rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorul are 6 ani, iar tatăl este angajat al Curţii de Conturi!

Fosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’

De două săptămâni, o mamă disperată bate la ușile Poliției Constanța pentru a-și găsi băiețelul de șase ani. Este vorba despre Cezara Popescu, șefă centru de zi în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

Îți strigă cu revoltă durerea: pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, după antrenamentul de tenis, fostul soț a luat copilul de lângă mamă, cu forța, l-a băgat în mașină și a demarat în trombă. De atunci nu mai știe nimic de el. Cu numai câteva zile înainte ca tatăl să ia copilul în acest mod, instanța a emis un ordin de protecție (al doilea, primul fiind emis în 2017) prin care îi interzice să se apropie de cei doi, dar și de celelalte două fiice ale femeii, la mai puțin de 300 de metri, timp de șase luni.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!” – acuză femeia, după ce polițiștii au început să o acuze că ... „îi agasează” prin insistențele ei, prin faptul că zi de zi trece pragul instituției pentru a fi la curent cu ce se face, concret, pentru a-i fi găsit fiul.

Cezara Popescu, cunoscută constănțenilor după ce a fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente fiind angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța (perioadă în care a coordonat activitatea în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sf. Luca” din Negru Vodă, apoi a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” din Constanța) trece printr-un coșmar! De două săptămâni, nu mai știe nimic despre cel mai mic copil al ei, Dănuț, un băiețel de șase ani.

Cezara și Nicolae Popescu au fost căsătoriți în perioada 2012 – 2017, având un fiu, pe Dan Dumitru, în vârstă de 6 ani. Totodată, cele două fete ale femeii au preluat, pe cale administrativă, numele bărbatului. În timpul căsniciei, însă, relațiile dintre cei doi părinți s-au degradat.

Au apărut vorbele grele, injuriile și actele de violență. Prin urmare, în 2017 au divorțat, iar instanța de judecată a stabilit custodia comună a copilului de șase ani, cu domiciliul stabil la mamă. Violențele nu au încetat, însă, reclamă femeia. De aceea, în 2017, aceasta a solicitat instanței de judecată un prim ordin de protecție, acuzând că bărbatul a avut o atitudine violentă față de ea, dar și față de fiica ei în vârstă de 14 ani la acea dată.

Potrivit rolii.ro, în urmă cu doi ani, în mai multe rânduri, Cezara Popescu a depus plângere împotriva fostului soț. De exemplu, pe 24.04.2017, femeia a depus plângere după ce fostul soț a lovit-o, întrucât nu accepta divorțul. Deși ulterior femeia și-a retras plângerea, actele de violență au continuat, a relatat aceasta instanței. Iar în noaptea de 17.07.2017, bărbatul ar fi fost violent cu fiica minoră a fostei soții.

Potrivit aceleiași surse, în momentul în care a ajuns la domiciliu, minora a constatat că poarta de acces era încuiată, moment în care a încercat să escaladeze gardul. În această împrejurare, copila a fost trasă de tricou de fostul soț al mamei, dată jos de pe gard, la scenă asistând și mai mulți vecini.

Ulterior, a constatat instanța de judecată, între cei doi foști soți a urmat o discuție cu amenințări cu violență și injurii. La data respectivă, instanța a dispus ca bărbatul să părăsească domiciliul pe care încă îl împărțea cu fosta soție și copiii și să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de aceștia și de locuință.

Problemele nu s-au terminat însă aici, iar în urmă cu două săptămâni au culminat cu luarea cu forța a copilului, de lângă mama lui.

Două ordine de protecție, în doi ani, care au culminat cu luarea copilului

Femeia spune că pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, copilul a fost luat cu forța de lângă ea de fostul soț, Nicolae Popescu, iar de atunci amândoi sunt de negăsit. „Eram după antrenamentul la tenis, ne îndreptam spre casă. Eram și cu fata mea cea mare, când a venit fostul soț și a luat copilul.

