rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorul are 6 ani, iar tatăl este angajat al Curţii de Conturi!

Fosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’

De două săptămâni, o mamă disperată bate la ușile Poliției Constanța pentru a-și găsi băiețelul de șase ani. Este vorba despre Cezara Popescu, șefă centru de zi în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

Îți strigă cu revoltă durerea: pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, după antrenamentul de tenis, fostul soț a luat copilul de lângă mamă, cu forța, l-a băgat în mașină și a demarat în trombă. De atunci nu mai știe nimic de el. Cu numai câteva zile înainte ca tatăl să ia copilul în acest mod, instanța a emis un ordin de protecție (al doilea, primul fiind emis în 2017) prin care îi interzice să se apropie de cei doi, dar și de celelalte două fiice ale femeii, la mai puțin de 300 de metri, timp de șase luni.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!” – acuză femeia, după ce polițiștii au început să o acuze că ... „îi agasează” prin insistențele ei, prin faptul că zi de zi trece pragul instituției pentru a fi la curent cu ce se face, concret, pentru a-i fi găsit fiul.

Cezara Popescu, cunoscută constănțenilor după ce a fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente fiind angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța (perioadă în care a coordonat activitatea în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sf. Luca” din Negru Vodă, apoi a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” din Constanța) trece printr-un coșmar! De două săptămâni, nu mai știe nimic despre cel mai mic copil al ei, Dănuț, un băiețel de șase ani.

Cezara și Nicolae Popescu au fost căsătoriți în perioada 2012 – 2017, având un fiu, pe Dan Dumitru, în vârstă de 6 ani. Totodată, cele două fete ale femeii au preluat, pe cale administrativă, numele bărbatului. În timpul căsniciei, însă, relațiile dintre cei doi părinți s-au degradat.

Au apărut vorbele grele, injuriile și actele de violență. Prin urmare, în 2017 au divorțat, iar instanța de judecată a stabilit custodia comună a copilului de șase ani, cu domiciliul stabil la mamă. Violențele nu au încetat, însă, reclamă femeia. De aceea, în 2017, aceasta a solicitat instanței de judecată un prim ordin de protecție, acuzând că bărbatul a avut o atitudine violentă față de ea, dar și față de fiica ei în vârstă de 14 ani la acea dată.

Potrivit rolii.ro, în urmă cu doi ani, în mai multe rânduri, Cezara Popescu a depus plângere împotriva fostului soț. De exemplu, pe 24.04.2017, femeia a depus plângere după ce fostul soț a lovit-o, întrucât nu accepta divorțul. Deși ulterior femeia și-a retras plângerea, actele de violență au continuat, a relatat aceasta instanței. Iar în noaptea de 17.07.2017, bărbatul ar fi fost violent cu fiica minoră a fostei soții.

Potrivit aceleiași surse, în momentul în care a ajuns la domiciliu, minora a constatat că poarta de acces era încuiată, moment în care a încercat să escaladeze gardul. În această împrejurare, copila a fost trasă de tricou de fostul soț al mamei, dată jos de pe gard, la scenă asistând și mai mulți vecini.

Ulterior, a constatat instanța de judecată, între cei doi foști soți a urmat o discuție cu amenințări cu violență și injurii. La data respectivă, instanța a dispus ca bărbatul să părăsească domiciliul pe care încă îl împărțea cu fosta soție și copiii și să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de aceștia și de locuință.

Problemele nu s-au terminat însă aici, iar în urmă cu două săptămâni au culminat cu luarea cu forța a copilului, de lângă mama lui.

Două ordine de protecție, în doi ani, care au culminat cu luarea copilului

Femeia spune că pe 11 aprilie a.c., în jurul orei 18,40, copilul a fost luat cu forța de lângă ea de fostul soț, Nicolae Popescu, iar de atunci amândoi sunt de negăsit. „Eram după antrenamentul la tenis, ne îndreptam spre casă. Eram și cu fata mea cea mare, când a venit fostul soț și a luat copilul.

