REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

FOSTUL ABATOR DIN CONSTANȚA SE TRANSFORMĂ ÎN MALL?

FOSTUL ABATOR DIN CONSTANȚA SE TRANSFORMĂ ÎN MALL?

Replica API 3 noiembrie 2018 | 00:29 2821

Totul depinde de PUZ

Totul depinde de PUZ

Fosta clădire unde a funcționat, în trecut, abatorul din Constanța, ar putea să se transforme într-un mall. Carmeco SA a depus, la Primăria Constanța, Direcția de Urbanism, cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism. Pe 31 octombrie, SC Carmeco a primit avizul, însă cu unele specificații: nu se poate fi folosit pentru schimbare destinație clădiri industriale în spații comerciale, înălțare cu un etaj clădire fabrica conserve, schimbare destinație și extindere clădire frigorifer în clădire parcare cu spațiu comercial la parter, deoarce, conform prevederilor PUG, pentru zona ZRCB3 este necesare elaborarea unui PUZ.

Abatorul de Export din Constanţa a fost una dintre clădirile simbol ale oraşului. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1933, iar finalizarea lucrărilor s-a făcut după 3 ani, în 1936. La momentul festiv a participat şi Regele Carol al II-lea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
buna ziua doresc o adeverenta am lucrat la abator constanta un nr tf ma puteti ajuta
0
0
Sunteti cam in urma replica. Deja exista Acupedia parca in locul abatorului carmeco. Ma rog....o anexa a carmeco care a avut mare parte din utilaje germane si care a fost furat si pe vremea lui ceasca si dupa 90....cate carcase de.porci au fost saltate.peste gard.....cate animale brusc nu mai aveau organe....
0
0
Afara din toate structurile statului machedonii si rromii !!!
5
1
Ar merge un mall combinat cu o catedrala....vii la futut banii la mall,iar apoi cuprins de remuscarile shopingului te repezi in biserica si te consolezi sarutand cu foc niste sfinte moaste,adica ciolane de la primul porc sacrificat in vechiul abator...
4
1
mai aveti ceva de demolat in orasul nostru ca sa construiti mall-uri. institutii de invatamint si sanatate nu stiti cita nevoie au cetatenii de ele. le-ati vindut pe nimic machedonilor. RUSINE SA VA FIE.
4
0
Mai bine ar face o catedrala cu niste moaste ramase prin abator... Sa vedeti ce se vor inghesui babele sa pupe tot.
6
3
Foarte bine ca se face mol ca vin curvele la plimbare
6
0
Fabrici nu mai construieste nimeni in Constanta ??Sa ofere locuri de munca tinerilor ??
8
1
acolo o sala polivalenta de 20-30000 de locuri
3
0
Acolo a fost Raiul pe Pamant al makedonilor, fiinca ei erau la butoane si pe vremea lui Ceausescu. Aveau makedonii cel mai sofisticat sistem de furat zilnic, tone de carne dispareau din abator prin metoda furtului la cantar, animalele sacrificate erau trecute prin 2 puncte de cantarire pana urcau in frig. Manevre peste manevre. Si Militia si Securitatea stiau totul, dar era o actiune dirijata perfect de makedoni, cu acordul celor de la Putere. Clanul Bavaleta Ticu si ai lui faceau legea acolo. Nu erai cu ei insemna ca esti impotriva lor, si aveai de-a face cu Militia, Secu .
9
2
Traiasca psd
3
2
Se distruge orasul incet incet si tara, s-a furat tot
8
0
Am o idee. daca in acel spatiu s-ar face un fel de institutie de scolarizare...meserii de tot felul...chiar si pe IT. Chirie modesta sau chiar gratis. Clase meditatii cu profesori pensionari sa ajute pe sarmani sau cine mai vrea ceva in plus. Cursuri de practica adevarata in inginerie...cu ingineri care au vazut situatii grave si sa spuna povesti...sa arata cum nu trebuie facut ba aia ba ailalata...programare in tot felul de limbaje...ba chiar cu aplicare directa in prtactica sa vada elevul cum naiba este utila programarea.
9
2
Cum sa darami o cladire construita in 1936 ? Are o arhitectura deosebita daca este renovata. Terminati cu mall-urile. Ne-am saturat de ele.
19
1
Spatiu enorm. Fa domn primar un centru modern ptru evenimente sport spectacole. Educatie cultura sport . tot orasul e la shopping de la 7 dimineata pana la 12 noaptea . ajunge cu nebuneala la mall .
