REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.7° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Firma unor foști directori ai CFR va repara căile ferate din Portul Constanța

Firma unor foști directori ai CFR va repara căile ferate din Portul Constanța

Andreea VREJOIU 24 ianuarie 2023 | 00:00 10162

Societatea Euro Construct SA, cunoscută pentru afacerile sale cu CFR, de la care a primit, de-a lungul anilor, mai multe contracte în valoare de peste 20 de milioane de euro, continuă să câștige contracte pe bandă rulantă. Cel noi nou contract vine de la Compania Națională ,,Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța și prevede serviciul de întreținere linii CF, aparate de cale și saboți de deraiere în Portul Constanța. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 1,2 milioane de lei, fără TVA.

Firma unor fosti directori ai CFR va repara caile ferate din Portul ConstantaTudor Vlad

Cunoscută pentru afacerile sale cu instituțiile statului, în special cu CFR, societatea Euro Construct SRL, a câștigat o nouă licitație la malul Mării Negre. Firma deținută de Tudor Vlad și Constantin Străinu a reușit să pună mână pe un contract oferit în urma unei proceduri simplificate de licitație inițiată de CN APM Constanța pe data de 25 noiembrie 2022.

Înțelegerea prevede menținerea în parametrii tehnici de funcționare pentru liniile CF din Portul Constanța, fiind vorba despre 41,36 km cale ferată şi 92 de aparate de cale în administrarea Serviciului Patrimoniu Sector CF. Astfel pentru menţinerea în parametrii tehnici de funcţionare au fost prevăzute următoarele tipuri de servicii: înlocuiri traverse, înlocuire şină, înlocuire dale de beton, înlocuire eclise, completare cu piatră spartă, buraj, tragere la tipar, curăţare vegetaţie şi deszăpezire aparate de cale etc.

Firma unor fosti directori ai CFR va repara caile ferate din Portul Constanta

Neremedierea defectelor apărute în exploatare poate conduce la restricționarea vitezelor de circulație sau la închideri de linii, fapt ce poate perturba activitățile de încărcare-descărcare la fronturile de lucru. Conform acelorași normative, serviciile de verificare şi întreținere trebuie sa aibă continuitate, existenţa contractului pentru întreţinerea liniilor CF fiind obligatorie la întocmirea documentațiilor care stau la baza emiterii şi prelungirii autorizaţiilor de exploatare a dispozitivelor de linii. Întrucât CN APM SA Constanţa nu are personal angajat (picheri, revizori de cale, acari) care să execute serviciile de întreţinere, a fost necesară încheierea unui contract de prestări servicii cu o societate agrementată şi autorizată AFER.

Valoarea totală a contractului este de 1.219.776,71 de lei, fără TVA.

Firma unor fosti directori ai CFR va repara caile ferate din Portul Constanta

Euroconstruct, condusă de foști CFR-iști

Euro Construct SA îl are ca acţionar majoritar pe Tudor Vlad, ceferist cu vechime şi numeroase funcţii de conducere în structurile CFR. Tudor Vlad a fost chiar şi director general al SNTFC CFR Călători SA, în perioada 2005- 2006, iar în 2007 a fost numit de ministrul de atunci al Transporturilor, Radu Berceanu, preşedinte al Autorităţii Feroviare Române (AFER). În 2009, PSD l-a nominalizat pentru şefia Regionalei Constanţa a CFR Călători, iar ultimele informaţii publice despre el îl arătau director al CFR Ferry Boat SA, structură din cadrul CFR Marfă. Tudor Vlad nu este însă singurul ceferist din Euro Construct SA Constanţa, firmă în care se mai află Constantin Străinu, de asemenea fost angajat CFR, care mai deţine firme precum România Euroest şi Eurofer Trans, câştigătoare a numeroase contracte cu societăţile naţionale de căi ferate. Până pe 12 martie 2013, cenzor al Euro Construct SRL Constanţa era Daniela Ţăranu, soţia lui Horia Gabriel Ţăranu, şeful CFR Călători Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnu' Vlad umbla cu c****a vopsita. Gurile rele spun ca povestea continua. De-aia la si pus pe fiu-su la carma prestigioasei sale firme, care a crescut intr-un an cat altele in 10, pe banii cfr-ului, of course. De multe ori salariile ceferistilor s-au platit cu intarziere pentru ca trebuiau platite facturile umflate ale dlui vlad. Si gurile rele spun ca povestea continua.
2
0
De ce oare instituțiile abilitate ale statului nu își fac datoria ???????
2
0
Străinul fostul șef UTC pe vremea comuniștilor.
2
0
O sa imi iau pampersi de lux, cusuti cu fir aurit. Invidiosilor.
6
3
Romania, biata tara gaurita de toti care au vrut si cum au vrut. Nu inteleg de ce nu il baga la parnaie direct pe acest asa zis afacerist. Daca e sa il ia ANAF la verificat, toata activitatea intreprinderii sale e un jaf continuu de la inceputuri si pana acum. Si jaf o sa fie si de acum inainte. Firma capusa e doar o exprimare eleganta. Ce face acest asa zis afacerist nu e decat japca pe fata. Hotie.
9
5
Comentarii pozitive doar de la rude pentru acest domn fost director , fost secretar de stat , etc . Omult a fost si este doar pe interes . Stie cu ce se mananca treaba la cfr si nu are cum sa nu profite ca doar cfr-ul nu de capul lui a ajuns o epava . Au capusat si capuseaza la greu toti dupa cum se vede . Tot vrem ca Romania sa ajunga o tara dezvoltata , o tara fara corupti . Doar vise , atat . Are multe bube acest domn dar cine sa verifice . Corb la corb , nu-si scoate ochii
11
5
Bai, lăsați comentariile, nu le cenzutati
3
1
vreti o firma de fosti brutari?
5
9
Nu mai contează cine au fost.....pai din cauza asta e tara unde e ,ca nu mai contează....vai capul vostru. Va meritati soarta din plin. Nu mai contează.......
13
7
nu mai conteaza cine au fost . important este sa faca ce trebuie , de calitate si in termen . in rest e doar barfa romaneaca .
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515