REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul senator Chiru, SUPRATAXAT cu 500% pentru Cazinoul Eforie! Motivul: l-a lăsat ÎN PARAGINĂ!

Fostul senator Chiru, SUPRATAXAT cu 500% pentru Cazinoul Eforie! Motivul: l-a lăsat ÎN PARAGINĂ!

Replica API 3 ianuarie 2018 | 20:37 533

Tot mai multe oraşe fac apel la “taxa de paragină”, în încercarea de a disciplina proprietarii de imobile. Începând de anul trecut, în ciuda protestelor, primarul Decebal Făgădău a iniţiat o serie de proiecte privind supra-taxarea celor care îşi lasă clădirile şi terenurile în paragină. Demersul s-a dovedit a fi, până la urmă, bine primit de majoritatea constănţenilor, iar toate proiectele privind taxarea cu 200-500% mai mult au fost votate în Consiliul Local Municipal.

După câteva luni de la primele proiecte iniţiate la Constanţa, şi Primăria Mangalia a preluat iniţiativa. Astfel, mai multe imobile lăsate de izbelişte vor fi, de anul acesta, supra-taxate. Nici oraşul Eforie nu s-a lăsat mai prejos, şi tot din dorinţa de a-i determina pe proprietari să îşi menţină clădirile şi terenurile în bună stare. Mai exact, pe ordinea de zi a şedinţei din data de 20 decembrie au fost înscrise următoarele proiecte: majorarea impozitului pentru clădirea situată în Eforie Sud, strada Flipescu nr. 19-21; majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirea şi terenul situate în Eforie Sud, strada Dezrobirii, zona Faleză; majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirea şi terenul situate în Eforie Sud, strada Faleză nr.2A. Toate proiectele au fost aprobate.

Interesant de menţionat că una dintre majorări îl vizează pe fostul senator Christian Gigi Chiru, iar clădirea sprataxată (cu terenul aferent) este Cazinoul din Eforie Sud. Impozitul plătit pentru clădire este de circa 140 milioane de lei vechi pe an, iar cu majorare, el a ajunge la 700 de milioane. “Întreaga zonă este praf, faleza este în pericol, aşa că pare oarecum nedrept să fie aplicată această suprataxare”, a opinat un localnic din Eforie.

Una peste alta, administraţia locală a considerat că este ruşinos ca Gigi Chiru să lase clădirea în paragină. Pe de altă parte, firma controlată de Chiru (cea care deţine Cazinoul) anunţase, la un moment dat, că doreşte să renoveze clădirea şi să îi schimbe şi destinaţia – detalii AICI!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si trebuie sa existe un motiv ptr care nu s au accesat fonduri europene in patru ani ptr repararea strazilor si trotuarelor ancestrale.Nemernicilor ,voi ati iesit din tara in viata voastra? Parca suntem in Siria!
0
0
Si prostia ta ,costa in mandatele trecute milioane de lei ,acum costa o avere,dilimache prost.
3
0
Serbane cat o sa poti fura? Vine vremea sa pleci si tu in Madagascar!?...
6
4
Eforie o sa cada sub furaciunile lui Robertica, Avatafu si Saimanov.
4
4
husi, cioara borata!
3
2
Lucica sau cum te numesti ai dreptate cu pretul dar sa stii ca in mandatele trecute se cumparau cu 5-7ron firul ptr ca ereau un soi mai deosebit si anume INVIZIBIL .Pe cand florile din 2017 au fost vazute si pozate, apreciate de toata lumea chiar si pe facebook.Banuiesc ca si tu ai fost incantata de frumusetea si calitatea florilor.
6
2
alo DNA trebuie intrebat Robertica si Udrea cum a cumparat firul de floare cu 3 lei de la Liviu Burca . in doua luni 2017 Efo Urban a achitat 130.000 lei. va veni ziua dreptati cat de curand!
4
0
Nu va plati nimic. Cica n.ui da primaria autorizatie de construire. Circ mediatic de bagat in seama. Doar vin alegerile. DNA nu prea ti-ai facut treaba ...
3
0
Cu toate incercarile penibile de a-si slefui imaginea, ramane un banal grataragiu cu gingiile vinete.
6
1
Se pare ca primarul droghi da amenzi preferential cu majorare de 500 la suta impozit ii dau o locatie in eforie nord pe transilvaniei este ff in paragina si pariez ca nu stie a cui e locatia e a lui catalin teodorescu alias spw
12
1
din cauza tevilor sparte de sub cazinou se surpa faleza an de an....referitor la amenda mie mi-se pare cam mica....ps primare trage in PLM curent in cartierul nou din eforie sud
9
0
bravo DNA Robert Serban si luat hotel pe faleza langa Acapulco ,mai mult ce vreti _
4
3
Hoti mai mari ca Robert Crusoveanu Saimanov Dilimache Toto Beti nu mai gasiti niciunde.
14
5
Ce ai facut sa dea el la stat el ia de la stat
3
0
Impozitarea asta marita este chiar binevenita insa oare primariile si primarii care nu au facut si nu fac nimic nu ar trebui si ei trasi la raspundere? De ce sa asteptam 4 ani? Sa fie impuse amenzi pentru edilii care nu isi fac datoria fata de urbe!
19
0
Pentru strazile, trotuarele, parcurile, cladirile din patrimoniul primariei cine plateste suprataxarea? Ori le ia Robert prin intrepusi!Vezi spatiile comerciale si hotele luate de Tudoran Catalin in combinatie cu Robertica
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367