REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Florin Cocargeanu nu țintește mai sus de Consiliul Local. Video

Florin Cocargeanu nu țintește mai sus de Consiliul Local. Video

Mirela PASCAL 2 februarie 2024 | 00:00 2473

Consilierul local municipal, Florin Cocargeanu, de la USR, s-a aflat joi, 1 februarie, în studioul Replica, unde a vorbit despre alegeri și candidatură. Cu această ocazie, consilierul a anunțat că nu va candida pentru nicio funcție decât cea pe care o deține în prezent. Totodată, Cocargeanu a vorbit și despre șansele USR de a câștiga Primăria Constanța.

Florin Cocargeanu nu tinteste mai sus de Consiliul Local. VideoFlorin Cocargeanu, Mirela Pascal

În debutul interviului, Florin Cocargeanu a făcut un bilanț al ultimilor trei ani de mandat. „Mă așteptam să decurgă lucrurile un pic altfel după alegerile din 2020. Am crezut că, până la urmă, putem duce lucrurile la capăt, nu s-a putut. Mergem în continuare, urmează o nouă rundă de alegeri, vedem ce se întâmplă anul acesta și la nivel local și la nivel național. USR a încercat să introducă mai multe proiecte în Consiliul Local, unele au reușit, altele nu. Au fost mai multe momente de neînțelegeri, dar am încercat cu toții și prin discuții, negocieri să trecem peste ele. Ruptura a avut loc anul trecut în luna februarie când cu ajutorul unui fost coleg de-al nostru, domnul primar și ceilalți consilieri au reușit să treacă niște proiecte, niște vânzări, printre care vorbim de vânzarea unui teren pe plajă către președintele PSD Constanța, acela a fost momentul când ruptura a fost definitivă“, a spus Florin Cocargeanu.

Șoseaua de Coastă ar polua mediul

Florin Cocargeanu a vorbit și despre proiectul PSD, susținut de primarul Vergil Chițac, privind Șoseaua de Coastă. Consilierul spune că formațiunea pe care o reprezintă nu este de acord, din mai multe motive. „Ar crește poluarea, asta în condițiile în care factorii de mediu arată cum arată, iar toată lumea și Uniunea Europeană se concentrează pe măsuri de reducere a poluării. Noi ce facem? Luăm și mutăm poluarea pe malul Mării Negre unde ar trebui să fie un aer curat și lumea să se plimbe liniștită nu să respire gaze”, spune Cocargeanu, reiterând ideea că mai potrivită ar fi o promenadă.

Mai multe despre proiectele USR, urmăriți în materialul Video de mai jos:

USR, alianță cu Forța Dreptei și PMP

Schimbând registrul, am vorbit cu Florin Cocargeanu și despre alegerile și alianța pe care USR a făcut-o cu Forța Dreptei și PMP. Cine va candida la Primăria Constanța: Stelian Ion sau Bogdan Bola? „Am votat la ultimul comitet politic, la care am participat duminică, formarea unei alianță cu PMP și Forța Dreptei pentru europarlamentare. Această alianță este gândită, teoretic, pentru toate rundele de alegeri, dar rămâne de văzut ce întâmplă. Din punctul nostru de vedere este foarte clară alegerea, domnul Stelian Ion va fi candidatul nostru la Primăria Constanța, urmează să aibă loc negocieri. O să vedem cum se vor întâmpla lucrurile, dar noi avem candidatul care în 2020 a fost aproape de câștigarea alegerilor”.

Legat de afirmațiile primarului Vergil Chițac, potrivit cărora a început, deja, campania la Constanța, iar unii politicieni sunt agresivi, Cocargeanu a declarat: „Domnul primar este obișnuit ca în armată, ca toată lumea să-i răspundă la comenzi. Noi nu credem că suntem agresivi. Faptul că poți să contrazici și să spui că lucrurile nu sunt așa cum crede dumnealui sau că pur și simplu dezinformează pe anumite chestiuni, nu înseamnă că suntem agresivi. Facem ceea ce trebuie și scoatem la iveală prin arătarea acelor lucruri pe care le consideră dumnealui ca o doză de agresivitate”

Cocargeanu e sigur că USR câștigă primăria

Care ar fi atuu-ul lui Stelian Ion, în 2024, față de 2020? Oare, șantierele din oraș care nu se mai termină sau constănțenii vor uita deranjul, după ce acestea vor ajunge la final? „Știu că domnul primar pe asta mizează, că va termina niște lucrări și cu siguranță oamenii vor uita. Nu știu în ce măsură vor uita oamenii, este posibil ca unii să aprecieze aceste schimbări, nu mizăm neapărat pe asta. Mizăm și pe faptul că în momentul de față am fost în Consiliul Local, am fost în primărie, am fost și la conducerea primăriei, avem o experiență și... ce are în plus candidatul USR? Are în primul rând o echipă mult mai experimentată decât în 2020, plus experiența la nivel Ministerial”.

De cine se teme USR? De Chițac și Făgădău?!

Care ar fi cel mai puternic candidat pentru Stelian Ion? „În momentul de față, primarul în funcție. Nu știu care o să fie candidatul de la PSD. Cred că PSD-ul ar putea veni cu candidați mult mai puternici decât Răsăuțeanu. Un candidat mai puternic decât domnul Răsăuțeanu ar putea fi Decebal Făgădău

Enciu și Negoi, posibili candidați la CJ

Dacă ne-am lămurit cu candidatul la primărie, să aflăm cine vrea la Consiliul Județean. „Pentru Consiliul Județean suntem în discuții, nu s-a stabilit încă. Sunt mai mulți potențial candidați, domnul Enciu este vicepreședintele CJ, ar putea fi candidat, domnul Remus Negoi, care a candidat în 2020 la Consiliul Județean, dar și din partea celorlalte partide, deocamdată nu am stabilit”.

Cocargeanu vrea tot în Consiliul Local

Florin Cocargeanu nu aspiră prea sus, precizând că va candida tot pentru un loc în Consiliul Local. „Îmi doresc să mai candidez încă o dată la Consiliul Local, nu mă interesează altfel de alegeri, nu mă interesează alegeri la nivel național pentru că nu-mi place, efectiv nu mi-ar plăcea să fiu în Parlament, lăsând la o parte avantajele care ar putea fi din punct de vedere financiar sau mai știu eu ce”.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212