REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Fost ministru de Externe al Rusiei: Putin a calculat greșit totul

Fost ministru de Externe al Rusiei: Putin a calculat greșit totul

Replica API 2 aprilie 2022 | 20:09 791

Andrei Kozirev, fostul ministru de externe al Rusiei, a declarat pentru BBC că Putin „a calculat greșit totul”, de la reacția Occidentului, întărirea NATO și până la folosirea gazului ca armă strategică.

Andrei Kozirev

El a criticat rezultatele lui Putin, spunând că Rusia este „în declin”, deoarece este prea dependentă de exporturile de materii prime.

Kozirev a fost ministru de Externe în guvernul lui Boris Elțin în anii 1990.

Occidentul a reacționat rapid la ultimatumul dat de președintele rus Vladimir Putin statelor „neprietenoase” care cumpără gaz din Rusia, ca începând de vineri să plătească în ruble, pentru că altfel le va fi tăiat gazul. Opinia generală este că gazul primit din Rusia va fi plătit tot în euro, pentru că așa prevăd contractele.

Toate „țările neprietenoase” - între care și România - care cumpără gaz din Rusia trebuie să plătească în ruble, începând de vineri, în caz contrar contractele urmând să fie oprite, conform unui decret semnat joi de către președintele rus Vladimir Putin.

Șeful Forţelor armate britanice, amiralul Tony Radakin, consideră că poziţia lui Vladimir Putin a "slăbit" după invazia în Ucraina și că, în multe privinţe, "Putin a pierdut deja", scrie EFE, ctată de hotnews.ro.

Cu toate acestea, popularitatea lui Vladimir Putin a crescut cu 12% în Rusia în ultima lună, potrivit unui sondaj al institutului independent Levada.

Aproximativ 83% dintre ruși aprobă deciziile lui Vladimir Putin, în creștere cu 12 procente față de februarie, potrivit unui sondaj publicat joi de institutul independent rus Levada, acesta fiind primul sondaj de la începutul ofensivei din Ucraina, transmite AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dezinformarea este aducatoare de bani si de moarte
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212