Am încercat să îl opresc, l-am prins de mână, el mă lovea cu picioarele. L-a băgat cu forța în mașină, pe scaunul din față și a demarat în trombă. De atunci, are telefonul închis, și-a închis și contul de Facebook și nu mai știu nimic despre fiul meu”, povestește mama îndurerată.

În dimineața zilei de 12 aprilie a.c. s-a adresat Secției 1 Poliție. Mai ales că nu era prima dată când bărbatul lua copilul fără încuviințarea ei și mai ales că pe 9 aprilie a.c. – adică cu două zile înainte de incident! – instanța de judecată a emis un ordin de protecție prin care îi interzicea bărbatului să se apropie la mai puțin de 300 de metri de Cezara Popescu, de fiul lor comun, Dan Dumitru, cât și de cele două fiice ale femeii.

Ordinul de protecție a fost solicitat de femeie, iar Judecătoria Constanța l-a admis – prin Hotărârea nr. 4192/9.04.2019, din dosarul nr. 10342/212/2019 – după o serie de evenimente în care bărbatul ar fi avut un comportament violent; astfel, Cezara Popescu a relatat instanței de judecată că pe 1 aprilie a.c. fostul soț s-a prezentat la locuința acesteia, unde a forțat încuietorilor ușii de acces, în încercarea de a intra în casă.

Ulterior, în seara zilei de 3 aprilie a.c., a venit din nou la domiciliul acesteia, unde femeia locuiește împreună cu copiii, reușind să intre în locuință, unde ar fi avut un comportament violent. La data respectivă, femeia a cerut sprijinul polițiștilor de la Secția 1 Poliție, pentru că bărbatul refuza să plece.

A doua zi, pe 4 aprilie a.c., Nicolae Popescu a mers la grădinița unde este înscris fiul celor doi, la Cambridge School Constanța și l-a luat pe copil, fără să o înștiințeze pe mamă anterior, refuzând să îl aducă acasă până pe 7 aprilie a.c.. Și în respectiva împrejurare, Cezara Popescu s-a adresat Poliției. Pe 8 aprilie a.c. a fost solicitat ordinul de protecție, iar a doua zi, instanța de judecată l-a încuviințat.

Mama disperată, acuzată de polițiști că este „agasantă”

De la dispariția fiului ei, Cezara Popescu a trecut zilnic pragul unităților de poliție din Constanța. A Secției 1 Poliție și a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. A depus adrese peste adrese și a solicitat în permanență să fie ținută la curent cu demersurile care se fac pentru găsirea fiului ei.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!”, acuză femeia. Spune că a avut parte de indolență, nepăsare și vorbe grele. Cum ar putea spune altceva, în condițiile în care i s-a reproșat, la un moment dat, inclusiv faptul că „este agasantă”, că „deranjează” prin faptul că insistă cu adrese. De altfel, spune că deși în perioada 12 – 15 aprilie a.c. a depus zi de zi adrese prin care solicită urgentarea demersurilor pentru găsirea fiului ei și a fostului soț, toate au fost înregistrate într-o singură adresă, pe 15 aprilie a.c.. A transmis sesizare inclusiv către Ministerul Afacerilor Interne.

„Se susține că fostul soț nu a fost înștiințat de ordinul de protecție care a fost emis pe numele lui. Dar eu i-am spus în momentul în care a luat copilul! În plus, dincolo de ordinul de protecție, există o hotărâre judecătorească prin care se stabilește custodia comună a copilului, cu domiciliul stabil la mamă.

Ceea ce înseamnă că seara, trebuie să doarmă la mamă. Nu se poate pune problema că nu i-am dat copilul când a vrut să îl vadă. A vrut să meargă cu el la munte, l-a avut două săptămâni”, mărturisește Cezara Popescu. Femeia spune că deși a avut de pătimit din cauza violenței fostului soț, nu i-a interzis accesul la copil.

