rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FOTO/VIDEO. Candidaţii PNL la europarlamentare, prezenţi la Constanţa

Duminică, 14 aprilie a.c., la Pavilionul Expoziţional Constanţa se desfăşoară Reuniunea Regională PNL, ocazie cu care sunt prezentaţi candidaţii la alegerile europarlamentare. La eveniment sunt prezenţi Ludovic Orban, Robert Sighiartãu, Raluca Turcan, Bogdan Huţucă.

Cât priveşte candidaţii PNL la alegerile europarlamentare, urmează să fie prezentaţi: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Siegfried Mureşan, Ana Maria Dimitriu, Vlad Nistor, Cristian Busoi, Claudia Benchescu, Ciprian Epure, Costel Stanca, Adrian Tabarac, Şerban Alexandru Gabriel, Piron Gheorghe.

Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a subliniat în discursul său că oraşul şi judeţul Constanţa au un imens potenţial de dezvoltare, dar care s-a irosit, din cauza unei "boli", "ciuma roşie", "ticăloşia pesedistă". "După 1989, oraşul Constanţa a avut un potenţial uriaş de dezvoltare. Din păcate, o boală a lovit acest oraş şi întreaga Românie, o boală ce îi ţine pe oameni departe de dezvoltare, îi ţine dependenţi de stat. Ticăloşia pesedistã este şi faptul că au promis opt spitale regionale şi nu au făcut niciunul. Este singurul Guvern care nu a semnat niciun contract pentru autostrăzi. Pesediştilor le este frică să iasă în stradă, printre oameni", a afirmat Bogdan Huţucă. Acesta a mai declarat: "PSD şi ALDE sunt incompatibili cu democraţia, cu statul de drept. Noi, liberalii, am arătat că se poate şi altfel. Avem primari liberali care au demonstrat, care au dezvoltat oraşele lor, care au atras investitori, care au creat locuri de muncă, au atras fonduri europene'.

Prezent la Reuniunea Regională PNL, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a atras atenţia, în discursul sãu, asupra implicãrii primarilor liberali în ceea ce înseamnã atragerea de fonduri europene.

"Zilele acestea, am avut discuţii cu colegii mei primari din judeţ, Eforie, Techirghiol, Mangalia, Poarta Albă, Cernavodă şi am realizat o analiză la nivelul judeţului în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Primarii PNL, din 2016 până în prezent, au atras în total de 104,5 milioane euro. Nu ştiu dacă pare mult, puţin, dar nevoie sunt multiple. Pentru oraşul Constanţa, analiza e simplă, pentru că ne-a dat 0 în ultimii ani, 0 pentru infrastructură, învăţământ, sănătate, clădiri, spaţii verzi, fonduri europene. Aceasta e cifra oraşului Constanţa”,a spus primarul din Ovidiu, George Scupra. În încheiere, acesta a dorit să facă o glumă, făcând referire, cel mai probabil, la faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se însoară şi caută naşi: „Am văzut că se caută naşi pentru europarlamentare. Haideţi să fim noi naşii lor”, a încheiat Scupra.

Victor Paul Dobre: „PSD a semănat ajutoare sociale și a cules voturi!”

Sărăcie endemică în multe zone, localități care se depopulează pentru că tinerii pleacă în număr tot mai mare peste hotare și imposibilitatea actualei guvernări, pesediste, de a construi spitale regionale și autostrăzi. Acestea au fost câteva dintre punctele atinse, în discursul său, de vicepreședintele PNL, Victor Paul Dobre, în discursul ținut la Reuniunea Regională PNL, desfășurată la Constanța, duminică, 14 aprilie a.c..

„Astăzi primim în regiunea noastră conducerea partidului și principalii candidați la alegerile europarlamentare. Constanța, cel mai puternic județ al regiunii, dar este numai la jumătate din PIB-ul Bucureștiului. Din păcate, celelalte județe din regiune sunt la jumătatea Constanței. Sunt zone cu sărăcie endemică, cum este și în Delta Dunării. Din 30 de ani, 22 de ani socialiștii au condus țara, dar aici la noi, mai tot timpul, și se cunoaște: PSD a semănat ajutoare sociale, și a cules voturi.