24
1
Ceva de munca mai productiv in afara de vanzari nu stie orasul asta? Puz-uri pentru tot felul de vile, magazine, distrugeri de parcuri , raiul e aici ce mai ...
15
0
Hai cu mall ul pentru cocalari. Ti ai dreaq de hoti si koorve. De pe timpul lui mazare gitanul sunt toate vandute
12
2
Mazare avandut tot tot terenu nu am auzit in constanta sa se faca o fabrica numai blocuri
13
1
Langa machedonesc e pleonasm.
5
4
Ma tampitilor, cum sa faceti mall acolo? Mai bine faceti un spital ceva..La 200m este billa, mai jos lidl...auchan..plm. Tara de tampiti si curve analfabete. In constanta avem numai blocuri machedonesti, de cacat. Sa vedem ce mai ramane la un cutremur mai serios.
26
3
Sa faca ceva dar sa se demoleze paragina aia care strica orasul asta --Ce vreti sa faca daca nimeni nu investeste in tr-o activ de productie?
8
8
asta a insemnat privatizare fara cap . au pus mana pe foste intreprinderi niste fosti sefi de magazii care nu au avut viziune nici potential financiar in afaceri deoarece la vremea respectiva le au luat pe spagi de nimic iar acum ce sa faca inchiriaza niste paragini . Daca totusi sa se pune cineva sa citeasca contractele de de vanzarea de la vremea respectiva cred ca anii 90 acolo se scrie ca trebuoe sa mentina un numar de muncitori si sa se faca investitii . Daca se faceau aceste verificari si se luau inapoi 2 sau 3 fabrici pt nerespectarea contractelor de cesionare sau vanzare nu mai era asa
15
1
De ce nu fci tu un parc sau centru de cercetare daca tot esti priceput?
0
9
@vvv cand cumpar maionese auchan, e mai mult bine ca univers sau porcarie romanesca.. asta e adevarat ma scuzati..
4
2
Spital sau loc de joaca pentru copiii.. Sau scoala moderna sau ceva folositor pentru tineri nu se poate face.. mall blocuri si sens giratori
11
1
In ziarul asta poti sa injuri, sa scrii ce vrei, dar sa nu comentezi de Uniunea Soros Romania.
8
12
O regleaza BABU aranjatorul sef din primarie, ce nu rezolva el cu spaga potrivita si impartita cu superiorul
11
2
Hotilor de materiale! Bai dar chiar nu aveti niciun pic de rusine. Furati tot ce vedeti ca se citeste de prin alte ziare si va insusiti materialele cu nesimtire.
7
2
Nu au distrus , un sfert de parc , sa costruiasca , marea taraba , din fier si tabla numit "mall" ? Zona este plina de cocalarime si aroganta . Un parc nou sa faca sau un centru de cercetare , pentru copii . Sau ceva , sa produca pentru Constanta : industrie etc . Toata ziua mall , biserici si pacanele .
28
1
Moaaama ce bine ca face mall. Ma speriasem ca vor sa faca vreun parc logistic cu ateliere unde sa mestereasca nemernicii astia mici IT, tehnologue avansata sau Doamne fereste robotica. Nu de alta, dar riscam sa facem niste bani gramada cu valoare adaugata mare. Asa, mai bine facem ceva frumos, cu carpe si unsori, sa aiba si cocalarii si tarfele unde beli un oki si pierde un timp.
34
0
Sa sa faca mol si sens giratoriul
8
9
poate pateste ca LIDL. nu da SHPAGA nu primeste current
17
0
Saivanele astea din bca chinezesc si beton cipanesc, le numesti imobiliare. Sa fim seriosi.
20
6
Vedeti si lucrurile bune.. un mall presupune 1000 de locuri de munca.. intr-adevar.. doar 10% munca calificata, dar tot e mai bun decat cladiri in paragina. Iar sudul orasului chiar are nevoie de asa ceva. Este o oportunitate de business f buna pt toata lumea..
12
30
Tara asta a ajuns sa nu mai produca nimic. Suntem piata de desfacere a vesticilor. Pe rafturile noastre ajung toate rebuturile lor, prin intermediul lidl, kaufland, auchan, carrefour, s.a.m.d. Am ajuns o tara de consum, singurele "noastre" investitiii sunt in centre comerciale si imobiliare.
55
2
Pai altceva ce sa se construiasca? sa faca un parc ceva?o prostie...altfel cum vreti ca cocalarii sa predea scoala vietii copiilor?
40
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212