Am încercat să îl opresc, l-am prins de mână, el mă lovea cu picioarele. L-a băgat cu forța în mașină, pe scaunul din față și a demarat în trombă. De atunci, are telefonul închis, și-a închis și contul de Facebook și nu mai știu nimic despre fiul meu”, povestește mama îndurerată.

În dimineața zilei de 12 aprilie a.c. s-a adresat Secției 1 Poliție. Mai ales că nu era prima dată când bărbatul lua copilul fără încuviințarea ei și mai ales că pe 9 aprilie a.c. – adică cu două zile înainte de incident! – instanța de judecată a emis un ordin de protecție prin care îi interzicea bărbatului să se apropie la mai puțin de 300 de metri de Cezara Popescu, de fiul lor comun, Dan Dumitru, cât și de cele două fiice ale femeii.

Ordinul de protecție a fost solicitat de femeie, iar Judecătoria Constanța l-a admis – prin Hotărârea nr. 4192/9.04.2019, din dosarul nr. 10342/212/2019 – după o serie de evenimente în care bărbatul ar fi avut un comportament violent; astfel, Cezara Popescu a relatat instanței de judecată că pe 1 aprilie a.c. fostul soț s-a prezentat la locuința acesteia, unde a forțat încuietorilor ușii de acces, în încercarea de a intra în casă.

Ulterior, în seara zilei de 3 aprilie a.c., a venit din nou la domiciliul acesteia, unde femeia locuiește împreună cu copiii, reușind să intre în locuință, unde ar fi avut un comportament violent. La data respectivă, femeia a cerut sprijinul polițiștilor de la Secția 1 Poliție, pentru că bărbatul refuza să plece.

A doua zi, pe 4 aprilie a.c., Nicolae Popescu a mers la grădinița unde este înscris fiul celor doi, la Cambridge School Constanța și l-a luat pe copil, fără să o înștiințeze pe mamă anterior, refuzând să îl aducă acasă până pe 7 aprilie a.c.. Și în respectiva împrejurare, Cezara Popescu s-a adresat Poliției. Pe 8 aprilie a.c. a fost solicitat ordinul de protecție, iar a doua zi, instanța de judecată l-a încuviințat.

Mama disperată, acuzată de polițiști că este „agasantă”

De la dispariția fiului ei, Cezara Popescu a trecut zilnic pragul unităților de poliție din Constanța. A Secției 1 Poliție și a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. A depus adrese peste adrese și a solicitat în permanență să fie ținută la curent cu demersurile care se fac pentru găsirea fiului ei.

„Cu ordinul de protecție în mână, nimeni nu face nimic!”, acuză femeia. Spune că a avut parte de indolență, nepăsare și vorbe grele. Cum ar putea spune altceva, în condițiile în care i s-a reproșat, la un moment dat, inclusiv faptul că „este agasantă”, că „deranjează” prin faptul că insistă cu adrese. De altfel, spune că deși în perioada 12 – 15 aprilie a.c. a depus zi de zi adrese prin care solicită urgentarea demersurilor pentru găsirea fiului ei și a fostului soț, toate au fost înregistrate într-o singură adresă, pe 15 aprilie a.c.. A transmis sesizare inclusiv către Ministerul Afacerilor Interne.

„Se susține că fostul soț nu a fost înștiințat de ordinul de protecție care a fost emis pe numele lui. Dar eu i-am spus în momentul în care a luat copilul! În plus, dincolo de ordinul de protecție, există o hotărâre judecătorească prin care se stabilește custodia comună a copilului, cu domiciliul stabil la mamă.

Ceea ce înseamnă că seara, trebuie să doarmă la mamă. Nu se poate pune problema că nu i-am dat copilul când a vrut să îl vadă. A vrut să meargă cu el la munte, l-a avut două săptămâni”, mărturisește Cezara Popescu. Femeia spune că deși a avut de pătimit din cauza violenței fostului soț, nu i-a interzis accesul la copil.

