăsat de izbelişte la Năvodari de PG Delta Electron, câţiva consilieri locali au comentat că „după ce şi-a bătut joc de noi şi ne-a făcut să pierdem fonduri europene, acum cere să aprobăm PUZ-ul”. „Aprobăm şi PUZ, dar întâi să se apuce de asfaltare şi să termine lucrările”, au comentat respectivii consilieri. În zadar, proiectul a trecut de votul aleşilor locali; s-au abţinut doar doi consilieri de la PMP şi unul de la PNL.

Istoria drumului devenit bătaie de joc!

Amintim că Primăria Năvodari anunţa, la începutul anului 2015 (!!!), câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea DJ 226 (Năvodari-Lumina). Astfel, proiectul a fost adjudecat, la acea dată, de Asocierea SC PG Delta Electron SRL – SC Teloxim Con SRL (pentru suma de 37.785.718,37 lei, fără TVA). Interesant că, încă de la acel moment, reprezentanţilor Primăriei Năvodari li se atrăgea atenţia că Teloxim este în insolvenţă. Chiar şi aşa, reprezentanţii primăriei au încredinţat contractul, declarând că nu vor exista probleme. Mai mult, adăugau aceştia, la depunerea documentelor pentru participarea la licitaţie, reieşise că nici una dintre firmele din asociere nu ar avea datorii.

Trei ani mai târziu, adică în 2018, drumul era încă neterminat. Totul a fost stopat când Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că lucrările sunt greşit proiectate. În luna aprilie a acestui an, de revoltă, mai mulţi şoferi au ieşit pe acest drum, încercând să astupte chiar ei gropile din carosabil.

Chiar şi aşa, Pocora de la PG Delta Electron a continuat să prindă contracte bănoase de la stat. Spre exemplu, Primări Grădina a atribuit pe 16.04.2018 un contract privind achiziția publică ”executarea unor lucrări de primă înființare rețea canalizare în localitatea Grădina”. ”Total execuție lucrări: Conform documentației de licitație, respectiv exprimarea în unități fizice a cantităților de lucrări valoarea estimată a contractului de lucrări este de 6.249.010,00 lei exclusiv TVA”, se arată în contract. Valoarea estimată inițial a contractului era de 6.249.010 lei, iar în urma cererii de oferte la care s-au înscris nu mai puțin der 126 firme a fost declaratî câștigătoare PG Delta Electron SRL din Năvodari, care s-a angajat să ducă lucrărila la bun sfârșit cu doar 4.579.5176,97 lei, fără TVA. Firma a declarat pentru 2016 o cifră de afaceri de 4,3 milioane lei și un profit net de 236.000 lei, cu 64 de angajați și datorii de aproape 3 milioane lei.

Cu lipici la banii statului

PG Delta Electron SRL este o firmă deosebit de activă în mediul imobiliar constănțean. Firma controlată de Cornel Florin Pocora construiește un bloc cu șapte etaje în Mamaia Nord, iar contractele publice nu lipsesc din portofoliul său. Potrivit SEAP, mica firmă din Năvodari a primit circa 40 de contracte de la stat, în valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/inca-un-bloc-cu-7-etaje-urmeaza-sa-fie-construit-in-mamaia-nord-navodari-322081/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Matei ma iubeste si florin ma lasa pt hoteluri si range rover
0
0
De Peniu Bogdan de la PNL care a cumparat terenul din centrul orasului pe pret de nimic Nu zice nimeni ?
2
0
Pocora,ai omorat oameni .ai distrus familii .ai lasat copii fara parinti .o sa vin o vreme in care v a trebuii sa raspunzi pt toate crimele pe care le ai facut cu drumul asta
1
0
Pocora este omul lui matei, care primea jumatate din bani din lucrare, Matei a furat tot terenul din navodari si care a ajuns la cateva sute de milioane de euro. Amanarea procesului de la curtea de apel bucuresti il costa cam zece mii euro lunar. Ia sa vedeti dosarul 3743.2.2015 de la curtea de apel bucuresti si o sa va mirati cum se amana de la o luna la alta . L-a costat 1,5 milioane euro avocatii mi-a spus un apropiat al fostului primar dar are de unde. Lui Comanescu i-a cerut cateva sute de mii de euro ,
4
0
parca se spunea ca teldrum a facut drumul
2
3
rusine ala este drum,sosea....zbori daca nu esti atent...plin de gropi,denivelari....
4
2
Pocora e un denuntator de meseria al DNA-ului. e un lake umblator. Duce pachetelele peste tot
5
0
Cine a scris comentariu cu dna este Dragos balasa
4
0
pocora e un cocalar, un lache
15
1
cand a venit unu sa faca debransarea de la apa calda si caldura ca e mai bine pe gaz si centrala, vorbind cu angajatu ala al ecoterm, mi a zis scarbit - e, chelaru... tot matei conduce- deci, ala, angajat al primariei, stie. o fi adevarat domne? de aia se plimba matei prin primarie ca la el acasa ?
11
0
la cit leam dat la toti nu au cum sa nu voteze
7
1
delta e firma lu matei.....pocora e un lache atarnat de fatada...de asta obtine atatea contracte cu primaria....
13
1
90% din consilierii locali papa de la Pocora ! Ciudat , in loc sa ajunga la puscarie dupa rusinea Romaniei de drum , asta construieste blocuri iar consilierii-i voteaza puz-urile ! Chiar asa de impotent este primarul ? Ca de de Dna Vice nu mai are rost sa vorbim ... e inexistenta ! Bine ca or sa inaugureze piata de peste pe 8 sept , o sa aiba Draghici de unde sa-si aprovizioneze mega restaurantul pe care il construieste in Tabara ....
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369