REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă a contestat decizia de condamnare

Fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă a contestat decizia de condamnare

Replica API 16 februarie 2019 | 23:58 1010

4 ani și 10 luni

4 ani și 10 luni

Gheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, și fostul viceprimar Suliman Ecrem au contestat decizia Judecătoriei Medgidia din decembrie 2018, prin intermediul căreia au bifat ani buni de închisoare. În timp ce fiul lui Hânsă, Tiberiu, a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, tatăl pe Gheorghe Hânsă a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, dar cum el mai avea o condamnare din 2014, pedepsele i-au fost contopite, rezultând cea de 4 ani și 10 luni, în regim de detenție. Fostul vice a luat și el 3 ani și 6 luni, tot în detenție, pentru pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) în formă continuată (faptă săvârșită în perioada noiembrie 2012-octombrie 2013). În continuare, Nicolae Cristache a primir 3 ani și 6 luni în regim de detenție, Mihai Adam – 3 ani și 4 luni în regim de detenție (mai avea o condamnare), Rodica Cojocaru – 1 an și 6 luni cu suspendare, iar Liliana Carmen Pricop – 3 ani cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă, așa că inculpații condamnați au formulat apel, acesta fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanța joi, 14 februarie a.c. Prim termen de jduecată a fost stabilit pentru 28 martie.