În toată această perioadă, atât femeia, cât și polițiștii îl caută pe fostul soț. „Au fost contactate rudele fostului soț, colegii de muncă, prietenii, dar toată lumea spune că nu știe nimic despre el. Are telefonul închis, și-a închis contul de Facebook. Copilul nu a mai fost la grădiniță de când l-a luat. De două săptămâni nu știu nimic despre copilul meu. Dacă plânge, dacă este bine. Dacă întreabă „unde este mami?”, el ce îi răspunde? Ce pot face în situația aceasta? Polițiștii îmi spun că îl caută, că fac tot ce pot. Că l-au dat în consemn la frontieră. Dar nu e suficient. Copilul meu nu este acasă!”, își strigă femeia disperarea.

De aceea, femeia face un apel către cei care îl cunosc pe fostul soț, către cei care îi văd pe fostul soț sau pe copil, să apeleze la numărul unic de urgență 112 și să sesizeze organele de anchetă.

IPJ Constanța: bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat în toată țara!

Referitor la cele sesizate, reprezentanții IPJ Constanța au precizat pentru „Replica de Constanța faptul că se desfășoară cercetări, în vederea depistării copilului și al tatălui acestuia. „În data de 12 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 au fost sesizati de catre o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, si ar fi plecat cu acesta.

Tot cu ocazia audierilor, femeia le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie a fost emis un ordin de protectie de catre Judecătoria Constanța, pe o perioada de 6 luni, pe numele bărbatului in cauza, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia.

Începând cu data de 12 aprilie, polițiștii constănțeni au desfășurat zilnic activități de cautare a bărbatului. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară.

Polițiștii constănțeni au luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat faptul că bărbatul nu a luat la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma divorțului dintre cele două persoane, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți. Polițiștii Secției 1 au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție”, a precizat Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Anchetat, în trecut, pentru clonarea de carduri

Se impune menționat și faptul că Cezara Popescu are și un alt motiv de îngrijorare, acuzând faptul că fostul soț reprezintă un pericol ridicat, invocând faptul că acesta a mai fost în conflict cu legea penală. Concret, în anul 2009, acesta a fost arestat preventiv în Grecia, timp de opt luni, fiind acuzat de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și clonare de carduri.

Menționăm că și la data respectivă, și în prezent, bărbatul este angajat al Curții de Conturi, de unde în această perioadă și-a luat concediu.

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 24 aprilie 20196856
mai mult...Replica
23 sep 00:00ReplicaMANGALIA: A început amenajarea parcărilor, în locul fostelor garaje

Primăria Mangalia a demarat proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele...679

23 sep 16:43ReplicaInconștiență periculoasă în traficul din Constanța. O tânără a ieșit prin trapa mașinii și a început să își facă selfie-uri1848
23 sep 16:20ReplicaProiectul de hotărâre privind aprobarea planului de restructurare a obligațiilor fiscale al SC Confort Urban SRL a fost votat în unanimitate. VIDEO528
23 sep 12:41ReplicaACCIDENT RUTIER, două TIR-uri S-AU CIOCNIT pe Autostrada A4, între Agigea și Ovidiu!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 23 septembrie 2019, pe Autostrada A4 cu...2798

23 sep 16:02ReplicaBărbat DEPISTAT în trafic la Ovidiu fără PERMIS și DROGAT1674
23 sep 00:00Replica'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța2506
23 sep 00:00ReplicaUn poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!

Mai mulți pensionari din zona KM 5 au rămas fără pensii, după ce poștașul le-a furat banii, după care a fugit...3533

23 sep 00:00ReplicaProiectul deputatului Babuş, la mâna consilierilor locali municipali1445
23 sep 00:00ReplicaFostul primar din Negru Vodă, OBLIGAT să plătească un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi! Nicolin se opune!2809
23 sep 09:15ReplicaOvidiu Cupșa, directorul CERONAV: Ne batem pentru deschiderea unui pavilion românesc!

