REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul deputat Florin Gheorghe, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Neptun Olimp SA

Fostul deputat Florin Gheorghe, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Neptun Olimp SA

Replica API 25 iulie 2017 | 01:23 627

Fostul deputat şi lider PDL, apoi PMP Florin Gheorghe este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) de la societatea de stat Neptun Olimp SA.

„Consiliul de Administraţie al Societăţii Neptun Olimp SA, în şedinţa din 24.07.2017, a ales în unanimitate de voturi, preşedinte al Consiliului de Administraţie pe dl. Gheorghe Florin”, se arată în informarea de ieri a societăţii de stat din sudul litoralului, semnată de directorulo general Cătălin Caracostea. Reamintim că Neptun Olimp SA are de de pe 12 iunie un nou CA, după ce vechea structură a fost revocată de către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Dacă despre demisiile foştilor administratori am anunţat deja, trebuie să spunem că noua componenţă a CA-ului este cât se poate de suprinzătoare. Şi nu ne referim doar la şefa Juridicului din Ministerul Dezvoltării Regionale în perioada Elena Udrea, ci la un fost deputat instalat acum administrator la Neptun Olimp.

AGA de la Neptun Olimp SA a aprobat în şedinţa de pe 12 iunie raportul de gestiune al administratorilor pentru anul 2016, raportul auditorului financiar, situaţiile financiare pe anul trecut ale societăţii, precum şi bugetul pe anul 2017. De asemenea, AGA l-a revocat pe administratorul Mihail Voicu, întrucât acesta nu a fost reales pentru un nou mandat şi a luat cunoştinţă de demisiile administratorilor Eugen Butnariu, Măriuca Oana Pistol şi Gabriela Cristea. În fine, AGA a decis numirea în funcţiile de administratori provizorii ai Neptun Olimp SA a următorilor: Dragoş Călin (din Braşov, şeful Direcţiei Juridice din SIF Transilvania, acţionar al Neptun Olimp SA), Ionel Damian (constănţean, fost administrator la Agenţia Natională de Cadastru, alături de Sevil Shhaideh, actualul vicepremier), Ramona Zena Petcu (şefa de cabinet a lui Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa), Ionela Stoian (secretar general în Ministerul Dezvoltării, minister în conducerea căruia se afla şi în mandatul Elenei Udrea, martoră în procesul de corupţie „Gala Bute”) şi Florin Gheorghe.

Un mandat, patru partide

Florin Gheorghe este nimeni altul decât fostul deputat constănţean care a bifat nu mai puţin de patru partide politice în cei patru ani de mandat. Fostul lider PDL Constanţa a fost ales deputat în 2012 pe listele acestei formaţiuni, pentru ca, un an mai târziu, să părăsească partidul condus atunci de Vasile Blaga şi să treacă la PMP-ul lui Traian Băsescu. Nu a rezistat nici aici prea mult, pentru că, în 2014, avea să plece din cauza perpetuului război cu Claudiu Palaz, liderul judeţean al partidului. Noua destinaţie a fost UNPR-ul lui Gabriel Oprea, pe care l-a părăsit însă în 2016 pentru a se transfera la PSD, sub motivaţia că face acest lucru pentru a-l ajuta pe prietenul său, Decebal Făgădău, să ajungă primarul Constanţei.

Misiune grea la Neptun Olimp

Fostul deputat Florin Gheorghe preia Neptun Olimp intr-o situatie cat se poate de dificila. Firma de stat a raportat pentru aul 2016 o cifra de afaceri de doar 612.669 si pierderi de 980.807 lei, cu 15 angajati. Anul trecut, Neptun Olimp SA si-a schimbat domeniul de activitate din “hoteluri” în “închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Neptun Olimp SA este condusă de directorul general Cătălin Mihail Caracostea și mai deține, ca avere, Complexul de Vile Olimp, alcătuit din vilele de 4 stele Afrodita, Hera, Atena, Irene şi Artemis, cu un total de 30 de locuri de cazare, două autocare de 3 stele, o secţiune de plajă în Neptun, restaurantul de 3 stele La Barchetta, cu 336 de locuri şi Pizzeria Complex International din Olimp. Acţionarul majoritar al Neptun Olimp SA este statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine 52,2156% din acţiuni, alături de care mai sunt SIF III, cu 41,1848%, persoane juridice- 0,5573% şi persoane fizice- 6,0423%.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Munca fatalaule Ajunge PNL PSD acu toot la stat.Chiar nu sti sa faci nimic tinere.
1
0
Ba PSD-istilor, cand a fost ma Felix vre-odata PSD-ist sau de stanga? Cum naiba l-ati votat Presedinte? Mai are si cancer de prostata... El si puroiul de Dumitrache fac trafic de influenta pentru numiri in functii pe bani peste tot... si cine sa le dea bani? PSD-istii sau ceilalti? Marele Arhitect e sus... vede si pedepseste... si nu numai EL.
4
1
3 sferturi dintre ei sunt de la psd! Ce va aberati atat plus doar nu vrei sa se puna sefi toti lipitorii de afise care vor doar sa doarma pe salarii la stat ca in rest habar nu au
4
1
niste labagii toti PSD-istii am muncit pe branci si acum ne uitam la slugoii PNL cum ocupa functii la diverse institutii pt ca labagiul Stroe nu e in stare sa faca schimbari. Flegma pe PSD
9
5
o ameteala de societate , 5 case , o terasa , 2 masini si restul scamatori .....bataie pe ceva nascut mort la ora actuala . MT probabil va pompa 2 luni de vara ceva salarii si in octombrie pune bariera . halal turism
2
0
Stimate coleg inainte de alegerile parlamentare toata fruntea PSD Constanta era in stare sa ne pupe si in cur numai sa aram terenul si sa aducem voturi cat mai multe iar promisiunile au fost cat Casa Poporului Cum ne-au futut ei asa o sa-i futem si noi Abia asteptam
8
1
Cel mai potrivit sa tina lumanarea unei societati in prag de deces. Inspirata numire.
8
1
Sigur mai este ceca de furat daca l au pus pe infractorul asta
7
3
Ce tare e poza, sa mor io!
12
2
Bai Felix a castigat PSD-ul alegerile?! De cand esti mare sef toate numirile in functii s-au facut numai cu oamenii PDL, PNL si mai nou PMP in judetul Constanta, sa nu spui ca nu stii ca ne faci prosti pt a suta oara! Pula mai venim la actiuni si munca de jos iar de votat mai bine cu USR! Multe " succesuri "!!!
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218