În toată această perioadă, atât femeia, cât și polițiștii îl caută pe fostul soț. „Au fost contactate rudele fostului soț, colegii de muncă, prietenii, dar toată lumea spune că nu știe nimic despre el. Are telefonul închis, și-a închis contul de Facebook. Copilul nu a mai fost la grădiniță de când l-a luat. De două săptămâni nu știu nimic despre copilul meu. Dacă plânge, dacă este bine. Dacă întreabă „unde este mami?”, el ce îi răspunde? Ce pot face în situația aceasta? Polițiștii îmi spun că îl caută, că fac tot ce pot. Că l-au dat în consemn la frontieră. Dar nu e suficient. Copilul meu nu este acasă!”, își strigă femeia disperarea.

De aceea, femeia face un apel către cei care îl cunosc pe fostul soț, către cei care îi văd pe fostul soț sau pe copil, să apeleze la numărul unic de urgență 112 și să sesizeze organele de anchetă.

IPJ Constanța: bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat în toată țara!

Referitor la cele sesizate, reprezentanții IPJ Constanța au precizat pentru „Replica de Constanța faptul că se desfășoară cercetări, în vederea depistării copilului și al tatălui acestuia. „În data de 12 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 au fost sesizati de catre o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, si ar fi plecat cu acesta.

Tot cu ocazia audierilor, femeia le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie a fost emis un ordin de protectie de catre Judecătoria Constanța, pe o perioada de 6 luni, pe numele bărbatului in cauza, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia.

Începând cu data de 12 aprilie, polițiștii constănțeni au desfășurat zilnic activități de cautare a bărbatului. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară.

Polițiștii constănțeni au luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat faptul că bărbatul nu a luat la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma divorțului dintre cele două persoane, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți. Polițiștii Secției 1 au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție”, a precizat Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Anchetat, în trecut, pentru clonarea de carduri

Se impune menționat și faptul că Cezara Popescu are și un alt motiv de îngrijorare, acuzând faptul că fostul soț reprezintă un pericol ridicat, invocând faptul că acesta a mai fost în conflict cu legea penală. Concret, în anul 2009, acesta a fost arestat preventiv în Grecia, timp de opt luni, fiind acuzat de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și clonare de carduri.

Menționăm că și la data respectivă, și în prezent, bărbatul este angajat al Curții de Conturi, de unde în această perioadă și-a luat concediu.

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 24 aprilie 20197268
mai mult...Replica
7 iul 19:47ReplicaPLOAIA a FĂCUT RAVAGII în Constanța: COPACI CĂZUȚI și INUNDAȚII. VIDEO

Ploaia torențială a făcut ravagii în Constanța. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să...1419

7 iul 00:00ReplicaÎn loc să-și dea DEMISIA de ONOARE, Rectorul ILIESCU are ȘORICUL GROS1113
7 iul 17:06ReplicaCoduri ROȘII și PORTOCALII de VIJELII în DOBROGEA2762
7 iul 00:22ReplicaEXCLUSIV! 3.000 de lei COSTĂ OBȚINEREA unui PERMIS de CONDUCERE FALS, în Constanța!

Țara noastră nu stă deloc bine la capitolul accidente rutiere și nici în privința persoanelor care își pierd...4367

7 iul 00:22ReplicaTERASA ROMÂNEASCĂ din zona CAZINO MAMAIA va fi DEMOLATĂ!4281
7 iul 00:23ReplicaCIRCUL Bellucci a dat DRUMUL la SPECTACOLE fără AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu933
7 iul 00:23ReplicaSTELIAN ION, ÎNTÂLNIRI FĂRĂ CONCLUZII pentru UNIFICAREA DREPTEI

Reprezentanții USR, PLUS și Alianței Național Țărăniste și-au dat mâna și au făcut oficial primul pas pentru...1031

7 iul 00:42Replica'INFLAȚIE' de ASISTENTE TV pe LITORALUL ROMÂNESC3261
7 iul 00:25ReplicaOBICEIURILE unui POLIȚIST: MESE PLĂTITE de INCULPAȚI și ȘPĂGI ca să ÎNCHIDĂ OCHII!2794
7 iul 00:00ReplicaNache, de la City Protect, a PIERDUT contractul cu Apele Române!

