rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorul are 6 ani, iar tatăl este angajat al Curţii de Conturi!

Fosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’

De două săptămâni, o mamă disperată bate la ușile Poliției Constanța pentru a-și găsi băiețelul de șase ani. Este vorba despre Cezara Popescu, șefă centru de zi în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

Îți strigă cu revoltă durerea: pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, după antrenamentul de tenis, fostul soț a luat copilul de lângă mamă, cu forța, l-a băgat în mașină și a demarat în trombă. De atunci nu mai știe nimic de el. Cu numai câteva zile înainte ca tatăl să ia copilul în acest mod, instanța a emis un ordin de protecție (al doilea, primul fiind emis în 2017) prin care îi interzice să se apropie de cei doi, dar și de celelalte două fiice ale femeii, la mai puțin de 300 de metri, timp de șase luni.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!” – acuză femeia, după ce polițiștii au început să o acuze că ... „îi agasează” prin insistențele ei, prin faptul că zi de zi trece pragul instituției pentru a fi la curent cu ce se face, concret, pentru a-i fi găsit fiul.

Cezara Popescu, cunoscută constănțenilor după ce a fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente fiind angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța (perioadă în care a coordonat activitatea în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sf. Luca” din Negru Vodă, apoi a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” din Constanța) trece printr-un coșmar! De două săptămâni, nu mai știe nimic despre cel mai mic copil al ei, Dănuț, un băiețel de șase ani.

Cezara și Nicolae Popescu au fost căsătoriți în perioada 2012 – 2017, având un fiu, pe Dan Dumitru, în vârstă de 6 ani. Totodată, cele două fete ale femeii au preluat, pe cale administrativă, numele bărbatului. În timpul căsniciei, însă, relațiile dintre cei doi părinți s-au degradat.

Au apărut vorbele grele, injuriile și actele de violență. Prin urmare, în 2017 au divorțat, iar instanța de judecată a stabilit custodia comună a copilului de șase ani, cu domiciliul stabil la mamă. Violențele nu au încetat, însă, reclamă femeia. De aceea, în 2017, aceasta a solicitat instanței de judecată un prim ordin de protecție, acuzând că bărbatul a avut o atitudine violentă față de ea, dar și față de fiica ei în vârstă de 14 ani la acea dată.

Potrivit rolii.ro, în urmă cu doi ani, în mai multe rânduri, Cezara Popescu a depus plângere împotriva fostului soț. De exemplu, pe 24.04.2017, femeia a depus plângere după ce fostul soț a lovit-o, întrucât nu accepta divorțul. Deși ulterior femeia și-a retras plângerea, actele de violență au continuat, a relatat aceasta instanței. Iar în noaptea de 17.07.2017, bărbatul ar fi fost violent cu fiica minoră a fostei soții.

Potrivit aceleiași surse, în momentul în care a ajuns la domiciliu, minora a constatat că poarta de acces era încuiată, moment în care a încercat să escaladeze gardul. În această împrejurare, copila a fost trasă de tricou de fostul soț al mamei, dată jos de pe gard, la scenă asistând și mai mulți vecini.

Ulterior, a constatat instanța de judecată, între cei doi foști soți a urmat o discuție cu amenințări cu violență și injurii. La data respectivă, instanța a dispus ca bărbatul să părăsească domiciliul pe care încă îl împărțea cu fosta soție și copiii și să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de aceștia și de locuință.

Problemele nu s-au terminat însă aici, iar în urmă cu două săptămâni au culminat cu luarea cu forța a copilului, de lângă mama lui.

Două ordine de protecție, în doi ani, care au culminat cu luarea copilului

Femeia spune că pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, copilul a fost luat cu forța de lângă ea de fostul soț, Nicolae Popescu, iar de atunci amândoi sunt de negăsit. „Eram după antrenamentul la tenis, ne îndreptam spre casă. Eram și cu fata mea cea mare, când a venit fostul soț și a luat copilul.

