REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

FOCAR DE INFECŢIE în cartierul Columbia din Cernavodă! De câtă nesimţire dau dovadă unii!?!

FOCAR DE INFECŢIE în cartierul Columbia din Cernavodă! De câtă nesimţire dau dovadă unii!?!

Replica API 15 septembrie 2017 | 00:28 1342

Gunoi aruncat de la etaj!

Gunoi aruncat de la etaj!

În urmă cu câteva zile, cotidianul „Replica” vă prezenta cum înţeleg unii dintre locuitorii Constanţei să îşi bată joc de mediul înconjurător şi de sănătatea celorlalţi: strada Olteniei colţ cu Griviţei a fost transformată în groapă de gunoi! Nu este, din păcate un caz singular, în tot judeţul existând cetăţeni certaţi cu bunul simţ, oameni care aruncă gunoaiele la întâmplare.

O situaţie de-a dreptul scandaloasă se perpetuează, de ani de zile, şi în cartierul Columbia din oraşul Cernavodă. Există persoane care, din comoditate şi lipsa celor 7 ani de acasă preferă să arunce gunoiul menajer direct de la balcoanele unor blocuri, între imobile formându-se adevăraţi munţi de deşeuri. Spunem că este o situaţie cu repetiţie întrucât, şi acum 3 ani, Primăria Cernavodă nu a avut ce să mai facă şi a intervenit să igienizeze zona. Munţii de gunoaie au fost strânşi, deşi – subliniem acest lucru – nu era treaba administraţiei locale. Cetăţenii ar trebui să coboare frumos câteva etaje şi să depoziteze gunoiul în locuri special amenajate, pentru ca firma de salubritate să vină să îl ridice. Iată că de dată recentă situaţia s-a repetat: între blocuri „tronează” resturi menajere şi multe, multe haine care nu au mai fost de folos unora. Nu toată lumea procedează de aşa manieră, iar un cetăţean care nu mai suportă situaţia a semnalat problema administraţiei locale. Chestionat pe seama acestui subiect, viceprimarul oraşului Cernavodă, Şerif Cârjali, a confirmat că a fost înregistrată o sesizare: „Între blocuri, în cartierul Columbia, există gunoi menajer care se aruncă de la etaje. S-a adunat o cantitate destul de mare de resturi, este focar de infecţie, acolo apar şobolani... Încercăm să rezolvăm problema, dar este dificil de adunat gunoiul de acolo. Încercăm să îl luăm cumva intrând pe la subsol. Dar nu este prima dată şi facem apel către cetăţeni să nu mai procedeze aşa. Să ducă gunoiul la tomberoane. Deja cred că se vor sesiza şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi nu exclud să existe şi sancţiuni”, a declarat viceprimarul.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e Columbia din pacate . La colt de strada vezi BMW - uri si Audi conduse de proxenetii si traficantii de droguri , iar dupa colt vezi gunoaiele aruncate pe geam de toti tiganii nemernici s8 needucati . Burtosii dela politie nu au nici o treaba acolo bineinteles . Ei eventual stau pe centru sa mai amendeze pe cate unul care nu a respectat nu stiu ce indicator de circulatie . Sigur ca si nemernicii aia de tigani trebuie amendati dar cine sa o faca , Politia inchide ochii, nici macar nu intra in acest cartier .
2
1
eu am stat in columbia si ai mei parinti locuiesc in continuare da va spun locuiesc undeva la parter tot gunoiul de la etaj este in fata geamului daca spui esti rau sau iti sare in cap
0
0
nu primarul da sanctiuni,pentru nerespectarea regulilor de conduita civica...politia locala,este abilitata sa aplice sanctiuni..dar..care politie locala???stimati cernavodeni???stiti domniile voastre,care este salariul pe cre il ridica un BIET POLITIST LOCAL???40-50 MILIOANE...si nu face..NIMIC...NIMIC...toti stau si latra in fata sediului,acompaniati de mai marele lor..AMIRALUL STEFLEA NICOLAE...rusine politiei locale..
5
0
Parca esti in alta lume cand intri in Columbia
5
2
70% dintre locuitorii orasului Cernavoda sunt tigani care au locuit in carute cu coviltir , in bordeie si corturi . Nu au elemente de civilizatie si cultura europene , nici balcanica , nici romaneasca . Sunt niste vegetale toxice , care , odata la patru ani , mananca mici si carnati , beau bere si posirca numita vin , si care , voteaza cu ravna partinica si inconstienta , mafioti PSD si PNL la greu !
6
3
Tigani! Toti tiganii trebuie impuscati!
10
1
Oameni buni! Nu o sa se faca nimic atat timp cat primarul de acolo este un incapabil...mai nou l-a ales pe Dl Marian Iordache Consilier personal.Fostul primar al Medgidiei;cel carr a falimentat orasul, l-a distrus, nu a terminat nici un proiect, a furat din banii publici! Acum a venit la Cernavoda sa ii arate primarului cum se face treaba! nu o sa se faca nimic in Cernavoda...O sa vedeti
8
4
Daca in ansamlul lor cetatenii unui oras sunt marlani fara educatie pentru ca efectiv nu au dorit sa se educe,poti avea primar pe oricine din lumea asta,ca tot e degeaba. Nu primarul face educatia oamenilor,el poate doar sa stabileasca niste sanctiuni unde trebuie,pentru o oarecare infranare a manifestarilor jigodiilor.
15
2
In primul rand se scrie CARCIUMAR NU CARCIMAR... Si in centru in spatele blocurilor la Gmb pe santul de colectare ape pluviale este o infectie. si pe faleza si pe terenul de langa Norocom, hai sa recunoastem,toata Cernavoda este o infectie!
16
1
Orasul Cernavoda apare ca dupa un bombardament.Strazile sunt pline de cratere,gropi si alte gauri.Oare ce asteptati?.Cand va apucati sa reparati strazile ?.Nu exista o strada in oras sa nu fie gaurita si apoi peticita.In cartierul rau famat Columbia te intampina cu un sant care este de vre o 90 de zile sapat si neastupat.Ce aveti de gand.Noi soferii orasului ne am gandit sa blocam o strada poate va veti apuca sa remediati toate strazile.Este o rusine un oras cu Centrala Nucleara aratand ca dupa razboi.Rusine dle Negoita.Esti departe d.t.p.d.v fata de dl Hansa Gheorghe.Nu ai fata de gospodar...
10
4
sa se monteze grilaje la bai
6
0
Si in Medgidia este la fel la tigania de langa Penny Market.
3
0
Da viceprimarul este un CIRCIMAR analfabet care NU stie sa faca NIMIC, DAR isi ANGAJAZA RUDELE LUI la Gospodaria Comunala ,un cacat de om
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369