În urmă cu mai bine de două luni, mai exact pe 27 aprilie a.c., Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral...1863

7 iul 00:00ReplicaCRIMĂ în CONSTANȚA! Victima găsită de FIU, în fața CASEI6872
7 iul 00:00ReplicaCâți CONSTĂNȚENI infectați cu COVID au fost EXTERNAȚI din SPITALE?1497
Vremea
18.9°18.9° - 18.9° marţi, 7 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 9.11 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 iul 23:57Sport​Liga 1, play-out: Chindia Târgoviște vs Hermannstadt 0-1

Formaţia FC Hermannstadt a obţinut a doua victorie consecutivă, după ce a învins, luni, în deplasare, cu scorul de...326

7 iul 00:00SportGlasgow Rangers va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al Scoţiei în deplasare cu Aberdeen

Glasgow Rangers, echipa internaţionalului român Ianis Hagi, va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al...350

7 iul 00:00SportDan Alexa, despre Rapid: 'Cea mai dezavantajată echipă de absenţa publicului suntem noi. Aveam cea mai mare forţă din punctul ăsta de vedere'

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că...337

7 iul 00:00SportRoger Federer a recunoscut că îi lipseşte turneul de la Wimbledon

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer a recunoscut, luni, că îi lipseşte turneu de la Wimbledon, după ce...296

Local
7 iul 00:05LocalPartenerul de SCANDAL al lui Lupu de la Costinești s-a PREZENTAT la POLIȚIE!

Partenerul de scandal al lui Cristian Lupu, fiind vorba de un bprbat de 42 de ani, din Suceava, s-a prezentat la sediul...2769

7 iul 00:02LocalRAZII și AMENZI pentru NERESPECTAREA NORMELOR: MĂȘTI și DISTANȚARE!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...1505

7 iul 00:02LocalIncendiu în Neptun

676

7 iul 00:01LocalFemeie de 71 de ani, ACCIDENTATĂ pe TRECEREA de PIETONI

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 6 iulie, pe bulevardul I.C. Brătianu din...968

7 iul 00:00LocalATENȚIE! CONTINUĂ lucrările de ASFALTARE pe bulevardul TOMIS

Primăria Constanţa a finalizat prima etapă de reabilitare a tronsonului de carosabil cuprins între strada Poporului...1260

7 iul 23:59LocalIncendiu la o magazie din localitatea Lazu

582

Politică
7 iul 00:00PoliticăOrban: Sunt semnatar al iniţiativei 'Fără penali'; sprijinim orice proiect care include integritatea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la ''Ora prim-ministrului'', în plenul Camerei Deputaţilor, că este...341

7 iul 00:00PoliticăPonta către Orban: Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti

Liderilor deputaţilor Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reuşit ''să ucidă'' toate...394

7 iul 00:00PoliticăOrban: Hoţul, adică PSD, strigă hoţii; nu am luat niciodată niciun capăt de aţă

322

7 iul 00:00PoliticăRoman: Cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD,...340

7 iul 00:00PoliticăCiolacu către Orban: De patru luni vă spunem clar şi răspicat - guvernaţi, nu mai furaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuia să fie...368

7 iul 00:00PoliticăOrban: PSD caută să facă legături fără fundament între mine şi activitatea unei societăţi a statului

299

Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4527

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6157

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4419

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5555

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3663

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3216

Monden
7 iul 00:00MondenCharlie Sheen a sărbătorit un an de când s-a lăsat de fumat de Ziua Americii. Actorul le-a vorbit plămânilor lui