Acum câțiva ani, într-o campanie, discutam cu Mircea Hava și Ilie Bolojan, discutam despre ce se întâmplă. Copiii noștri nu mai pleacă dincolo de graniță, ci dincolo de munți, ceea ce este trist.

Este nevoie de un alt tip de administrație. Cunosc bine administrațiile marilor primari ai Ardealului. Împreună cu Ludovic Orban am asigurat finanțări solide administrațiilor. Primarii din Ardeal le-au folosit pentru investiții solide. Cred că este timpul să ne mobilizăm, astfel încât, așa cum în Ardeal se câștigă, să obținem rezultate foarte bune, aici, la noi. Pentru ca să trecem la 20% este multă muncă, multă sudoare, îți dă sângele pe nas. Dar acest lucru este valabil și pentru noi. De câte ori a câștigat PNL, nu poate câștiga țara fără rezultate foarte bune, aici, în est, la noi. Trebuie să avem curajul să o spunem: România de astăzi nu poate face nici spitale regionale, nici autostrăzi, cu actuala administrație și mă refer de la Guvernul care este supradimensionat până la administrațiile locale.

PNL trebuie să se bată pentru reformarea profundă a României, a întregii administrații. Suntem singura țară din estul Europei care nu a făcut o reformă a administrației teritoriale. Iar asta pentru că 22 de ani din cei 30 au condus-o socialiștii.

La sfârșitul secolului XIX, eram la același nivel cu marile țări ale Europei. Este timpul, din nou, al PNL, pentru că noi vom pune România în primul rând”, a declarat Victor Paul Dobre.

Candidat la europarlamentare, Vlad Nistor: „Am copilărit la Constanța. Orașul de astăzi nu mai are nicio legătură cu cel al copilăriei mele!”

Prof. univ. Vlad Nistor, candidat pe lista PNL la alegerile europarlamentare a fost unul dintre candidații prezenți, duminică, la Reuniunea Regională PNL de la Constanța. Acesta a mărturisit că este constănțean și constată, cu tristețe, faptul că orașul în care a copilărit, orașul pe care îl cunoaște din poveștile bunicilor lui, nu seamănă deloc cu ce întâlnește, în prezent, pe stradă.

„Am să încep cu o scurtă poveste personală, eu sunt dobrogean, iar familia mea este aici de la 1878, străbunii mei au fost printre primii coloniști aduși din Ardeal, la sugestia și rugămintea lui Mihail Kogălniceanu. Am în familie un fost ministru adjunct de interne liberal, un primar liberal din județul Constanța. Am copilărit în Constanța, am făcut școala la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Orașul acesta, cel de astăzi, nu mai are nicio legătură, nici cu orașul din poveștile bunicii mele, nici măcar cu orașul din cele mai sinitre vremuri din epoca comunistă, atunci când eu eram elev. Echilibrul, ordinea, stabilitatea acestui oraș erau cu totul altceva decât haosul de astăzi. Este suficient să faci câțiva pași prin centrul vechi pentru a vedea unde a fost adus acest oraș de un grup de administratori care conduc acest oraș din 2000. Rezultatele sunt dezastroase. Orașul s-a depopulat. În continuarea imediată a celor spuse, să trecem la campania în fața căreia ne aflăm. De ce alegeri europarlamentare, care e importanța lor pentru fiecare dintre noi? În primul rând, aceste alegeri pot da o reprezentare corectă în Parlamentul European a partidului care contează în România. Numai noi și numai cu noi stă cineva de vorbă în Europa. Și PSD și ALDE sunt la marginea excluderii. Nimeni nu îi poate privi altfel decât ca pe niște mincinoși, oameni fără cuvânt, corupători ai statului de drept.

La numai doi ani și jumătate de la reînceperea administrației de către pesediști se află la începerea unui haos. Atunci când au câștigat promițând verzi și uscate s-au trezit că nu pot să facă decât cum să își salveze liderii, pe Liviu Dragnea, cum să îi scoată din fața ușii temniței în care se află.

La alegerile prezidențiale nu am emoții, sunt convins că Klaus Iohannis va mai fi președinte încă cinci ani!”, a afirmat prof. univ. Vlad Nistor.

Candidaţii, în special Rareş Bogdan, au fost luaţi cu asalt de către simpatizanţi, care nu au ezitat să-şi facă selfie cu cei ce ar urma să ne reprezinte în Parlamentul European.

