rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorul are 6 ani, iar tatăl este angajat al Curţii de Conturi!

Fosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’

De două săptămâni, o mamă disperată bate la ușile Poliției Constanța pentru a-și găsi băiețelul de șase ani. Este vorba despre Cezara Popescu, șefă centru de zi în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

Îți strigă cu revoltă durerea: pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, după antrenamentul de tenis, fostul soț a luat copilul de lângă mamă, cu forța, l-a băgat în mașină și a demarat în trombă. De atunci nu mai știe nimic de el. Cu numai câteva zile înainte ca tatăl să ia copilul în acest mod, instanța a emis un ordin de protecție (al doilea, primul fiind emis în 2017) prin care îi interzice să se apropie de cei doi, dar și de celelalte două fiice ale femeii, la mai puțin de 300 de metri, timp de șase luni.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!” – acuză femeia, după ce polițiștii au început să o acuze că ... „îi agasează” prin insistențele ei, prin faptul că zi de zi trece pragul instituției pentru a fi la curent cu ce se face, concret, pentru a-i fi găsit fiul.

Cezara Popescu, cunoscută constănțenilor după ce a fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente fiind angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța (perioadă în care a coordonat activitatea în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sf. Luca” din Negru Vodă, apoi a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” din Constanța) trece printr-un coșmar! De două săptămâni, nu mai știe nimic despre cel mai mic copil al ei, Dănuț, un băiețel de șase ani.

Cezara și Nicolae Popescu au fost căsătoriți în perioada 2012 – 2017, având un fiu, pe Dan Dumitru, în vârstă de 6 ani. Totodată, cele două fete ale femeii au preluat, pe cale administrativă, numele bărbatului. În timpul căsniciei, însă, relațiile dintre cei doi părinți s-au degradat.

Au apărut vorbele grele, injuriile și actele de violență. Prin urmare, în 2017 au divorțat, iar instanța de judecată a stabilit custodia comună a copilului de șase ani, cu domiciliul stabil la mamă. Violențele nu au încetat, însă, reclamă femeia. De aceea, în 2017, aceasta a solicitat instanței de judecată un prim ordin de protecție, acuzând că bărbatul a avut o atitudine violentă față de ea, dar și față de fiica ei în vârstă de 14 ani la acea dată.

Potrivit rolii.ro, în urmă cu doi ani, în mai multe rânduri, Cezara Popescu a depus plângere împotriva fostului soț. De exemplu, pe 24.04.2017, femeia a depus plângere după ce fostul soț a lovit-o, întrucât nu accepta divorțul. Deși ulterior femeia și-a retras plângerea, actele de violență au continuat, a relatat aceasta instanței. Iar în noaptea de 17.07.2017, bărbatul ar fi fost violent cu fiica minoră a fostei soții.

Potrivit aceleiași surse, în momentul în care a ajuns la domiciliu, minora a constatat că poarta de acces era încuiată, moment în care a încercat să escaladeze gardul. În această împrejurare, copila a fost trasă de tricou de fostul soț al mamei, dată jos de pe gard, la scenă asistând și mai mulți vecini.

Ulterior, a constatat instanța de judecată, între cei doi foști soți a urmat o discuție cu amenințări cu violență și injurii. La data respectivă, instanța a dispus ca bărbatul să părăsească domiciliul pe care încă îl împărțea cu fosta soție și copiii și să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de aceștia și de locuință.

Problemele nu s-au terminat însă aici, iar în urmă cu două săptămâni au culminat cu luarea cu forța a copilului, de lângă mama lui.

Două ordine de protecție, în doi ani, care au culminat cu luarea copilului

Femeia spune că pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, copilul a fost luat cu forța de lângă ea de fostul soț, Nicolae Popescu, iar de atunci amândoi sunt de negăsit. „Eram după antrenamentul la tenis, ne îndreptam spre casă. Eram și cu fata mea cea mare, când a venit fostul soț și a luat copilul.