Charlie Sheen, în vârstă de 54 de ani, a sărbătorit la 4 iulie 2020, un an de când s-a lăsat de fumat. Actorul...376

7 iul 00:00MondenViaţa secretă a lui Lady Di: a fost bonă, s-a căsătorit cu iubitul surorii ei şi şi-a petrecut luna de miere într-un loc pe care îl ura

În urmă cu mai bine de 20 de ani, întreaga lume era în doliu după tragicul accident în care Prinţesa Diana şi-a...566

7 iul 00:00MondenActorul Nick Cordero a murit infectat cu coronavirus

364

7 iul 00:00MondenElton John, celebrat de Monetăria Regală a Marii Britanii printr-o monedă comemorativă

Elton John a devenit luni al doilea artist onorat de The Royal Mint, Monetăria Regală a Marii Britanii, printr-o...303

7 iul 20:23MondenCompozitorul italian Ennio Morricone a murit

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a transmis luni ANSA Newswire,...321

7 iul 00:00MondenStuart Cornfeld, producătorul comediei de succes ''Zoolander'', a murit la vârsta de 67 de ani

281

Mapamond
7 iul 00:00MapamondPeste 200 de specialişti susţin că noul coronavirus circulă prin aer şi solicită OMS modificarea recomandărilor

Peste 200 de cercetători susţin că există dovezi conform cărora noul coronavirus poate persista în aer şi infecta...358

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: Cu aproape 700.000 de cazuri, India urcă pe locul trei mondial la contaminări

India a urcat pe locul al treilea în clasamentul ţărilor lumii ca număr de infectări cu coronavirusul de tip nou...291

7 iul 00:00MapamondChina: Alertă de ciumă bubonică după descoperirea unui caz suspect în nordul ţării

324

7 iul 00:00MapamondUn avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului

Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului, a anunţat duminică Ministerul Apărării...305

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: 39.379 de noi cazuri în 24 de ore în SUA

Statele Unite au înregistrat 39.379 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit bilanţului publicat duminică de...281

7 iul 00:00MapamondIran: Daune importante la instalaţia nucleară din Natanz, în urma unui incendiu

281

Sănătate
7 iul 00:00SănătateRemedii naturale pentru candidoză: eficiență și modalități de utilizare

Odată cu încălzirea vremii, simptomele candidozei vaginale sau peniene pot deveni din ce în ce mai supărătoare,...324

7 iul 00:00SănătateNoul coronavirus poate da complicații severe în rândul diabeticilor

În contextul creșterii, din nou, a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 pe plan global, cercetătorii aduc la lumină...305

7 iul 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

315

7 iul 00:00SănătateDe ce să bei ceai verde în fiecare zi

Renunță la băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite și înlocuiește-le cu ceai verde! Această băutură...356

7 iul 19:40SănătateBăutura din 7 ingrediente care elimină INFECȚIA și INFLAMAȚIA

Infecția din organism, în cazul în care este minoră, poate fi tratată în mod natural, fără medicamente, cu...358

7 iul 00:00SănătateBaia relaxantă de seară: săruri și uleiuri care te ajută să dormi mai bine

Somnul tău poate fi mai odihnitor dacă îți faci, înainte de culcare, o baie relaxantă, cu uleiuri și săruri care...283

7 iul 19:18SănătateStudiu: Ketamina poate combate efectele depresiei severe

Depresia severă are efecte negative asupra vieții persoanei afectate și a celor dragi. Un studiu¹ recent sugerează...291

7 iul 00:00SănătateManometria esofagiană - când este recomandată

Manometria esofagiană este un test utilizat pentru a diagnostica problemele esofagului, cum ar fi acalazia sau...305

7 iul 00:00SănătateInstinctul: ar trebui să-l ascultăm sau nu?

297

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT