REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fiscul scoate la vânzare un hotel din Neptun al fraţilor Micula. Ruina tocmai ce-a fost închisă de minister pe motiv de jeg

Fiscul scoate la vânzare un hotel din Neptun al fraţilor Micula. Ruina tocmai ce-a fost închisă de minister pe motiv de jeg

Replica API 14 iulie 2017 | 00:00 908

Chilipir pentru amatorii de antichităţi

Chilipir pentru amatorii de antichităţi

Fiscul constănţean scoate la vânzare, pentru a doua oară, unul din hotelurile deţinute de fraţii Micula pe litoralul românesc. Preţul de pornire al licitaţiei nu ar fi foarte mare, ţinând cont de potenţialul staţiunii Neptun, dar trebuie avut în vedere că vorbim despre unul din hotelurile pe care Ministerul Turismului le-a închis zilele trecute din cauza jegului oferit turiştilor. Firma are datorii şi pierderi de milioane de lei.

ANAF organizează pe 02.08.2017 o doua licitaţie pentru vânzarea imobilului deţinut de debitorul Terra Estival 2002 SA. Este vorba despre hotelul Terra din Neptun, clasificat la două stele, cu patru etaje şi 314 camere duble (din care şapte apartamente), fiecare cu baie proprie şi balcon, cu o suprafaţă construită de 1.845 metri pătraţi. La pachet, vine şi terenul intravilan aferent de 7.906 metri pătraţi, preţul total de pornire a licitaţiei fiind de 10.112.521 lei, fără TVA (echivalentul a peste 2,2 milioane de euro), cu 25% mai mic faţă de prima licitaţie, când Fiscul cerea pe hotel 13.483.361 lei. Pe lângă ANAF, hotelul este dator şi Primăriei Mangalia, conform unor procese verbale de sechestru încheiate încă din 2013.

Ruşinea litoralului românesc

Terra Estival 2002 SA este una din firmele patronate de fraţii Micula care administrează ruinele insalubre cărora li se spune „hoteluri”. Firma apare în evidenţele ANAF cu datorii la stat de peste 200.000 lei şi a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei şi pierderi de aproape 500.000 lei, cu 35 de angajaţi, dar şi datorii totale de 1,6 milioane lei. Hotelul Terra este unul din ele 10 ale fraţilor Micula pe care Ministerul Turismului le-a amendat cu câte 4.000 lei şi a retars certificatul de clasificare, situaţie în care, în mod normal, ar fi trebuit închise. Firmele au anunţat însă că au contestat sancţiunile în instanţă, astfel încât nu se vor închide nici în acest sezon estival. Hotelurile pe care ministerul le vrea închise sunt Naţional şi Unirea (Mamaia), Banat (Olimp), Clăbucet (Neptun), Romanţa (Neptun), Bâlea (Neptun), Terra (Neptun), Caraiman (Neptun), Craiova (Neptun) şi Slatina (Neptun). "La controalele efectuate, s-au constatat numeroase deficienţe printre care: faţadă deteriorată, mobilier uzat fizic şi moral, instalaţii şi obiecte sanitare din băile aferente spaţiilor de cazare uzate şi pătate, mocheta holurilor de acces către spaţiile de cazare şi cea din spaţiile de cazare uzată şi deteriorată, saltele uzate, deteriorate şi pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor şi uşile spaţiilor de cazare uzate. Deficienţele menţionate au fost consemnate şi în procesele-verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse iniţial în acestea nefiind respectate", se arată în raportul ministerului. Hotelurile fraţilor Micula reprezintă, în viziunea tuturor guvernanţilor şi autorităţilor locale, exemplul negativ al turismului românesc. Cumpărate la preţ de nimic în urma privatizărilor marca Dan Matei Agathon, hotelurile vechi de aproape o jumătate de secol au şi acum mobilier şi dotări din anii ’70.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
micula hotii si tradatorii.lichidati in 2 secunde,fara juistitia care sa-i amane la nesfarsit au furat,fara bani,doar cu spaga cele mai bune unitati la vremea aia,le-au devalizat si acuma le ingroapa,cum spuneam pamant galben peste ei,toti
2
0
ai stat tu la curu' ei de afirmi asa ceva? vezi ca se vede de la o posta ca esti frustrata. las-o mai moale.
0
0
ce-i trebuie babuinului bac , cind o sa-i lase ta-su mostenire milioane de euro ??? teoreti, ar trebui vindute cu pretul cu care i le-a dat hotul de agaton, cind era ministru....trebuie sa fii nebun sa dai 2 mil de euro pe ruine..
3
0
de unde au cumparat si cu cit , sa le vinda pe dea moaca acum ?
2
0
A luat bac- ul fii-su unuia dintre micula astia?stiu ca era bascalia Ziaristilor ca beizadeaua se plimba cu limuZine cu elicopter dar nu reusea sa ia bac-ul dupa mai multe incercari.Mai rata beizadeaua un examen apoi ta-su ii mai cumpara un bolid!si s-a plictisit tot dand bac-ul.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218