Am încercat să îl opresc, l-am prins de mână, el mă lovea cu picioarele. L-a băgat cu forța în mașină, pe scaunul din față și a demarat în trombă. De atunci, are telefonul închis, și-a închis și contul de Facebook și nu mai știu nimic despre fiul meu”, povestește mama îndurerată.

În dimineața zilei de 12 aprilie a.c. s-a adresat Secției 1 Poliție. Mai ales că nu era prima dată când bărbatul lua copilul fără încuviințarea ei și mai ales că pe 9 aprilie a.c. – adică cu două zile înainte de incident! – instanța de judecată a emis un ordin de protecție prin care îi interzicea bărbatului să se apropie la mai puțin de 300 de metri de Cezara Popescu, de fiul lor comun, Dan Dumitru, cât și de cele două fiice ale femeii.

Ordinul de protecție a fost solicitat de femeie, iar Judecătoria Constanța l-a admis – prin Hotărârea nr. 4192/9.04.2019, din dosarul nr. 10342/212/2019 – după o serie de evenimente în care bărbatul ar fi avut un comportament violent; astfel, Cezara Popescu a relatat instanței de judecată că pe 1 aprilie a.c. fostul soț s-a prezentat la locuința acesteia, unde a forțat încuietorilor ușii de acces, în încercarea de a intra în casă.

Ulterior, în seara zilei de 3 aprilie a.c., a venit din nou la domiciliul acesteia, unde femeia locuiește împreună cu copiii, reușind să intre în locuință, unde ar fi avut un comportament violent. La data respectivă, femeia a cerut sprijinul polițiștilor de la Secția 1 Poliție, pentru că bărbatul refuza să plece.

A doua zi, pe 4 aprilie a.c., Nicolae Popescu a mers la grădinița unde este înscris fiul celor doi, la Cambridge School Constanța și l-a luat pe copil, fără să o înștiințeze pe mamă anterior, refuzând să îl aducă acasă până pe 7 aprilie a.c.. Și în respectiva împrejurare, Cezara Popescu s-a adresat Poliției. Pe 8 aprilie a.c. a fost solicitat ordinul de protecție, iar a doua zi, instanța de judecată l-a încuviințat.

Mama disperată, acuzată de polițiști că este „agasantă”

De la dispariția fiului ei, Cezara Popescu a trecut zilnic pragul unităților de poliție din Constanța. A Secției 1 Poliție și a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. A depus adrese peste adrese și a solicitat în permanență să fie ținută la curent cu demersurile care se fac pentru găsirea fiului ei.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!”, acuză femeia. Spune că a avut parte de indolență, nepăsare și vorbe grele. Cum ar putea spune altceva, în condițiile în care i s-a reproșat, la un moment dat, inclusiv faptul că „este agasantă”, că „deranjează” prin faptul că insistă cu adrese. De altfel, spune că deși în perioada 12 – 15 aprilie a.c. a depus zi de zi adrese prin care solicită urgentarea demersurilor pentru găsirea fiului ei și a fostului soț, toate au fost înregistrate într-o singură adresă, pe 15 aprilie a.c.. A transmis sesizare inclusiv către Ministerul Afacerilor Interne.

„Se susține că fostul soț nu a fost înștiințat de ordinul de protecție care a fost emis pe numele lui. Dar eu i-am spus în momentul în care a luat copilul! În plus, dincolo de ordinul de protecție, există o hotărâre judecătorească prin care se stabilește custodia comună a copilului, cu domiciliul stabil la mamă.

Ceea ce înseamnă că seara, trebuie să doarmă la mamă. Nu se poate pune problema că nu i-am dat copilul când a vrut să îl vadă. A vrut să meargă cu el la munte, l-a avut două săptămâni”, mărturisește Cezara Popescu. Femeia spune că deși a avut de pătimit din cauza violenței fostului soț, nu i-a interzis accesul la copil.