Menționăm că Gheorghe Hânsă a fost trimis în judecată alături de Suliman Ecrem, Nicolae Cristache, administrator al SC NKC Magnetism Construct, Mihai Adam, din Cernavodă, asociat al Stelmi Structuri, Marius Tiberiu Hânsă, din Cernavodă, fără calitate specială, recidivist, cercetat sub control judiciar, Rodica Cojocaru, din Cernavodă, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate şi Liliana Carmen Pricop, din Medgidia, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate. Din mijloacele de probă, procurorii au stabilit că este vorba, în primul rând, de lucrarea de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, acordată fraudulos către SC NKC Magnetism Construct SRL. Apoi, în perioada noiembrie 2012 - august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi la data de 14 ianuarie 2013, primarul şi viceprimarul şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, prin acţiuni concertate, pentru ca societăţile prezentate mai sus să obţină foloase necuvenite, obţinerea contractelor frauduloasă fiind intermediată de inculpatul Marius Tiberiu Hânsă, cu largul concurs al angajaţilor Primăriei Cernavodă, au mai spus procurorii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NECOITA doua dosare la DNA, vine urgia
8
1
Fraza tipica de hot cu tupeu.Adica furi de rupi ajungi cineva multumita hotiilor pe care leai facut dupa care spui .Ma saraciilor voi vorbiti de mine ma uitativa la voi ca sunteti rupti in cur si aveti matele fripte de foame asa ca gura fomistilor.
4
2
Grosimea stratului de asfalt este cam mica,se poate observa pe strazile asfaltate in toamna,deja se umfla asfaltul,nu se curata suprafata de contact,nu se taseaza bine,motorina o vand si o pun la cazanu cu care fac taxi!
11
0
ce se asfalteaza in oras asa la foc continuu,nu cumva primarul si Gety fac o manareala sa sifoneze banu public,eu asa cred ,dna autosesizeazate miroase a delapidara spaga si lucrari supraevaluate
8
2
Vai de capul vostru,uitativa intai in curtea voastra !
3
2
tineti minte...asa cum HANSA...plateste la greu pentru tatarul MENAT,asa si primarul NEGOITA...va plati pentru protejatul si iubitul...ALECU...fara el n-are aer..n-are speranta...daca nu-i ALECU...nu merge bine...primaria...
20
3
Ca fost viceprimar prostanac si analfabet ii aduc aminte hotoiului de hansa ca nasul caderii lui este MENAT un tatar imputit si jegos de la tehnic in care tu un retard aveai mare incredere in salvarii lui aia peticiti cu care a venit in primarie . te-ai intrebat vreo data de ce nu-l angaja la medgidia fostul primar iordache ! si acum umbla cu smecherii si arde gazul de pomana ca detasat de la SACT , incercand cu nerusinare sa se dea sef la fraierii care nu-l cunosc ! mai are procese poate o sa-l ai coleg da celula !
11
3
Mentionez ca , chiar Alecu i-si duce curva de nevasta lui neacoita ca sa-l tina pe el in serviciu el fiind un boschi dar, uitati-va la muiurile lor si alecu si neacoita au aceleasi caractere de nasparlii , disperati si retardati .
25
0
Stiu multe despre GH.Ma trimitea la casa sa fac treaba buna.
5
2
mwie hansa hotul nenorocit sa mori la puscarie si tu si fitu si fractu care tea dat in gat
3
5
edilule ,popa nu ti a tras o ca e om ,dar alecu te arde tare,
24
0
Romani hoti, are ura pe ecrem. Ecrem nevinovat
4
12
este adevarat ce scrie acolo , nemernicul de menat care era sef la tehnic primaria c-voda obliga subalternii sa faca supradimensionari calcule lucrari in referatele ptr. executie lucrari care erau apoi aprobate de penalul primar si apoi prin serviciul achizitii lucrarile erau date preferential unor firme agreate de ei , de unde apoi i-si trageau partea leului . Menat cel jegos este artizanul hotiilor facute de excrocul de Hansa !
18
1
Hoata de Kovesi a ciordit mai mult decat matale si este libera.Asa este in justitia din Romania unii cu ciorditul si altii cu puscaria.Muie KOVESI MUIE SUSTINATORII CURVEI NOMBER ONE MONDIAL.
5
10
jigodiile care ii iau apararea banditului de Hansa ca ar fi cinstit si sarac sa mearga la domiciliul lu fisa ANA si sa constate ce vila cu toate dotarile are facuta din furaciuni , dar si la vagabondul de fisu care nu s-au omorat cu munca si sa vada cu ce bani au facut averile ! Cand s-au pripasit prin c- voda toti erau rupti in cur de saraci ! intrebati pe scofalcitul de tatar menat acum aciuat prin primarie fiindca este penal , cat a furat asta din primarie cu el impreuna - primaria deveni-se proprietarea lor !
22
6
Pe iubirica liviu cind il ridica garda frate si pe alocati lui gen serif radulescu salam ca au rupt primaria frate cu furaciunile
16
3
Asa sunt toti primarii daca lumea voteaza ca niste retarzi ei vin la primarii in genersl sa fure pt ei si familiei lor
8
1
Eu sunt un jeg, cu ochii numai dupa furat,dau tot pe goarna,mai ales colegi de pe centru de la taxi!
16
2
de ce comentati la persoana numitului ALECU MARIUS...el este jegul uman al primariei Cernavoda...el pe la scoala,n-a fost,...locuind in cart.Columbia,cartierul tuturor golanilor,n-a avut timp de scoala..pe l-a preocupat .. nu stiu cum s-a aciuat prin primarie...am inteles ca la viitoarele alegeri,va candida la functia de primar,chiar daca are doar 7 clase...
33
2
Replica postezi numai ce vrei tu care sunt caracterele nepermise
6
6
Mirela P sugi o acadea !
1
6
dosar facut pe baza protocoalelor SRI PARCHET smecherii au fost avansati iar restul se vedede dovada ,sa judecat pe comanda ,vorba romaneasca CAINELE LATRA URSU MERGE
2
6
Mai repede cu dezincriminarea abuzului in serviciu ca uite inca un abuz al statului paralel saracul om condamnat nevinovt apropo ia faceti ma un control al averi familiei Hansa sa vada toata lumea ca si aici este vorba despre un abuz al procurorilor.
8
5
Neacoita m a parasit pentru prostituata cu doua clase a boschetului de ALECU care este pestoiul primariei ! Mentionez ca livache lucreza excelent cu limba. , scula lui lasa de dorit !
36
8
in cele din urma pacatele ne gasesc pe toti
8
3
Urmeaza actualul, pai ce faci mai livache te ai cuplat cu alta si pe drectoare ai lasat o cu ochii in lacrimi?? Pai vb cu fostul si te pune la acatiste prostule
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218