REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Florin Roman: Amânarea de către CCR a deciziei privind pensiile speciale ridică mari semne de întrebare

Florin Roman: Amânarea de către CCR a deciziei privind pensiile speciale ridică mari semne de întrebare

Replica API 5 noiembrie 2020 | 00:00 1401

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că amânarea de către CCR a unei decizii privind proiectul care prevede impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale ridică mari semne de întrebare, afirmând că judecătorii Curţii trag de timp într-o speţă care îi priveşte direct.

Florin Roman

"Curtea Constituţională a amânat, pentru a treia oară, luarea unei decizii privind proiectul PNL care prevede impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale. Judecătorii CCR au stabilit drept termen de judecată data de 8 decembrie. Amânarea ridică mari semne de întrebare, din moment ce proiectul PNL a fost votat de Parlament în data de 17 iunie. Proiectul a fost contestat la CCR de Avocatul Poporului, Renate Weber, şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prima dezbatere pe această speţă a avut loc pe 14 iulie, iar cea de a doua pe 30 septembrie. 6 din cei 9 judecători ai CCR, în frunte cu preşedintele Valer Dorneanu, au pensii speciale, iar Avocatul Poporului va avea la încheierea mandatului. Cu alte cuvinte, judecătorii CCR trag de timp într-o speţă care îi priveşte direct", a scris Roman, miercuri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El argumentează că legea nu are probleme de constituţionalitate, explicând că proiectul a ţinut cont de motivarea CCR referitoare la legea privind eliminarea pensiilor speciale.

Roman precizează că pensiile speciale au fost introduse prin mai multe proiecte de legi aprobate de Guvernul PSD condus de Victor Ponta în 2015 şi că acestea nu sunt calculate pe bază de contributivitate, la fel ca restul pensiilor, ci reprezintă un procent din salariul pe activitatea din ultima perioadă. Astfel, el indică faptul că la un salariu egal şi o contribuţie egală, cei care beneficiază de pensii speciale au pensii mai mari comparativ cu cei care primesc pensii obişnuite. De asemenea, liberalul afirmă că pentru plata pensiilor speciale sunt necesare sume suplimentare de la bugetul de stat, pe lângă sumele din bugetul asigurărilor sociale.

"La contribuţii egale trebuie să existe pensii egale, este principiul susţinut de PNL. Încă din 2017, PNL a propus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Adoptarea acestui proiect a fost tergiversată de către PSD şi a fost posibilă doar în ianuarie 2020, când PNL a preluat guvernarea. După ce Parlamentul a votat legea PNL privind eliminarea pensiilor speciale, Avocatului Poporului, Renate Weber, a sesizat Curtea Constituţională. CCR a respins proiectul de eliminare a pensiilor speciale. PNL a redactat un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale, ţinând cont de motivarea CCR. Legea a fost votată de Parlament în luna iunie. Renate Weber s-a adresat, din nou, CCR şi la fel a procedat Înalta Curte", mai arată Florin Roman.

Curtea Constituţională a României a amânat miercuri, pentru 8 decembrie, pronunţarea unei decizii pe sesizările Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, au declarat oficiali ai CCR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Campanie electorala...
1
0
Stii tu idiotul de serviciu ce pensie are dorneanu. Esti un frustat si un idiot pupincurist facut din laba si dus in pizda la mata de o musca beata.
5
4
Sa ne e spuna domnul Roman ce venit are el si fiecare dintre colegii sai parlamentari. Si cand au de gand sa aplice cerinta poporului cu limitarea numarului parlamentarilor la 300. Si cati bani primesc partidele de la buget, din banii nostri. Deci ar fi mai multe semne de intrebare!...
7
0
Mare idiot esti, o sa mori si tu de foame daca se platesc pensii speciale si salarii uriase la bugetari,la privat se reduc salarii iar la stat cresc pentru ca sunt cretini ca tine invatati la pomana.
8
7
CCR-istilor. Noi suntem prostii care muncesc sa va achite voua pensiile speciale ? Ce ati facut pentru noi si pentru Romania ca sa va ducem in spate ? Romania tot pe ultimul loc este in Europa. Rusine sa va fie tuturor celor care luati pensii speciale.
7
9
da dle Unu- daca dta ai fi cerebral, cu coloana vertebrala si capabil sa citesti si sa interpretezi , ar trebui sa stii faptul ca criminalul dorneanu de la ccr unte din cei 9 judecatori, 6 sunt detinatori ale acestor pensii ce ajung si la 60000 lei- dorneanu cumuleaza un total net lunar de 16500 euro- pe acest criminal il aperi tu- pentru toti ca el mor oamenii si copii
7
8
pentru cei ce le fac, asa ca mucles!
3
3
TU DOBITOCULE
12
0
Mare problema au politicienii nostri. Mor zilnic care 100 de romani si pe ei ii inteteseaza CCR
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212