În toată această perioadă, atât femeia, cât și polițiștii îl caută pe fostul soț. „Au fost contactate rudele fostului soț, colegii de muncă, prietenii, dar toată lumea spune că nu știe nimic despre el. Are telefonul închis, și-a închis contul de Facebook. Copilul nu a mai fost la grădiniță de când l-a luat. De două săptămâni nu știu nimic despre copilul meu. Dacă plânge, dacă este bine. Dacă întreabă „unde este mami?”, el ce îi răspunde? Ce pot face în situația aceasta? Polițiștii îmi spun că îl caută, că fac tot ce pot. Că l-au dat în consemn la frontieră. Dar nu e suficient. Copilul meu nu este acasă!”, își strigă femeia disperarea.

De aceea, femeia face un apel către cei care îl cunosc pe fostul soț, către cei care îi văd pe fostul soț sau pe copil, să apeleze la numărul unic de urgență 112 și să sesizeze organele de anchetă.

IPJ Constanța: bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat în toată țara!

Referitor la cele sesizate, reprezentanții IPJ Constanța au precizat pentru „Replica de Constanța faptul că se desfășoară cercetări, în vederea depistării copilului și al tatălui acestuia. „În data de 12 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 au fost sesizati de catre o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, si ar fi plecat cu acesta.

Tot cu ocazia audierilor, femeia le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie a fost emis un ordin de protectie de catre Judecătoria Constanța, pe o perioada de 6 luni, pe numele bărbatului in cauza, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia.

Începând cu data de 12 aprilie, polițiștii constănțeni au desfășurat zilnic activități de cautare a bărbatului. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară.

Polițiștii constănțeni au luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat faptul că bărbatul nu a luat la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma divorțului dintre cele două persoane, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți. Polițiștii Secției 1 au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție”, a precizat Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Anchetat, în trecut, pentru clonarea de carduri

Se impune menționat și faptul că Cezara Popescu are și un alt motiv de îngrijorare, acuzând faptul că fostul soț reprezintă un pericol ridicat, invocând faptul că acesta a mai fost în conflict cu legea penală. Concret, în anul 2009, acesta a fost arestat preventiv în Grecia, timp de opt luni, fiind acuzat de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și clonare de carduri.

Menționăm că și la data respectivă, și în prezent, bărbatul este angajat al Curții de Conturi, de unde în această perioadă și-a luat concediu.

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 24 aprilie 20196920
mai mult...Replica
22 noi 02:44ReplicaTelegondola A IEŞIT din insolvenţă! PNL şi PSD se pregătesc să conducă împreună societatea

După şapte ani de eforturi, SC Telegondola Mamaia SA a reuşit să iasă din insolvenţă! Societatea băgată cu un...976

22 noi 00:00ReplicaPatronii complexului Mera construiesc la Neptun unul din cele mai mari parcuri acvatice din Europa1093
22 noi 00:00ReplicaUn constănțean se judecă cu Google după ce i-a închis canalul de Youtube623
22 noi 00:00ReplicaDECLARAȚIILE tinerilor PRINȘI cu DROGURI pe LITORAL: Le-au găsit pe plajă sau le-au cumpărat de la necunoscuți!

Oamenii legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor DIICOT, nu duc lipsă de anchete în ceea ce privește...649

22 noi 00:00ReplicaIată ce firmă organizează Târgul de Crăciun la Constanța811
22 noi 00:00Replica'COCKTAIL' de BĂUTURI ALCOOLICE, la VOLAN! E ŞOFERUL ANULUI: 'Păi, palincă, bere și coniac'589
22 noi 00:00ReplicaElevul care şi-a înjunghiat colegul nu a avut remuşcări la interogatoriu

Prezent la Școala numărul 6 "Nicolae Titulescu", noul inspector ISJ, Sorin Mihai a transmis joi, 21 noiembrie a.c....580

21 noi 20:07ReplicaMaşină STRIVITĂ de un copac doborât de vânt! În interiorul maşinii se afla un copil de 2 ani!1808
22 noi 00:07ReplicaBĂTAIE într-un autobuz de pe linia 2-43! Şoferul a oprit şi a sunat la 112!3447
22 noi 00:09ReplicaInițiativa consilierilor locali PMP. Marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni: interzisă folosirea telefoanelor!

După propunerea înregistrată la începutul anului la Primăria Municipiului Constanța (nr. 3866/09.01.2019), privind...655

22 noi 20:29ReplicaAu fost plantaţi copaci în Parcul 'Regina Maria' din zona Casei de Cultură. Întreaga zonă urmează să se transforme - VIDEO!710
22 noi 00:10ReplicaUn imobil al RAEDPP, preluat de Primăria Constanța pentru Serviciul juridic659
Vremea
7.5°7.1° - 7.5° vineri, 22 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 7.96 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/494535424346
5/4041119253812
joker341726271
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 noi 00:00SportAnamaria Prodan îl atacă dur pe Gică Hagi: „Lumea l-a luat drept nebun, și pe bună dreptate! A jignit multă lume. Viitorul n-ar fi existat fără Becali!”

Anamaria Prodan (46 de ani) a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, care va apărea vineri...604

22 noi 00:00SportMarius Șumudică a vorbit în Turcia despre preluarea naționalei României: „Le-am făcut o promisiune”. Ce a vorbit cu Hagi

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a declarat pentru cotidianul Fotomaç că „sunt trei nume...287

22 noi 00:00SportRecord istoric la Cupa Davis: meci încheiat la 04:04 dimineața!

Confruntarea de dublu din întâlnirea SUA-Italia a stabilit o bornă în istoria tenisului mondial. Noul format al...259

22 noi 00:00SportDan Petrescu, prima reacție după demisia lui Cosmin Contra: „În viață primești ceea ce meriți”

Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit astăzi despre naționala României, în contextul...287

Local
22 noi 21:57LocalPrimăria Cernavodă oferă cadouri de Crăciun preșcolarilor și elevilor din localitate!

Și anul acesta, copiii din Cernavodă îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va sosi încărcat cu sacul plin de...203

22 noi 00:00LocalCe trebuie să faci dacă ți-ai pierdut actul de identitate sau ai găsit unul întâmplător

Fie că ești cel care și-a pierdut actul de identitate, fie că l-ai găsit întâmplător pe stradă, faptul trebuie...265

22 noi 03:09Local51 de accidente rutiere GRAVE pe raza județului Tulcea!

Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, în perioada 19 – 20.11.2019, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea...242

22 noi 02:47LocalBărbatul DISPĂRUT din Tulcea, găsit la Constanța!

În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul de 68 de ani, din Tulcea, a cărui dispariție a fost...463

22 noi 03:09LocalCONTROALE în porturile din Constanța!

Poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 33 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 104.900...349

22 noi 03:08LocalȘoferi MORȚI de BEȚI la volan, pe bulevardul Tomis și în Agigea!

Polițiștii din cadrul Secției 2, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, au depistat un bărbat, de 54 de...528

22 noi 03:05LocalMăsuri pentru creșterea siguranței pietonilor în Constanța

Tot mai mulți utilizatori de telefoane inteligente și gadget-uri uită că o secundă de neatenție le poate pune...547

22 noi 03:05LocalUn CHIRIAȘ din Constanța și-a TÂLHĂRIT proprietarul: l-a AGRESAT și i-a furat portofelul

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul...722

22 noi 03:02LocalDoi bărbați din Cuza Vodă condamnați la ani grei pentru evaziune fiscală!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 19 noiembrie, au depistat un bărbat, de 26 de ani,...536

22 noi 03:01LocalCea de a treia ediție a Charity Basketball Game va avea loc în decembrie la Sala Sporturilor din Constanța

Charity Basketball Game a crescut în amploare de la an la an, reușind să atragă susținerea unui număr din ce în...277

Politică
22 noi 03:23PoliticăHuţucă: Iohannis a arătat că are anvergura unui Președinte, așa cum merită România!

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a comentat ultimele ieşiri în public ale candidaţilor la...344

22 noi 03:18PoliticăSiegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Partidului Popular European

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost ales astăzi vicepreședinte al Partidului Popular European...358

22 noi 03:17PoliticăAtenție, constănțeni! Verificați-vă valabilitatea buletinelor până duminică!

Pentru buna desfăşurare a exercitării dreptului de vot a cetăţenilor municipiului Constanţa la alegerile...228

22 noi 03:12PoliticăCui îi va crește pensia de la 1 ianuarie 2020

La 1 ianuarie 2020, pensiile acestor români se majorează! Anunț a fost făcut unul dintre cei mai importanți...646

22 noi 03:11PoliticăProiect de hotărâre privind concesionarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră din ansamblurile rezidenţiale Tomis Plus şi Boreal

Prin adresa nr.115161/24.10.2019 înregistrată la Primăria municipiului Constanţa, S.C. RAJA S.A. Constanţa a...410

22 noi 03:11PoliticăViorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, denunţaţi la DNA: Bani obţinuţi ilegal din fondul de rezervă al guvernului

Pe 15 noiembrie, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov,...459

22 noi 03:10PoliticăProiectul de reabilitare a bulevardului Mamaia prinde contur

Angajații SC Confort Urban SRL continuă procesul de modernizare a zonei destinate circulației pietonilor, pe...410

22 noi 03:10PoliticăAnisie vrea modificări la Bacalaureat în cazul liceelor tehnice sau vocaţionale: De la anul, îmi doresc să discutăm

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat joi că îşi doreşte ca de anul viitor să existe o discuţie despre...290

22 noi 03:04PoliticăAderarea municipiului Constanța la rețeaua marilor orașe europene. Primăria cotizează cu peste 16.000 euro anual

Prin HCL NR. 296/2017 a fost aprobată aderarea Primăriei Constanța la Eurocities-rețeaua marilor orașe europene și...342

22 noi 03:38PoliticăZuckerman a primit votul Senatului SUA: Vine ambasador în România

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti, a primit votul aprobarea Senatului american. Senatul...427

Monden
22 noi 00:00MondenAlex Velea şi Mario Fresh la Asia Express: „Ni s-a lipit burta de spate!“

Noile echipe înscrise în cursa Asia Express au aflat că le aşteaptă o competiţie dură. Încă de la începutul...163

22 noi 00:00MondenAlina Pușcaș și-a planificat nunta pe plajă, în Grecia. Va purta două rochii de mireasă

Deși s-a crezut că Alina Pușcaș și partenerul ei, medicul stomatolog Mihai Stoenescu, s-au căsătorit religios în...180

22 noi 00:00MondenIlie Năstase și-a împăcat soția cu vacanțe în Turcia și Spania. Ioana i-a iertat toate greșelile

Dulce este împăcarea! Așa spune acum Ilie Năstase, după ce soția sa, Ioana, i-a iertat greșelile care au făcut-o...179

22 noi 00:00MondenOana Radu, în impas financiar după moartea iubitului: „Nu am putut să mai cânt“

În urmă cu aproape 3 luni, Oana Radu dădea vestea cutremurătoare a morţii iubitului ei. Tânărul a fost incendiat...216

22 noi 00:00MondenRobert De Niro și Gary Oldman într-un film scris și regizat de Bobby Păunescu

Bobby Păunescu a dat lovitura! Surse din conducerea Studioului de film din Buftea au confirmat pentru Evenimentul Zilei...172

22 noi 00:00MondenJennifer Lopez, dans incendiar la bară. Ce mișcări interzise minorilor deține diva internațională