Am încercat să îl opresc, l-am prins de mână, el mă lovea cu picioarele. L-a băgat cu forța în mașină, pe scaunul din față și a demarat în trombă. De atunci, are telefonul închis, și-a închis și contul de Facebook și nu mai știu nimic despre fiul meu”, povestește mama îndurerată.

În dimineața zilei de 12 aprilie a.c. s-a adresat Secției 1 Poliție. Mai ales că nu era prima dată când bărbatul lua copilul fără încuviințarea ei și mai ales că pe 9 aprilie a.c. – adică cu două zile înainte de incident! – instanța de judecată a emis un ordin de protecție prin care îi interzicea bărbatului să se apropie la mai puțin de 300 de metri de Cezara Popescu, de fiul lor comun, Dan Dumitru, cât și de cele două fiice ale femeii.

Ordinul de protecție a fost solicitat de femeie, iar Judecătoria Constanța l-a admis – prin Hotărârea nr. 4192/9.04.2019, din dosarul nr. 10342/212/2019 – după o serie de evenimente în care bărbatul ar fi avut un comportament violent; astfel, Cezara Popescu a relatat instanței de judecată că pe 1 aprilie a.c. fostul soț s-a prezentat la locuința acesteia, unde a forțat încuietorilor ușii de acces, în încercarea de a intra în casă.

Ulterior, în seara zilei de 3 aprilie a.c., a venit din nou la domiciliul acesteia, unde femeia locuiește împreună cu copiii, reușind să intre în locuință, unde ar fi avut un comportament violent. La data respectivă, femeia a cerut sprijinul polițiștilor de la Secția 1 Poliție, pentru că bărbatul refuza să plece.

A doua zi, pe 4 aprilie a.c., Nicolae Popescu a mers la grădinița unde este înscris fiul celor doi, la Cambridge School Constanța și l-a luat pe copil, fără să o înștiințeze pe mamă anterior, refuzând să îl aducă acasă până pe 7 aprilie a.c.. Și în respectiva împrejurare, Cezara Popescu s-a adresat Poliției. Pe 8 aprilie a.c. a fost solicitat ordinul de protecție, iar a doua zi, instanța de judecată l-a încuviințat.

Mama disperată, acuzată de polițiști că este „agasantă”

De la dispariția fiului ei, Cezara Popescu a trecut zilnic pragul unităților de poliție din Constanța. A Secției 1 Poliție și a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. A depus adrese peste adrese și a solicitat în permanență să fie ținută la curent cu demersurile care se fac pentru găsirea fiului ei.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!”, acuză femeia. Spune că a avut parte de indolență, nepăsare și vorbe grele. Cum ar putea spune altceva, în condițiile în care i s-a reproșat, la un moment dat, inclusiv faptul că „este agasantă”, că „deranjează” prin faptul că insistă cu adrese. De altfel, spune că deși în perioada 12 – 15 aprilie a.c. a depus zi de zi adrese prin care solicită urgentarea demersurilor pentru găsirea fiului ei și a fostului soț, toate au fost înregistrate într-o singură adresă, pe 15 aprilie a.c.. A transmis sesizare inclusiv către Ministerul Afacerilor Interne.

„Se susține că fostul soț nu a fost înștiințat de ordinul de protecție care a fost emis pe numele lui. Dar eu i-am spus în momentul în care a luat copilul! În plus, dincolo de ordinul de protecție, există o hotărâre judecătorească prin care se stabilește custodia comună a copilului, cu domiciliul stabil la mamă.

Ceea ce înseamnă că seara, trebuie să doarmă la mamă. Nu se poate pune problema că nu i-am dat copilul când a vrut să îl vadă. A vrut să meargă cu el la munte, l-a avut două săptămâni”, mărturisește Cezara Popescu. Femeia spune că deși a avut de pătimit din cauza violenței fostului soț, nu i-a interzis accesul la copil.