Siegfried Mureșan: „Când noi obțineam mai multe fonduri de la UE pentru ajutarea fermierilor afectați de pesta porcină, Petre Daea vorbea despre cormoranii în piscine”

Europarlamentarii liberali au planuri concrete pentru obținerea de fonduri europene pentru dezvoltarea României în următorii ani, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan, candidat la un nou mandat la Parlamentul European, prezent și el, duminică, la reuniunea de la Constanța. Intenția este să fie obținute fonduri pentru un program destinat agriculturii românești, denumit „Prima fermă”, în care fiecare nou fermier va primi 100.000 de euro fonduri nerambursabile. Totodată, se dorește obținerea de bani pentru anveloparea a 500.000 de apartamente de bloc, dar mai ales se intenționează simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene.

„Știu că aici, în zona aceasta a țării, mulți fermieri au fost afectați de pesta porcină africană. Iar noi, europarlamentarii liberali, am fost în Parlamentul European și am cerut fonduri pentru fermierii români afectați de pesta porcină africană, iar în timp ce noi ne băteam pentru mai multe fonduri pentru fermieri din România, Petre Daea vorbea despre cormorani în piscine. Aceasta este diferența!

Săptămâna aceasta am fost la Parlamentul European, vă spun că toată UE așteaptă să scăpăm România de Liviu Dragnea. UE este alături de România, de poporul român și PNL. Pentru că PNL este singurul partid care poate bate PSD și care poate obține ceva pentru România în Europa. Am dovedit-o în ultimii cinci ani și la fel vom face și în următorii cinci ani. Vom obține fonduri pentru un program numit „Prima Fermă” pentru ca fiecare tânăr care dorește să pornească o fermă să primească 100.000 de euro nerambursabili de la UE. Vom simplifica procedurile pentru accesarea de fonduri europene, vom tăia birocrația Vom obține bani pentru regularizarea Dunării, pentru anveloparea a 500.000 de apartamente de bloc. Vom face lucruri concrete.

Avem, de departe, cea mai bună listă de candidați pentru alegerile europarlamentare. Avem primari care au schimbat fața orașelor lor, avem specialiști, iar în capul listei pe Rareș Bogdan.

Vreți școli, spitale, drumuri ca în Europa? Atunci trebuie să votăm politicieni europeni!”, a declarat parlamentarul european Siegfried Mureșan.

Cap de listă în rândul candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, jurnalistul Rareş Bogdan, a relatat celor prezenţi la Reuniunea Regionalã PNL despre durerea celor aproximativ un milion de români din Spania, "goniţi" din ţara lor de ultimele guvernări pesediste. Mai mult, acesta a arătat că pe 20 aprilie a.c. va avea loc un miting la Alexandria. "Săptămâna viitoare, pe 20 aprilie, vom fi în capitala corupţiei din România. Vine lupul la Alexandria!'

"Constanţa are cel mai mare potenţial. Au fost abandonaţi cetăţenii Dobrogei. Este inadmisibil să laşi Portul şi investiţiile pe mâna unor găşti de infractori. Acest lucru trebnuie oprit. Primul pas pentru a-i opri este ziua de 26 mai", a completat Rareş Bogdan.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a luat cuvântul la întâlnirea candidaţilor la europarlamentare, eveniment ce are loc la Pavilionul Expoziţional: "Vă chem la luptă!", a transmis Orban.

"Am venit la Constanţa, nu la spectacol, ci să pornim bătălia pentru România. O bătălie cu un inamic careşi-a bătut joc de România şi care a dus România sub nivelul mării. Suntem la Constanţa, poarta de intrare şi ieşire a Europei. Dumnezeu ne-a dat Marea Neagră, Dunăre şi, de când au venit ăştia la putere, îşi bat joc de aceste daruri. Noi, PNL, vom ştii să folosim aceste daruri. M-am săturat să mă conducă agramaţii, repetenţii, hoţii, m-am săturat ca România să fie făcută de răs de cei care au sucit minţile săracilor, minţile celor care nu înţeleg, încă, adevărul despre România( …) Vreau o Românie unde să nu mai existe campionat de minciuni. PNL chiar creşte pensile, nu pe hârtie. Noi vrem pentru părinţii şi bunicii noştri, atunci când creşte pensia, să crească puterea de cumpărare, să crească salariul minim pe economie. Dragii mei, vă chem la luptă ca până-n 26 mai să lăsaţi pe plan second tabieturile şi problemele personale, să intraţi în fiecare scară de bloc, în fiecare casă, în fiecare piaţă...să strigăm împreună ceea ce aşteaptă România: PNL, victorie!”,a spus Orban.