Jennifer Lopez se întrece pe sine atunci când vine vorba de show! Fie că este vorba despre aparițiile sale pe...191

22 noi 00:00MondenAnatomia lui Grey: Cum a schimbat destine succesul unui serial

Neurochirurgul botezat McDreamy a suscitat fantezia fanelor timp de 11 sezoane. În 2015 însă, actorul care îi dădea...172

22 noi 00:00MondenElton John a avut nevoie de teleprompter pentru interpretarea "Candle In the Wind" la funeraliile prinţesei Diana

Cântăreţul britanic Elton John a declarat că a fost atât de îngrijorat că va greşi cuvintele când va interpreta...140

22 noi 00:00MondenEddie Murphy va fi recompensat pentru întreaga carieră la gala Critics' Choice Awards

Asociaţia Criticilor Americani de Film (Critics Choice Association) va acorda un premiu pentru întreaga carieră...133

22 noi 00:00MondenBen Affleck, un alcoolic internat la dezintoxicare în film, dar şi în viaţa reală

Ben Affleck este protagonistul filmului 'The way back', un personaj care are multe lucruri în comun cu anii turbulenţi...179

Mapamond
22 noi 00:00MapamondTusk: Decizia privind eventuala excludere din PPE a partidului condus de Viktor Orban, la sfârşitul lunii ianuarie

Noul preşedinte al Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, a anunţat joi la Zagreb o decizie până la...127

22 noi 00:00MapamondSUA: O persoană a fost reţinută după ce a încercat să intre cu maşina în incinta Casei Albe

Un individ neidentificat a fost reţinut după ce a încercat să pătrundă în incinta Casei Albe cu maşina, venind...130

22 noi 00:00MapamondUcraina: Zelenski promite rezultate în anchetele cu privire la manifestanţii ucişi în timpul revoltei din Euromaidan

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis familiilor celor peste o sută de persoane decedate în cursul...131

22 noi 00:00MapamondVotul din Congresul american încurajează 'criminalii' să 'distrugă' Hong Kong-ul, acuză Beijingul

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, a avertizat joi că adoptarea de către Congresul american a unei legi în...131

22 noi 00:00MapamondGreta Thunberg a fost recompensată cu Premiul Internaţional pentru Pace al Copiilor pe 2019

Tânăra militantă ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost recompensată miercuri cu Premiul Internaţional pentru...126

22 noi 00:00MapamondVera Jourova şi Virginija Langbakk: Am avea nevoie de 100 de ani pentru a obţine egalitatea de gen în Europa

Pentru a obţine egalitatea între femei şi bărbaţi în Europa, în ritmul actual, am avea nevoie de peste 100 de...140

22 noi 00:00MapamondOpen Arms a salvat 73 de migranţi aflaţi pe o barcă în derivă pe Marea Mediterană, dintre care 26 minori

Organizaţia umanitară spaniolă Open Arms a salvat joi, în centrul Mediteranei, 73 de migranţi, dintre care doi...127

22 noi 00:00MapamondItalia: Cel puţin trei morţi în explozia unui depozit de artificii în Sicilia

Cel puţin trei oameni au murit miercuri în Sicilia şi alţi patru au fost răniţi în explozia unui depozit de...126

22 noi 00:00MapamondFranţa: Începe, la Paris, primul proces intentat unui poliţist pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene'

Primul proces intentat unui poliţist francez pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene' se deschide joi la Paris,...126

22 noi 00:00MapamondGoogle înăspreşte regulile pentru reclamele politice

Gigantul american Google a anunţat miercuri o înăsprire a regulilor în materie de reclame politice, dar nu va...126

Sănătate
21 noi 22:27SănătateMierea - aliment și remediu natural? Iată ce spun specialișii

Asociația Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate...423

18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...894

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...983

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1711

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...840

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1734

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5447

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...1126

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1118

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1378