În toată această perioadă, atât femeia, cât și polițiștii îl caută pe fostul soț. „Au fost contactate rudele fostului soț, colegii de muncă, prietenii, dar toată lumea spune că nu știe nimic despre el. Are telefonul închis, și-a închis contul de Facebook. Copilul nu a mai fost la grădiniță de când l-a luat. De două săptămâni nu știu nimic despre copilul meu. Dacă plânge, dacă este bine. Dacă întreabă „unde este mami?”, el ce îi răspunde? Ce pot face în situația aceasta? Polițiștii îmi spun că îl caută, că fac tot ce pot. Că l-au dat în consemn la frontieră. Dar nu e suficient. Copilul meu nu este acasă!”, își strigă femeia disperarea.

De aceea, femeia face un apel către cei care îl cunosc pe fostul soț, către cei care îi văd pe fostul soț sau pe copil, să apeleze la numărul unic de urgență 112 și să sesizeze organele de anchetă.

IPJ Constanța: bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat în toată țara!

Referitor la cele sesizate, reprezentanții IPJ Constanța au precizat pentru „Replica de Constanța faptul că se desfășoară cercetări, în vederea depistării copilului și al tatălui acestuia. „În data de 12 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 au fost sesizati de catre o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, si ar fi plecat cu acesta.

Tot cu ocazia audierilor, femeia le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie a fost emis un ordin de protectie de catre Judecătoria Constanța, pe o perioada de 6 luni, pe numele bărbatului in cauza, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia.

Începând cu data de 12 aprilie, polițiștii constănțeni au desfășurat zilnic activități de cautare a bărbatului. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară.

Polițiștii constănțeni au luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat faptul că bărbatul nu a luat la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma divorțului dintre cele două persoane, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți. Polițiștii Secției 1 au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție”, a precizat Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Anchetat, în trecut, pentru clonarea de carduri

Se impune menționat și faptul că Cezara Popescu are și un alt motiv de îngrijorare, acuzând faptul că fostul soț reprezintă un pericol ridicat, invocând faptul că acesta a mai fost în conflict cu legea penală. Concret, în anul 2009, acesta a fost arestat preventiv în Grecia, timp de opt luni, fiind acuzat de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și clonare de carduri.

Menționăm că și la data respectivă, și în prezent, bărbatul este angajat al Curții de Conturi, de unde în această perioadă și-a luat concediu.

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 24 aprilie 20196551
mai mult...Replica
19 mai 00:00ReplicaPonta: Nicușor Constantinescu mi-a spus că va vota cu Dragnea pentru că i-a promis că îl scapă de pușcărie

"Nu am fost foarte bun prieten cu Radu Mazăre și nu mă bucur de răul lui", a spus Victor Ponta într-o conferință...1583

19 mai 11:24Replica„KAMIKAZE” pe șoselele din județul Constanța: ȘOFERI FĂRĂ PERMIS sau BEȚI PULBERE!1377
19 mai 00:00ReplicaBărbat mort într-o sală de fitness din Constanţa!2056
18 mai 17:49ReplicaDorel de la Drumuri asfaltează Autostrada Soarelui pe ploaie torențială! VIDEO

O ploaie torențială "spală" Autostrada A2. Chiar și așa, muncitorii Regionalei de Drumuri și Poduri Constanța,...1224

18 mai 10:42ReplicaMinistrul Afacerilor Externe din Madagascar: „Radu Mazăre nu a evadat”2939
18 mai 10:52ReplicaAccident TERIBIL: maşină FĂCUTĂ PRAF!3427
18 mai 00:00ReplicaFost PRIMAR, condamnat cu executare! Procurorii: Consilierii îşi aduceau aminte de o şedinţă care NU a existat!