VIDEO:

F.B.

duminică, 14 aprilie 20192074
mai mult...Actualitate
22 oct 00:01ActualitateACCIDENT RUTIER GRAV în județul Constanța: mașină SPULBERATĂ de TIR! VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marți, 22 octombrie, în județul Constanța, pe DN2A, în zona localității Nicolae...5738

20 oct 00:18ActualitateChindia - FCSB: 1-2357
19 oct 02:26ActualitateLudovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate883
17 oct 03:06ActualitatePieton băut, lovit de maşină la intersecţia Soveja cu Semănătorului

Un accident rutier a avut loc, miercuri seara, 16 octombrie, la intersecţia Soveja cu Semănătorului în municipiul...1044

16 oct 03:26ActualitatePrimăria Constanţa produce un scandal imens în Faleză Nord cu SENSUL UNIC de pe strada Unirii!5427
29 sep 00:00Actualitate66 de locaţii, străzi şi parcări, prinse în programul amplu de asfaltare de la Cernavodă383
10 oct 00:44ActualitateViorica Dăncilă, înainte de moțiune: Acest Guvern a fost ținta permanentă a președintelui României

Viorica Dăncilă a făcut declarații înainte de moțiune, a ținut un discurs foarte dur în Plen, atacând...869

9 oct 01:23ActualitateSenatorul Ion Popa: Au mai rămas trei zile până la moțiunea împotriva guvernului Dăncilă!507
6 oct 00:03ActualitateEsbjerg - CSM București 22-24 | Vicecampioana României a început cu o victorie noul sezon de Liga Campionilor845
4 oct 00:41ActualitateCOD GALBEN de VREME SEVERĂ la Constanța! RAJA activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de cod galben de ploi, cu cantități însemnate de apă, ce vor depăși,...1837

3 oct 00:09ActualitateDacă vedeți această tânără din Medgidia, sunați la Poliție7345
28 sep 00:00ActualitateAnunţ al Primăriei Cernavodă549
Vremea
17.4°17.4° - 20.5° miercuri, 23 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 51%
Vânt: 2.81 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:00SportIncidente grave la un meci arbitrat de Marius Avram

Şase suporteri ai echipei Bayern Munchen şi un agent de pază au fost răniţi în violenţele care au avut loc,...472

23 oct 01:18SportLiga Campionilor s-a transformat în liga maidanelor: Scoruri pe care le întâlnești doar în diviziile județene

Liga Campionilor pare să se transforme, de la o ediția la alta, în liga maidanelor! Rezultatele meciurilor de marți...549

23 oct 00:00SportSimona Halep și-a speriat adversarele: „Ajungi să te rogi la Dumnezeu pentru viața ta când joci cu ea”

Andrea Petkovic (80 WTA, 32 de ani) e fascinată de jocul Simonei Halep (5 WTA, 28 de ani) și are doar cuvinte de...482

23 oct 00:00SportFRF pregătește lovitura anului: Gică Hagi selecționer! „Federația deja l-a contactat”

Gică Hagi e dorit înapoi la echipa națională. România are șanse mici la calificarea la EURO 2020, fiind pe locul 3...565

Local
23 oct 00:00LocalZiua Europeană a Justiției Civile, la instanțele din Constanța: accesul elevilor și al studenților este gratuit

Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Europene a Justiției Civile”, Curtea de Apel Constanța, organizează vineri, 25...235

23 oct 22:41LocalBăieţel accidentat de maşină în Cumpăna

Un accident rutier a avut loc marţi, 22 octombrie, în comuna Cumpăna, pe strada Strajei. Un băieţel în vârstă de...740

23 oct 01:07LocalATENȚIE! Zeci de persoane ajung la spital în urma intoxicaţiei cu gazele toxice!