De 20 de ani, România nu mai are flotă maritimă comercială. Țări fără ieșire la mare au flote, însă pentru...2101

23 sep 23:04ReplicaVoi unde petreceţi Revelionul? Păltiniş, ideal pentru o vacanţă reuşită alături de familie şi prieteni985
23 sep 00:02ReplicaAccident rutier grav, la ieşire din Medgidia! Un bărbat A MURIT! VIDEO5020
Vremea
16.2°15.8° - 16.2° luni, 23 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 76%
Vânt: 3.05 m/s
Presiune: 1014.84 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 22:33SportFCSB și CFR Cluj s-au anihilat reciproc și au remizat, 0-0

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două...285

23 sep 18:26SportWeekend fabulos pentru antrenorii români din străinătate

Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă și Marius Șumudică au obținut victorii pe linie...485

23 sep 00:00SportJaponeza Naomi Osaka a cucerit trofeul la Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 4 în ierarhia internaţională, principala favorită, a câştigat...372

23 sep 00:00SportRugby: Italia s-a impus lejer în faţa Namibiei, la Cupa Mondială 2019

Naţionala de rugby a Italiei a câştigat duminică meciul cu Namibia, din grupa B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia,...282

Local
23 sep 23:58LocalActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...1025

23 sep 00:40LocalUn record și o premieră pentru România pe Plaja Modern, de Ziua Păcii

La inițiativa JCI (Junior Chamber International) Constanța, pe 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, peste...877

23 sep 00:39LocalAutoutilitară căzută în canal, la Movilița

Duminică dimineață, în jurul orei 06.30, salvatorii de la Detasamentul Urziceni au fost alertați pentru a interveni...545

23 sep 00:36LocalPieton lovit de mașină pe strada Unirii

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 22 septembrie, pe strada Unirii, în urma unui...992

23 sep 00:33LocalSpirit civic: pompierii constănțeni au participat la o acțiune de igienizare a orașului

Pompierii constănțeni au lăsat, preț de câteva ore, lupta cu focul, s-au echipat cu saci și mănuși și,...579

23 sep 00:44LocalIncendiu la Gârliciu. O casă și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări

Panică la Gârliciu sâmbătă, 21 septembrie, după ce a izbucnit un incendiu la o casă și un adăpost de animale pe...577

23 sep 00:45LocalDeblocare de ușă în Medgidia: persoană găsită MOARTĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembri, pe strada Ecaterina...1998

23 sep 00:47LocalInfracțiuni economice, depistate de polițiști

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de...766

23 sep 00:47Local18 persoane predate între România și state membre U.E.

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru...532

23 sep 00:07LocalIndisponibilitatea Unității 1 de la Cernavodă se prelungește până marți. Prețurile spot la electricitate au ajuns la cer

Indisponibilitatea unității 1 a centralei nucleare se prelungește până marți dimineață, lucru care ține sus...1871

Politică
23 sep 00:43PoliticăCătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale; ADN înseamnă alternativă la actuala clasă politică

Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura...482

23 sep 00:43PoliticăFifor: Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când...387

23 sep 00:39PoliticăViorel Cataramă nu se lasă, după ce i-a fost respinsă candidatura: intră în joc Curtea Constituțională

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul...496

23 sep 00:35PoliticăLiviu Pleșoianu, anunț în creierii nopții: NU își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să...766

23 sep 00:35PoliticăElena Udrea își adună forțele: O să fie o surpriză ce voi face în continuare

Elena Udrea, fost ministru, lider de partid si candidat la prezidentiale, spune că o să fie o surpriză traseul ei...1135

23 sep 00:34PoliticăForțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din...784

23 sep 00:34PoliticăPalaz spune că n-a aflat despre verdictul în cazul lui Băsescu; e în concediu!

Judecătorii Curții de Apel București au dat vineri un verdict prin care au confirmat rezoluția CNSAS că Traian...647

23 sep 00:33PoliticăViorica Dăncilă le răspunde celor care o critică pentru numirea unui jurnalist în fruntea PSD Cluj

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obțină rezultate...617

23 sep 00:33PoliticăViorel Ionescu, primarul din Hârșova, despre președintele executiv al Asociației Orașelor din România: AOR este apolitică, nu este SC CHIRIȚĂ SRL

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, supărat pe Ionel Chiriță, despre care spune că umblă cu tertipuri pentru a...885

