REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fostul consul al României la Toronto, Antonella Marinescu, a dat diplomația pe... ceva mai dulce! Video

Fostul consul al României la Toronto, Antonella Marinescu, a dat diplomația pe... ceva mai dulce! Video

Mirela PASCAL, Emilia BABU 23 decembrie 2022 | 00:00 4060

În prag de sărbători, reporterii Replica au plecat la colindat și au ajuns în casa Antonellei Marinescu, fosta şefă a Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa, fost deputat PSD și fost consul general al României la Toronto. Ne-a primit cu brațele deschise și ne-a întâmpinat cu multe bunătăți preparate de ea însăși, dar nu ne referim la cârnați, sarmale sau caltaboși, ci la preparate dulci… foarte dulci.  Din mâinile fostului deputat au ieșit adevărate opere de artă de ciocolată cu care, dacă ar merge la un concurs de specialitate, cu siguranță ar câștiga marele premiu.

După ce a plecat din Parlament, Antonella Marinescu și-a îndeplinit cu mândrie funcția de consul general al României la Toronto în perioada 04.02.2013 – 23.08.2015, atunci când şi-a încheiat misiunea la cererea sa, din motive personale. În urmă cu câțiva ani, însă, Antonella Marinescu şi-a luat soţul şi unul dintre copii, pe care îl avea cu ea la Toronto, şi s-a întors acasă, din pricina unor probleme personale.

A lăsat politica în spate şi s-a reprofilat

Fostul consul a preluat afacerile mamei, pe care le administrează, iar în paralel îşi testează la maximum calităţile de cofetar. Și-a exploatat această pasiune devenind, astăzi, fără doar și poate, una dintre cele mai talentate, în ale cofetăriei, din Constanța. Din mâinile fostului deputat au ieșit adevărate opere de artă de ciocolată cu care, dacă ar merge la un concurs de specialitate, cu siguranță ar câștiga marele premiu.

Antonella ne-a primit în casa ei și ne-a făcut o demonstrație dulce… cu doar câteva zile înainte de Crăciun.  Dar, înainte de asta, am stat de vorbă cu fostul diplomat despre politică, dar și despre perioada pe care a trăit-o la Toronto. Este mai greu în politică sau în bucătărie?! ”Este greu și-n politică, și în cofetărie. Dar considerăm că, la un moment, dat, lucrurile au un scop. Așa a fost dat să fie: Am fost consilier local, deputat, consulul României la Toronto. De când eram copil mi-am dorit să fiu consul general…Și am ajuns consul! Contează să visezi și să lupți pentru a ajunge unde îți dorești. Am considerat că ceea ce mi-am propus am realizat. Am dat o mai mare importanță familiei, băieții au crescut, mama avea nevoie de mine pentru că, practic, fiind în Canada, am dezbinat familia. Băiatul cel mic și soțul erau cu mine, cel mare era student la Londra. Dacă îmi pare rău de ceva îmi pare de românii pe care i-am lăsat acolo, cu care, încă păstrez legătura”, ne-a declarat fostul deputat.

Întrebată dacă are regrete din perioada în care a activat în politică, Antonella Marinescu ne-a declarat: ”În politică poți să faci lucruri minunate, dar îți trebuie echipă. Eu am avut echipă, când am fost deputat am avut o muncă titanică… Mi-a plăcut tot ceea ce am făcut în această viață”.

S-ar întoarce în politică?!

Fostul deputat spune că politica a fost o perioadă frumoasă din viața ei iar, dacă i s-ar propune să revină, nu știe dacă ar accepta. ”Nu simt că mai fac parte… nu cred în ceea ce se întâmplă, în momentul de față, în politică. Din punctul meu de vedere lipsește respectul foarte mult. Dar, niciodată să nu spui niciodată. Când eram deputat, eram prietenă cu toată lumea, prietena mea de suflet era Sulfina Barbu, cu care păstrez și acum legătura. Te cerți, ai opinii separate, dar dincolo dai mâna. Nu devii agresiv…. Din păcate, cei din politica de azi nu sunt bine pregătiți.” 

Mai multe declarații despre politică, dar și despre PSD Constanța, urmăriți în materialul video de mai jos:

De la politică, am trecut la... ceva mai dulce

Am lăsat deoparte politica și ne-am îndreptat atenția spre ceva mult mai dulce. Precizăm că, încă de când am pășit spre bancul de lucru, am avut senzația că am intrat în bucătăria unui mare chef. Totul este foarte bine pus la punct, sculele și ustensilele folosite în bucătărie sunt de ultimă generație, iar ingredientele sunt sută la sută naturale. Antonella Marinescu ne-a spus că-i place să aibă mult spațiu, mai ales că nu este singura din familie căreia îi place acest domeniu. Și, ca să ne demonstreze calitățile sale de cofetar, ne-a pregătit un tort spectaculos, din toate punctele de vedere.

Pentru început, haideți să vedem de ce a lăsat politica pentru cofetărie.

Pentru mine, cofetăria nu mai este ceea ce a fost. În sensul că, dacă nu demult, preparam lucruri normale, tradiționale, în momentul în care începi să studiezi și să evoluezi, în momentul de față nu mă mai mulțumește nicio cofetărie din Constanța. Am pretenții. Cea mai bună investiție este în tine însuți și în ceea ce îți place. Cofetăria mă liniștește și mă umple de energie pozitivă. Nu toată lumea își permite să cumpere sculele pe care le am, dar poți face lucruri cu un singur tel și un singur bol. Pasiunea pentru cofetărie am descoperit-o când eram în Canada, consul general. M-a fascinat macarons. Erau destul de scumpe și am zis că trebuie să încerc, aveau un gust sublim. Mi-am cumpărat tot ce a trebuit, ca să le prepar eu (…). A fost primul pas când am descoperit că pot mai mult. Și am participat la cursuri online, cursuri fizic, care nu sunt gratis, investiția e foarte mare. Nu vreau lucruri simple, vreau lucruri complicate, dar am momente când vreau să fac și lucruri simple. În momentul de față gătesc doar pentru familie și prieteni. Îmi doresc să-mi deschid laborator în Constanța, dar am nevoie de ceva timp.”

În materialul video de mai jos puteți urmări cum a pregătit Antonella Marinescu un super tort gustos… pe care nu-l găsești pe toate drumurile. Și tot aici aflați secretul pentru a obține un cozonac bun și pufos, ca la mama acasă.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272