În fiecare toamnă, după culesul viilor, zeci de persoane ajung la spital în stare gravă sau îşi pierd viaţa în...513

23 oct 01:06LocalNereguli depistate în trafic de polițiști, în Constanța și Mangalia

Polițiștii din cadrul Secției 4, la data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 23.55, au identificat un bărbat de 35...554

23 oct 01:05LocalCondamnat pentru evaziune fiscală, depistat de polițiștii constănțeni

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 21 octombrie a.c., au identificat un bărbat, de 60...769

23 oct 01:04LocalFemeie AGRESATĂ de concubinul mai tânăr! A intervenit Poliția

Polițiștii din Postului de Poliție Jurilovca, în noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., au fost sesizați de către o...497

23 oct 01:03LocalRAEDPP Constanţa ANGAJEAZĂ!

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța organizează în perioada 29 – 31...1398

23 oct 01:03LocalSute de mii de rulmenți contrafăcuţi, confiscați în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...642

23 oct 01:00LocalMașină cu numere de Bulgaria URMĂRITĂ în TRAFIC: au fost trase FOCURI de ARMĂ!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au desfășurat o acțiune de urmărire,...2177

23 oct 01:00LocalRĂFUIALĂ și MAȘINI VANDALIZATE în TOMIS NORD! Video

Două mașini au fost vandalizate, în urma unei răfuieli dintre mai mulți bărbați! Potrivit informațiilor noastre,...10207

Politică
23 oct 01:10PoliticăReacția DNA, la raportul MCV: au fost atacuri succesive la adresa noastră

Procurorii DNA remarcă faptul că raportul MCV marchează progresele realizate de procurori, în condițiile în care...344

23 oct 01:09PoliticăLudovic Orban consideră că a convins toate partidele, după negocieri: Acest guvern va trece

Premierul desemnat Ludovic Orban susține că în urma negocierilor a ajuns la un acord politic cu toate formațiunile...332

23 oct 01:09PoliticăTraian Băsescu, reacție virulentă după publicarea Raportului MCV: „Totul are o limită. Evaluează justiția după statistici“

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, la B1 TV, după publicarea Raportului MCV pe justiție, că i se...449

23 oct 01:08PoliticăMinistrul Transporturilor, audiat la DNA

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va fi audiat la finele săptămânii la sediul DNA în legătură cu scandalul...461

23 oct 00:37PoliticăComisia Europeană menţine MCV pentru România: CE a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi

Comisia Europeană menţine MCV pentru România, prdcizând că, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o...486

23 oct 01:08PoliticăSurprize în protocolul ALDE-PNL: Cele două partide se angajează să nu-şi mai „fure“ aleşii, să facă alegeri în două tururi şi să facă o lege a lobby-ului

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE,...326

23 oct 01:07PoliticăDeputaţii jurişti au respins desfiinţarea SIIJ

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport de respingere asupra proiectului de lege al USR care...368

23 oct 01:07PoliticăDosarul angajărilor fictive: Dragnea apelează la o nouă cale extraodinară de atac în instanţă - recursul în casaţie

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un recurs în...349

23 oct 01:06PoliticăFostul șef al CFR SA, audiat la DNA după ce a fost demis de ministrul Cuc

Constantin Axinia, fostul șef al CFR SA schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de...364

23 oct 01:01PoliticăPrimăria Constanţa anunţă resistematizare rutieră și pietonală în cartierul Tomis Nord

Pentru a veni în sprijinul elevilor de la Școala Gimnazială Nr.29 „Mihai Viteazul” (zona Tomis Nord) și pentru...2213

Monden
23 oct 00:00MondenSmiley, despre posibilitatea de a participa la un reality show alături de Gina Pistol

Cântărețul Smiley a vorbit, conform click.ro, despre eventualitatea de a participa la un relity show alături de...218

23 oct 00:00MondenOzana Barabancea, colegă de facultate cu fiul ei: „I-am zis să nu-mi spună mamă când mă vede“

Soprana continuă să ne surprindă. Deşi are propria orchestră, Ozana Barabancea (50 ani) face şi masterul la...314

23 oct 00:00MondenFiica cea mare a lui Vârciu, bucățică ruptă din mama ei. Cât de bine seamnănă cele două

Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, crește pe zi ce trece și, dacă atunci când era mai micuță părea că...309

23 oct 05:21MondenAnna Lesko, complet goală la piscină. Cum au reacționat fanii

Deși primește valuri de critici din toate părțile atunci când se afișează aproape goală pe internet, Anna Lesko...385

23 oct 00:00MondenIon Dichiseanu a împlinit 86 de ani: „Îmi place să mă respect, pentru că nu trăim de două ori“

În tinerețe, actorul frângea inimi, dar și acum, la cei 86 de ani împliniți duminica trecută, Ion Dichiseanu...251

23 oct 00:00MondenSoţiile lui Ilie Năstase fac curat una după cealaltă: „Schimb mobila și apoi facem sfeștanie“

O dată la câţiva ani, vila din Primăverii a lui Ilie Năstase este renovată. Cam toate soţiile tenismenului şi-au...261

23 oct 00:00MondenCardiganul verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'', scos la licitaţie

Legendarul cardigan din lână verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'' susţinut de trupa...144

23 oct 00:00MondenWill Smith şi Helen Mirren susţin o campanie în care mii de oameni vor dormi o noapte afară

Will Smith a transmis un apel în legătură cu situaţia celor ''care nu au un loc pe care să-l numească acasă'',...152

23 oct 00:00MondenActorul Dennis Quaid s-a logodit cu iubita lui, Laura Savoie

Actorul hollywoodian Dennis Quaid, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că s-a logodit cu iubita lui de 26 de ani,...182

23 oct 00:00MondenNetflix a lansat trailerul noului sezon din ''The Crown'', cu Olivia Colman în rolul suveranei britanice

Netflix a lansat luni trailerul celui de-al treilea sezon al ''The Crown'', popularul serial dedicat casei regale...163

Mapamond
23 oct 00:00MapamondTurcia anunţă că nu mai este necesară reluarea ofensivei în nordul Siriei

Turcia "nu are nevoie" să reia ofensiva împotriva forţelor kurde din nordul Siriei deoarece acestea s-au retras din...160

23 oct 00:00MapamondBrexit: Donald Tusk recomandă statelor membre să accepte amânarea datei Brexitului

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a recomandat marţi liderilor statelor membre să accepte o nouă...151

23 oct 00:00MapamondRaportul Comisiei Europene privind Bulgaria în cadrul MCV: au fost îndeplinite angajamentele de la aderare

Comisia Europeană a adoptat marţi raportul privind progresele înregistrate de Bulgaria pentru onorarea angajamentelor...151

23 oct 00:00MapamondPreşedintele turc Erdogan anunţă un "acord istoric" asupra Siriei după o întrevedere cu omologul său rus

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că s-a ajuns marţi la ''un acord istoric'' cu privire la Siria în...179

23 oct 00:00MapamondProteste în Catalonia: Şeful guvernului provincial îndeamnă Madridul să înceapă negocieri fără condiţii cu privire la autodeterminare

Şeful guvernului provincial catalan, Quim Torra, a îndemnat marţi Madridul să înceapă negocieri fără condiţii...148

23 oct 00:00MapamondDonald Trump se consideră victima unui ''linşaj'', termen cu o semnificaţie aparte în SUA

Preşedintele american Donald Trump a comparat marţi procedura de destituire care-l vizează cu un ''linşaj'', cuvânt...162

23 oct 00:00MapamondSiria: Washingtonul contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea grupării Stat Islamic

Statele Unite contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea reapariţiei grupării Stat Islamic în nordul Siriei,...149

23 oct 00:00MapamondNorvegia: O ambulanţă furată de un bărbat înarmat a lovit mai mulţi trecători la Oslo

Mai multe persoane au fost lovite marţi, la Oslo, de o ambulanţă ce fusese furată de un bărbat înarmat, care a...152

23 oct 00:00MapamondFilipine, ţara cu cel mai mare număr de contagieri cu virusul HIV din întreaga lume

Filipine este ţara cu cel mai mare număr de contagieri cu virusul HIV din întreaga lume, cu 13.384 de noi infecţii...154

23 oct 00:00MapamondSUA: Patru giganţi farmaceutici evită un proces istoric privind opiodele, printr-un acord de 260 milioane de dolari

Patru mari companii farmaceutice au ajuns luni la un acord amiabil de ultim moment care le permite să evite un proces...175

Sănătate
23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...204

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2948

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3735

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...674

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...888

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1833

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5301

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1090

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2365

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2841