Fostul primar din Seimeni, Lucian Blaj, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare, pe când secretarul, Amalia...2938

18 mai 00:00ReplicaDEZNODĂMÂNT ŞOCANT! Inculpaţii au SCĂPAT de PROCES, iar MARTORUL a fost CONDAMNAT2730
18 mai 00:00ReplicaÎncă o SERIE de şoferi care au pus traficul rutier în PERICOL! Unul are 73 de ani!1573
18 mai 00:00ReplicaA făcut SCHIMB de MAŞINI şi şi-a dat seama că NU are acte! Iată ce a făcut şi cum s-a dus la ÎNMATRICULĂRI

Un bărbat din județul Constanța a fost trimis în judecată, la finele anului 2018, pentru fals în înscrisuri sub...2100

18 mai 00:00ReplicaO mică firmă din Constanţa a primit patru contracte de milioane de la o primărie din judeţ2190
18 mai 04:18ReplicaDana Dumitrescu vrea înapoi la şefia Teatrului de Stat! Horia Ţuţuianu: ‘Mandatul ei nu mai poate continua’921
Vremea
26°18.6° - 28° duminică, 19 mai 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 52%
Vânt: 4.21 m/s din NV
Presiune: 1008.86 milibari

Loto
6/4921217204246
5/402619293427
joker132338414214
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 mai 00:00SportFC Botoșani – Gaz Metan Mediaș 1-0!

Edi Iordănescu (40 de ani), curtat asiduu de Gigi Becali pentru a veni la FCSB, priveşte neputincios declinul echipei...261

18 mai 00:00SportMirel Rădoi a anunţat un lot lărgit de 33 de jucători pentru Campionatul European Under-21

Selecţionerul reprezentativei Under-21, Mirel Rădoi, a anunţat vineri un lot lărgit de 33 de jucători din care îi...347

18 mai 00:00SportPochettino va fi pe banca lui Tottenham la finala Ligii Campionilor după ce UEFA a suspendat o sancţiune împotriva sa

Tottenham Hotspur îl va avea pe antrenorul Mauricio Pochettino pe bancă în meciul din finala Ligii Campionilor, după...289

18 mai 00:00SportCasillas se simte bine şi dezminte retragerea din activitate

Portarul spaniol al echipei de fotbal FC Porto, Iker Casillas, a anunţat vineri, pe Twitter, că se simte bine după ce...432

Local
18 mai 00:06LocalSe întâmplă în Constanța: acel moment când ești BIVOL și crezi că ți-ai luat bulevard!

Cum nu există pădure fără uscături, nici șoferii nu se pot lăuda că sunt 100% corecți. Iar în cazul de față...3572

18 mai 00:19LocalAccident la un hotel din Eforie: o personă a căzut cu scara peste o femeie!

Cadrele medicale ale SAJ au fost solicitate să intervină, vineri, 17 mai, în Eforie Nord, la hotel Miraj, acolo unde...1578

18 mai 00:19LocalConstănțenii au trecut la ADOPTAT căței de la adăpostul de pe Vârful cu Dor! Iată condițiile

Tot mai mulți constănțeni își aleg un animal de companie din rândul cățeilor care ajung la Adăpostul public...484

18 mai 00:08LocalPolițiștii Secției 3, CONTROALE pe străzi: au depistat și tineri care se drogau

Poliţişti din cadrul Secției 3, la data de 16 mai a.c., în intervalul orar 16.00 - 20.00, au desfășurat o acțiune...1636

18 mai 00:18LocalBraconieri prinși în flagrant de polițiștii constănțeni: unul vindea pește în parcare!

Polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă, la data de 16 mai a.c., în jurul orei 13.50, au descoperit două...1433

18 mai 00:13LocalAUDIERI în dosarul MORȚII lui Răzvan Ciobanu! Iată despre cine e vorba! VIDEO

Cercetările în cazul morții lui Răzvan Ciobanu Continuă. Până acum, oamenii legii au infirmat toate zvonurile...4089

18 mai 00:16LocalSfinții Împărați Constantin și Elena, cinstiți la Constanța. PROCESIUNE RELIGIOASĂ și Festivalul Național de Artă Corală!

Cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, duminică, 19 mai, IPS Teodosie, Arhiepiscopul...814

18 mai 00:15LocalMuzeul Militar „Regele Ferdinand I” Constanța nu participă la Noaptea Muzeelor

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”-Filiala Constanța anunță publicul constănțean, pe inimoșii...489

18 mai 00:12LocalInițiativa antreprenorială, testată în două concursuri la Liceul „Ovidius” Constanța

Joi, 16 mai a.c., la Liceul Teoretic OVIDIUS din Constanța s-a desfășurat, faza finală a concursurilor regionale:...334

18 mai 00:25LocalLecții despre viață la Liceul de Marină: despre consumul de alcool, tutun și droguri!

Liceul de Marină din Constanţa a organizat mai multe activităţi de prevenire a consumului de alcool, tutun şi...357

Politică
18 mai 00:00PoliticăALDE Constanţa şi-a propus să obţină un scor de 15% la nivelul judeţului

ALDE Constanţa şi-a propus să obţină 15% dintre voturile electoratului din judeţ la alegerile europarlamentare,...303

18 mai 00:00PoliticăRovana Plumb: Nu mai acceptăm dublul standard

Rovana Plumb, cea care deschide lista pentru alegerile europarlamentare a PSD, trage din nou un semnal de alarmă în...279

18 mai 00:26PoliticăReacția SPUMOASĂ a lui Traian Băsescu la zvonul evadării lui Radu Mazăre

Fostul președinte Traian Băsescu s-a amuzat vineri seară de vestea unei posibile evadări a lui Radu Mazăre din...1298

18 mai 00:25PoliticăREACȚIA firmei de turism pârâtă la Parchetul General: Compania nu sprijină un partid ori un candidat. Nu ne lăsăm intimidați!

După ce Autoritatea Electorală Permanentă a trimis Parchetului General o sesizare privind Loteria Publicitară...535

18 mai 00:00PoliticăGeorge Vişan: Ne punem speranţa într-un viitor Parlament European în care România să câştige la capitolul respect şi demnitate

"Demnitatea este o calitate de care nu ne putem debarasa, la nivel declarativ, de discurs sau la nivel de simțire....294

18 mai 00:24PoliticăConsiliul Judeţean a semnat, în perioada 2016 - 2019, proiecte în valoare de aproximativ 76 milioane de euro

...506

18 mai 23:07PoliticăBăsescu, reacţie faţă de iniţiativa UDMR: 'Limba română este limba oficială a statului român şi orice politician este obligat să cunoască limba statului'

Traian Băsescu a declarat, joi, la Ploieşti, că iniţiativa Partidului Civic Maghiar, de a elimina proba de limba...485

18 mai 00:23PoliticăDILEME despre Festivalul Mamaia. Țuțuianu: „Nu am să lipesc imaginea CJC de un personaj!”

Planul pentru reluarea Festivalului Mamaia, în toamna lui 2019, încă nu este bătut în cuie! Președintele...819

18 mai 00:22PoliticăŢuţuianu despre Teatrul de vară „Soveja”: Eu am marşat pe ideea de a face două săli în acel loc

În cadrul unei conferinţe de presă pe care preşedintele CJC a susţinut-o vineri, 17 mai a.c., după şedinţa...563

18 mai 00:12PoliticăRadu Tudor, după decizia Guvernului Dăncilă care a enervat SUA: 'Cât era de comunist, Ceauşescu a luat pentru România tehnologie NATO'

După ce secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că România vrea să...817

Monden
18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...253

18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...285

18 mai 00:00MondenBrigitte Sfăt vorbește despre trecutul amoros al lui Florin Pastramă. „Mi-a spus că a avut o relație de 10 ani și nu a înșelat-o pe iubita lui”

Brigitte Sfăt a fost prezentă în platoul emisiunii La Măruță, de la Pro TV, unde a vorbit despre trecutul amoros...281

18 mai 00:00MondenIulia Albu o critică pe Andreea Marin. „Începe să semene suspect de mult cu Sânziana Buruiană”

Iulia Albu a comentat una dintre cele mai recente apariții ale vedetei de televiziune Andreea Marin. Fashion-editorul...305

18 mai 00:00MondenPovestea emoționantă a numelui ales de Ștefan Bănică pentru fiul lui