23 sep 00:32PoliticăMircea Diaconu și-a depus candidatura la prezidențiale: Cum a explicat absența lui Tăriceanu și a lui Ponta

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la...700

Monden
23 sep 00:00MondenMunti, uriaşul de la "Chefi la cuţite", a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 100 de kilograme

Câştigătorul sezonului 6 Chefi la cuţite este de nerecunoscut după ce a reuşit să ajungă de la 170 de kilograme...520

23 sep 00:00MondenAlexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă,...456

23 sep 00:00MondenPictoriţa Mariana Calfa a venit cu un cocoş la iUmor. Cheloo i-a ascultat uimit povestea

Mariana Calfa are o adevărată grădină zooligică la castelul de pe malul Lacului Fundeni, în care stă, iar vineri...289

23 sep 00:42MondenFiica lui Gigi Becali se mărită. Latifundiarul din Pipera, mândru de viitorul ginere: „E dintr-o familie avută”

Fiica cea mare a lui Gigi Becali, Teodora, face nuntă mare luna viitoare, în octombrie. La eveniment ar urma să...825

23 sep 00:00MondenCum arată fiul rebel al lui Nicholas Cage după ce a învins "demonii" alcoolului

Nicolas Cage își promovează noul film, „Running with the Devil”, iar la premiera din Los Angeles, de pe 16...412

23 sep 00:00MondenCum arată Stallone la 37 de ani de la lansarea filmului „Rambo”

Sylvester Stallone se ţine incredibil de bine la cei 73 de ani ai săi. După o carieră de 40 de ani de supererou,...326

23 sep 00:00MondenDouă poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

Casa Christie's va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto...260

23 sep 00:00MondenLogoul Batman, proiectat pe mai multe clădiri din lume cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea personajului

Simbolul supereroului Batman a fost proiectat sâmbătă pe mai multe clădiri din lume pentru a celebra 80 de ani de la...206

23 sep 00:00MondenTaylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită...213

23 sep 00:00MondenPremiu de 1.300 de dolari pentru cel care vizionează, înainte de Halloween, 13 filme după Stephen King

Un concurs oferă în SUA un premiu de 1.300 dolari persoanei care va putea să vizioneze înainte de Halloween...212

Mapamond
23 sep 00:00MapamondJuncker: Brexit-ul este un moment tragic pentru Europa

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 octombrie, "este un moment tragic pentru Europa", a...235

23 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi...297

23 sep 00:00MapamondONU - Adunarea Generală: Trump va avea o mulţime de întâlniri individuale cu lideri mondiali

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va avea trei zile pline la New York săptămâna viitoare, când va reveni...199

23 sep 00:00MapamondMalta: Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia denunţă componenţa comisiei de anchetă independente

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia asasinate în 2017 a criticat componenţa comisiei de anchetă, în...213

23 sep 00:00MapamondPartidul Laburist ar rezolva Brexitul în şase luni

Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord...223

23 sep 17:38MapamondSUA: Democratul Joe Biden îi cere preşedintelui Trump să dezvăluie conţinutul unei conversaţii telefonice controversate

Favoritul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a solicitat ca Donald Trump să facă publică...222

23 sep 00:00MapamondGuvernator bancă centrală: Noile sancţiuni americane demonstrează că Washingtonul nu deţine nicio pârghie asupra Iranului

Guvernatorul Băncii centrale iraniene Abdolnasser Hemmati a afirmat că noile sancţiuni americane impuse instituţiei...213

23 sep 00:00MapamondIsraelul este o ţară rusofonă, consideră preşedintele rus Vladimir Putin

Rusia consideră Israelul drept o ţară rusofonă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs...228

23 sep 00:00MapamondCâteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de...223

23 sep 00:00MapamondCel mai bătrân supravieţuitor austriac al Holocaustului a murit la vârsta de 106 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor austriac al lagărelor morţii, Marko Feingold, a murit joi la vârsta de 106 ani, a...239

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6667

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2892

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...959

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...912

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1212

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...988

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1521

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1143

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1131

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1352