Zi fericită pentru Ștefan Bănică și soția lui, Lavinia Pârva! Cei doi au devenit părinții unui băiețel...332

18 mai 17:15MondenVești bune de la soția lui Mihai Constantinescu: „Este stabilizat, dar trebuie să se refacă”

Soţia interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu, Simona Secrier, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că...364

18 mai 00:00MondenEurovision 2019 - Malta va deschide marea finală de sâmbătă, care va fi încheiată de reprezentantul Spaniei

Malta va deschide ordinea intrării în concurs la marea finală a Eurovision 2019, care se va desfăşura sâmbătă...221

18 mai 00:00MondenTrupa The Rolling Stones pleacă din nou în turneu, după operaţia suportată de Mick Jagger

Trupa The Rolling Stones a anunţat joi că va începe pe 21 iunie un turneu în Statele Unite şi Canada, amânat...211

18 mai 00:00MondenJohn Wick, asasinul care ameninţă supremaţia supereroilor din „Avengers: Endgame“

'Avengers: Endgame' va înfrunta în acest weekend un inamic real la box office-ul american prin lansarea pe marile...244

18 mai 00:00MondenPremiile Oscar: Se împlinesc 90 de ani de la prima gală, mult mai scurtă şi mai discretă

Nu au durat decât 15 minute dar au schimbat pentru totdeauna cinematografia. Joi se împlinesc 90 de ani de la primele...219

Mapamond
18 mai 00:00MapamondUE creează o listă neagră pentru sancţionarea responsabililor de atacuri cibernetice din afara Uniunii

Uniunea Europeană a decis vineri să creeze o listă neagră pentru sancţionarea responsabililor de atacuri...219

18 mai 00:00MapamondIran/SUA: Rachetele iraniene pot lovi navele americane în Golf

Rachetele cu rază scurtă de acţiune ar putea lovi navele de război americane în Golf, a afirmat vineri un...263

18 mai 00:00MapamondPartidul ungar Fidesz şi cel polonez PiS, marii absenţi ai summitului naţionaliştilor europeni de la Milano

Partidul Fidesz al premierului naţional-conservator al Ungariei, Viktor Orban, precum şi partidul polonez Lege şi...219

18 mai 00:00MapamondFacebook a închis peste 250 de conturi false care vizau influenţarea alegerilor din diverse ţări

Facebook a închis 265 de conturi, pagini şi grupuri de pe platformele reţelei sociale, afirmând că materialul...215

18 mai 00:00MapamondPreşedintele Comisiei pentru Brexit: Un nou referendum este mai probabil dacă negocierile cu laburiştii eşuează

Un nou referendum asupra retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) este mai probabil dacă negocierile...226

18 mai 00:00MapamondSUA: Chelsea Manning trimisă din nou în închisoare

Un judecător federal a dispus joi trimiterea după gratii a fostei analiste militare americane Chelsea Manning pentru...246

18 mai 00:00MapamondDupă Austria, Germania are în vedere interzicerea portul vălului islamic în şcoli

Guvernul german analizează la rândul său interzicerea vălului islamic în şcoli, într-o ţară cu peste cinci...226

18 mai 00:00MapamondDonald Trump doreşte un sistem de imigraţie bazat pe "merit"

Preşedintele american, Donald Trump, a promis joi un sistem de imigraţie care să integreze mai mulţi muncitori...230

18 mai 00:00MapamondPatru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

Patru protestatari care sprijineau guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi joi în ambasada...226

18 mai 00:00MapamondMatteo Salvini, investigat pe motiv că ar fi folosit zboruri din bani publici în scop de campanie

Vicepremierul italian Matteo Salvini este investigat pentru o posibilă utilizare inadecvată a unor zboruri de stat în...214

Sănătate
18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...622

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...313

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...325

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...384

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3611

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1739

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...809

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...994

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...898

29 apr 01:20SănătateINVESTIGAȚII MODERNE pentru bolnavii cardiaci, la Spitalul Județean Constanța

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în...1664